Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Φρίκη αισθάνεται κάθε πολιτισμένος άνθρωπος για τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράττει το αιμοσταγές κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ εναντίον των αμάχων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. 

του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

Σφοδρότατη απέχθεια ή και δικαιολογημένο μίσος προκαλούν οι εσκεμμένες δολοφονίες δεκάδων παιδιών και μανάδων της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς κατακτητές, οι οποίες φυσικά μόνο τυχαίες δεν είναι. 

Αποσκοπούν στο να τρομοκρατήσουν τον παλαιστινιακό πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας, ώστε να δημιουργηθεί γόνιμο πολιτικό έδαφος για την εγκατάσταση και στη Γάζα μιας παλαιστινιακής διοίκησης που θα είναι ανδρείκελο, μαριονέτα των Ισραηλινών και θα εκτελεί τις εντολές του Τελ Αβίβ αδιαμαρτύρητα. Πολύ θα ήθελαν οι Ισραηλινοί ηγέτες να είχαν... 


Και στη Γάζα μια παλαιστινιακή διοίκηση ανάλογη με εκείνη των κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Οχθης, αλλά για την ώρα αυτό δεν φαίνεται εφικτό.
 
Η κτηνωδία του Ισραήλ δεν οφείλεται βεβαίως μόνο στα θηριώδη αισθήματα της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Βενιαμίν Νετανιάχου. Πέραν της κατατρομοκράτησης του παλαιστινιακού πληθυσμού, το Τελ Αβίβ επιδιώκει μέσω των στρατιωτικών αυτών πληγμάτων, αλλά και μεγάλων πολεμικών επιχειρήσεων που σχεδιάζει, να αντιμετωπίσει τον μεταβαλλόμενο συσχετισμό δυνάμεων στην Εγγύς και τη Μέση Ανατολή. Εστιάζοντας σήμερα την προσοχή μας στα προβλήματα του Ισραήλ με τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας, πρέπει να υπογραμμίσουμε ευθύς εξαρχής ότι η ανατροπή του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στην Αίγυπτο υπήρξε τεράστια απώλεια για το Τελ Αβίβ.
 
Το καθεστώς Μουμπάρακ όχι μόνο ήταν υποχείριο των ΗΠΑ και ως εκ τούτου ήταν ανυπολόγιστης αξίας σύμμαχος του Ισραήλ, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις και οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου έβριθαν κυριολεκτικά από πράκτορες των ΗΠΑ και του Ισραήλ, ιδίως στα ανώτερα κλιμάκιά τους. Η κατάσταση στον αιγυπτιακό στρατό δεν έχει αλλάξει ριζικά μετά την ανατροπή του προηγούμενου καθεστώτος. 
Ελάχιστοι στρατηγοί που ήταν «κραγμένοι» πράκτορες των Αμερικανών και των Ισραηλινών απομακρύνθηκαν, αν και αυτοί που «καρατομήθηκαν» ήταν όντως σημαντικοί κρίκοι. Δεδομένης όμως της αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας στην Αίγυπτο, διεξάγεται πλέον μια διαρκής, αθόρυβη διελκυστίνδα στον στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες μεταξύ των ισλαμιστών και των πρακτόρων των ΗΠΑ και του Ισραήλ με στόχο την απόκτηση από τους ισλαμιστές του ελέγχου σταδιακά των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.
 
Οι Αιγύπτιοι στρατιωτικοί που υπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και ιδίως του Ισραήλ είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν τουλάχιστον δέκα φορές περισσότερο για να μην αποκεφαλιστούν - και σε μια χώρα σαν την σημερινή Αίγυπτο η λέξη «αποκεφαλιστούν» χρησιμοποιείται συχνά με την κυριολεκτική της σημασία, όχι τη μεταφορική! Η Αίγυπτος του Μουμπάρακ είχε αναλάβει για λογαριασμό του Ισραήλ να φυλάει αυτή τα νότια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο και να μην επιτρέπει τη διέλευση Παλαιστινίων.
 
Η σημερινή πολιτική ηγεσία της Αιγύπτου όμως αποκλείεται να επιτρέψει στον στρατό της χώρας να παίξει τέτοιο ρόλο εναντίον των Παλαιστινίων της Γάζας, όσες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου κι αν δώσει στους Αμερικανούς. Στην πράξη αυτό δεν θα το κάνει ποτέ. Το ζήτημα επομένως για το Ισραήλ είναι πολύ σοβαρό.
 
Πρέπει να διαλέξει τι θα κάνει: θα αφήσει τη Λωρίδα της Γάζας να έχει ανοιχτά σύνορα με την Αίγυπτο, πράγμα που σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι της Γάζας θα έχουν πολύ ευρύτερα περιθώρια κινήσεων και συν τοις άλλοις καλύτερο και βαρύτερο οπλισμό, ή θα εισβάλουν και θα καταλάβουν εκ νέου οι Ισραηλινοί τη Λωρίδα της Γάζας για να έχουν αυτοί τον έλεγχο;
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του Βενιαμίν Νετανιάχου σκοπεύει να κάνει το δεύτερο και προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες που θα της επιτρέψουν να εισβάλει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου