Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ - ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Συζητείται και -εκτός απροόπτου- δεν περνάει η πρόταση εξεταστικής για το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ...

Η Βουλή θα συζητήσει σήμερα την πρόταση που έχουν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων για το Μνημόνιο.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνει την κριτική του στο ρόλο του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και στους κατά σειρά υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο. Ομως, η κυβέρνηση αποφάσισε... 


Nα μην αποδεχθεί το αίτημα το οποίο αναμένεται να υπερψηφίσουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα από τις 10 το πρωί αναμένεται να διεξαχθεί μια πολιτική μάχη σε υψηλούς τόνους.
Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Κώστας Τασούλας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προβεί σε μια γενικόλογη τοποθέτηση στην οποία θα αναφέρει ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και αφού πρώτα μελετηθούν οι δύο δικογραφίες -για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη και για την λίστα Λαγκάρντ- θα κατατεθεί πρόταση για συνολική έρευνα.
Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν θα παραστεί στη συζήτηση σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος αναμένεται και να μιλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου