Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ - ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε εποχή μνημονίου και δανειστών το βλέπουμε και αυτό! Γερμανοί ειδικοί της ομάδας δράσης (Task Force) του Ράιχενμπαχ άρχισαν τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση. Έντονες αντιδράσεις εργαζομένων... 

Τι άλλο θα δούμε άραγε στη χώρα των δανείων καθώς πλέον άρχισαν και οι επισκέψεις ελέγχων ξένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. 
Η πρώτη κίνηση έγινε με δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, τον Ευαγγελισμό και το «Αττικόν».
 
Γερμανοί εμπειρογνώμονες έκαναν την εμφάνισή τους καταρχάς στον Ευαγγελισμό προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά... 
 
Πως λειτουργεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αλλά και να ελέγξουν προμήθειες και οικονομική κατάσταση. Οι πληροφορίες όμως είχαν φθάσει ήδη στα αυτιά των εργαζομένων οι οποίοι μπλόκαραν την επίσκεψη με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο νοσοκομείο. 
Έτσι η διοίκηση συνάντηση τους Γερμανούς εκτός Ευαγγελισμού για να συζητήσουν τα …καθέκαστα. 
 
Νωρίτερα όμως οι ειδικοί του της Τασκ Φορς επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Αττικόν. 
Εκεί δεν περιορίσθηκαν σε απλή επίσκεψη αλλά έκαναν και ερωτήσεις σε εργαζόμενους διαφόρων τμημάτων όπως αναφέρουν παραβρισκόμενοι, προκειμένου να μάθουν πόσα ακριβώς υλικά χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις και εξετάσεις. 
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείο Αττικόν μάλιστα σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «Προκλητική εμφάνιση που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι της Τρόϊκας και επιτετραμμένοι του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας».
 
Όπως αναφέρουν, επιχείρησαν μάλιστα να κάνουν και σύσκεψη με τη Διοίκηση και με υπηρεσιακούς παράγοντες του νοσοκομείου, με παρουσία του Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ στα πλαίσια της «ανταλλαγής εμπειριών» και «προσφοράς τεχνογνωσίας».
 
Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου και σ αυτήν την περίπτωση μπλόκαρε την είσοδο  των …υψηλών επισκεπτών στα γραφεία της διοίκησης.
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πάντως πως οι Γερμανοί ελεγκτές αποδοκιμάστηκαν έντονα από υπαλλήλους, γιατρούς αλλά και συνοδούς ασθενών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους. 
 
Να σημειωθεί πως το… στίγμα έδωσε στην επίσκεψη του στη χώρα μας και ο Γερμανός υπουργός Υγείας ο οποίος δήλωσε πως θα συμβάλει στο να περισταλούν περαιτέρω οι δαπάνες στα νοσοκομεία, οι προμήθειες, να γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων αλλά και να περιορισθούν οι όποιες σπατάλες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου