Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΛΑΦΥΡΟ ΤΟ ΚΟΥΦΑΡΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Τώρα που τελείωσαν οι εκλογές στις ΗΠΑ άρχισε να εκδηλώνεται φανερά ο οικονομικός πόλεμος ΗΠΑ - Γερμανίας για τον έλεγχο της Ευρώπης και της γύρω περιοχής. Πόλεμος ο οποίος θα εντείνεται όσο θα περνάει ο καιρός και θα δημιουργήσει θύματα... 

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΟΒΟΛΑ

Ο πόλεμος αυτός έχει ως στόχο την αποτροπή της δημιουργίας της Γερμανικής Ευρώπης, τη δημιουργία νέων σφαιρών επιρροής στην Ευρώπη και την οικονομική και πολιτική υποβάθμιση της Γερμανίας, η οποία σήκωσε κεφάλι και αντιμετωπίζει με αλαζονικό τρόπο όλους και όλα.
Η Γερμανία δεν σέβεται τους λαούς, τους θεσμούς και τη δημοκρατία στις χώρες της Ενωμένης Ευρώπης. Μοναδικός της στόχος η οικονομική και πολιτική κυριαρχία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπει τις κοινωνίες ως μάζες μέσα από δείκτες και... 


Αδιαφορεί για τους ανθρώπους. Με άλλα λόγια συμπεριφέρεται ως αυτοκρατορία και θα έχει το τέλος όλων των αυτοκρατοριών, αν δεν αλλάξει πολιτική και τακτική, πράγμα που δεν φαίνεται. Θα απομονωθεί όπως έγινε και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τελικά θα καταρρεύσει.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους δεν θα επιτρέψουν την κυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη και στη γύρω περιοχή, γιατί αυτό τις ζημιώνει οικονομικά και πολιτικά. Στα πλαίσια αυτής της αντίδρασης εντάσσεται και η προώθηση από το ΔΝΤ της θέσης ότι χωρίς σημαντικό κούρεμα του επίσημου χρέους της Ελλάδας, δεν μπορεί να συνεχίσει τη συμμετοχή του στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Στα πλαίσια αυτού του οικονομικού πολέμου εντάσσεται και η πρόσφατη υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, καθώς και η απειλή της Μεγάλης Βρετανίας για ΒΕΤΟ στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό.

Κατά συνέπεια δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στο Eurogroup και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον προϋπολογισμό οφείλονται στις επικείμενες Γερμανικές εκλογές. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του σκληρού πολέμου που θα έχει βάθος σε χρόνο και σε συνέπειες για τις χώρες της Ευρώπης, για την Ευρωζώνη και ιδιαίτερα για τη χώρα μας.

Γι' αυτό θα πρέπει οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, αντί να ασχολούνται με επικοινωνιακές πολιτικές και επιφανειακές αναλύσεις, να επανεξετάσουν τον ρόλο και τη θέση της χώρας μας μπροστά στις επερχόμενες ευρύτερες εξελίξεις, με γνώμονα πάντα το εθνικό μας συμφέρον και όχι το συμφέρον άλλων χωρών.

Θα πρέπει να ετοιμάσουν αμέσως εθνικό σχέδιο Β για να μην αιφνιδιασθούμε και πάλι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου