Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΖΑΛ

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας στα οστά του πρώην προέδρου της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ, του οποίου ο θάνατος πριν από 19 χρόνια αποτελεί ακόμα αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων εισέρχεται σε νέα φάση καθώς σύμφωνα με πηγές το ιατροδικαστικό πόρισμα επικαλείται την ύπαρξη 4 διαφορετικών δηλητηριωδών ουσιών τα οποία ανιχνεύθηκαν στα οστά του εκλιπόντος Τούρκου πολιτικού ,αναφέρει ο τουρκικός τύπος...

Σύμφωνα με πηγές του πρώην προέδρου στο Συμβούλιο της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας ( ATK) ανέφεραν ότι η ημερομηνία για την οριστικοποίηση της έκθεσης πλησιάζει.
Πηγές από την ίδια υπηρεσία αναφέρουν στην τουρκική εφημερίδα Zaman ότι ο Οζάλ μπορεί να είχε δηλητηριαστεί όχι απλά με μια μια αλλά με τέσσερις διαφορετικές δηλητηριώδεις ουσίες!  Ο Πρόεδρος Τουργκούτ Οζάλ, του οποίου το σώμα έχει εκταφεί...


Στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του, αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος του προήλθε από ένα άκρως θανατηφόρο δηλητήριο, σύμφωνα με μια έκθεση που εμφανίστηκε στον τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας τουρκικής κρατικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο σώμα του Οζάλ ανιχνεύτηκαν "κρεατίνη και στρυχνίνη," ένα ισχυρό δηλητήριο που οδηγεί σε αναπνευστική ανακοπή μέσα σε 15-20 λεπτά προκαλώντας παράλληλα καρδιακή προσβολή.
Επίσης σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο μεταξύ δηλητηριωδών ουσιών που βρέθηκαν στα λείψανα Οζάλ, υπήρχε και DDT (dikloro difenol trikloroethan), το οποίο χρησιμοποιείται για τη θανάτωση εντόμων και έχει απαγορευτεί στην Τουρκία από το 1980 καθώς και DDE, το οποίο προκαλεί τεράστια βλάβη στο συκώτι και μετά απορροφάται από το σώμα!
Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι το δηλητήριο αυτό που δεν υπάρχει στη φύση υπήρχε στο σώμα του πρώην τούρκου Προέδρου σε αναλογία 10 φορές περισσότερο από το κανονικά επίπεδα.
Οι ειδικοί εντόπισαν σύμφωνα με δημοσιεύσεις και την ύπαρξη καδμίου (Cd) δηλαδή ενός ένα χημικού στοιχείου στο σώμα του εκλιπόντος.
Επιπλέον, εμπειρογνώμονες εντοπίστηκαν επίσης και ραδιενεργά στοιχεία όπως το πολώνιο, στα οστά του Οζάλ.
Όπως εξηγούν ιατρικοί κύκλοι, το σώμα του πρώην Τούρκου πρόεδρου είχε αποδυναμωθεί σε βάθος χρόνου και με τη χρήση του DDT η διαδικασία του θανάτου που επιταχύνθηκε απότομα .
Ο Οζάλ διετέλεσε πρωθυπουργός της Τουρκίας από το 1983 έως και το 1989 και πρόεδρος από το 1989 μέχρι το 1993 και έγινε εξίσου γνωστός στην Ελλάδα με το περίφημο "mea culpa" που εξαναγκάστηκε να ομολογήσει ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου στη Βουλή, όταν σε συνάντηση των δύο ανδρών στο Νταβός ο τελευταίος συμφώνησε με τον Οζάλ να μην προχωρούν τα δύο κράτη σε έρευνες για πετρέλαια ακόμη και στα εθνικά τους ύδατα.
Οι λόγοι για τη δολοφονία του Τούρκου πρωθυπουργού παραμένουν άγνωστοι δύο όμως είναι οι κύριοι λόγοι που προτάσσονται: Ο ένας οι προσπάθειες του Οζάλ για την αναβίωση του «παντουρκισμού – παντουρανισμού» επιχειρώντας να «αυτονομήσει» την τουρκική πολιτική και ο δεύτερος η στάση του απέναντι στο θέμα των Κούρδων με ανοίγματα απέναντι στο κουρδικό κίνημα φτάνοντας στο σημείο να έχει προτείνει τουρκο-κουρδική ομοσπονδία βάσει ενός δυαδικού κράτους.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου