Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Νέο έγκλημα σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων ετοιμάζει η κυβέρνηση... 

Συνάντηση με εκπροσώπους των τραπεζών θα έχει σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών μετά και τη χθεσινή συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα του Γιουρογκρουπ. Αντικείμενο της συνάντησης το σχέδιο επαναγοράς ομολόγων , στο όνομα του οποίου η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο έγκλημα σε βάρος των ταμείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση Τραπεζών θα προσέλθει με ολοκληρωμένη πρόταση. Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών...


Η κυβέρνηση προωθεί τη συμμετοχή τραπεζών και ταμείων στην επαναγορά του χρέους, κάτι που πρακτικά θα σημάνει τον μηδενισμό, των όποιων αποθεματικών έχουν απομείνει στα ασφαλιστικά ταμεία. Για μία ακόμη φορά οι συνεισφορές εκατομμυρίων εργαζομένων, προσφέρονται βορά στα άγρια κερδοσκοπικά παιγνίδια που εξελίσσονται με επίκεντρο το κρατικό χρέος, με οδυνηρές συνέπειες για ό,τι έχει εναπομείνει από το δημόσιο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οι παραινέσεις Στουρνάρα κινήθηκαν στα γνωστά μονοπάτια των εκβιαστικών διλημμάτων που έθετε και ο Βενιζέλος, με στόχο να επιτύχει τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο «κούρεμα» του κρατικού χρέους, με τις γνωστές μετέπειτα δραματικές συνέπειες. Στην περίπτωση της επαναγοράς του χρέους, καλούνται οι κάτοχοι «κουρεμένων» κρατικών ομολόγων, να τα πουλήσουν στο ελληνικό δημόσιο, περίπου στο 33% της ονομαστικής αξίας που απέκτησαν κατά το «κούρεμα» του προηγούμενου Φλεβάρη. Η μπίζνα, δηλαδή που αποφασίστηκε στο Γιούρογκρουπ και από την οποία κάποια αρπακτικά των αγορών ομολογιακών τίτλων θα κερδίσουν αρκετά δισ., προβλέπει ότι για το 46,5% των ομολόγων που «γλίτωσαν» από το αρχικό «κούρεμα», θα δοθεί το 30% της αξίας τους. Στην πράξη, αν κάποιο ασφαλιστικό ταμείο διέθετε ομόλογα αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ, από το κούρεμα του Φλεβάρη του απέμειναν 46,5 εκ., τα οποία καλούνται τώρα να συμψηφίσουν με ...13,9 εκ. ευρώ.
Ο υπουργός επιχείρησε να προσδώσει δραματικούς τόνους, φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί μέχρι και το...πατριωτικό καθήκον! Προφανώς το άγριο κερδοσκοπικό παιγνίδι που εξελίσσεται τους τελευταίους 3 μήνες με επίκεντρο τα ελληνικά κρατικά ομόλογα από τα ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια, κατά τον υπουργό Οικονομικών έχει πατριωτικά κίνητρα.

Κατά τα άλλα, ο Γ. Στουρνάρας περιέγραψε ένα σχέδιο- εφιάλτη για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας, πρόγραμμα που χρονικά επεκτείνεται μέχρι το 2040. Η άμεση προώθηση των αντιδραστικών αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, η ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου και η ολοκληρωτική ακύρωση κάθε κοινωνικού χαρακτήρα που μπορεί να υπάρχει ακόμα σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία, αποτελούν πλέον τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, με τραγικές συνέπειες για την ζωή του λαού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου