Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Ο Μπερίσα προκαλει από τα Τίρανα... οι Αλβανοι λαθροεισβολείς φτιάχνουν κόμμα στην Ελλάδα...

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος ματαίωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, ο οποίος έκανε λόγο για «εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα». Αργότερα, η εκπρόσωπός του επιχείρησε μερική αναδίπλωση. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών... 


«Δηλώσεις σαν και αυτές, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλίας, εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών, και στην ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως στον πολιτικό, οικονομικό και ενεργειακό τομέα».
Οι δηλώσεις του κ. Μπερίσα έγιναν με αφορμή την 100η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας. Την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του αλβανού πρωθυπουργού Ερλα Μεΐλι προέβη σε διευκρινίσεις.

Οπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής κυβέρνησης [www.km.gov.al] η εκπρόσωπος του κ. Μπερίσα  τόνισε ότι η παραπάνω δήλωση αναφέρεται «στο ιστορικό πλαίσιο 100 χρόνων πριν και δεν εκφράζει καμία εδαφική διεκδίκηση σε βάρος των γειτόνων μας, στο Νότο, το Βορρά ή την Ανατολή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου