Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ (Εδώ που τα λέμε δεν έχει και άδικο)

Με φράσεις όπως "δίναμε την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε", "ο κόσμος υποφέρει και δεν έχει χρόνο", ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Βενιζέλο για όλα όσα δεν έγιναν τους τελευταίους μήνες που το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην συγκυβέρνηση... 

Για το κόμμα είπε ότι:  Από τον Μάρτιο του 2012 έως τις εκλογές του Ιουνίου δεν συνεδρίασε κανένα κομματικό όργανο.
Είπε επίσης ότι "το 5%, 6% ή 7% των δημοσκοπήσεων έπρεπε να έχει κινητοποιήσει και τους πιο αδαείς από εμάς. Γιατί όσοι έχουμε εμπειρία από αγώνες και διάθεση μαχητικής συμμετοχής, δεν έχουμε ανάγκη δημοσκοπήσεων για να καταλάβουμε πού πάει η χώρα και η παράταξή μας." Είπε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος... 


Τον Ιούνιο, μετά τις εκλογές, δεν έκανε δεκτή την πρότασή του να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ
στην κυβέρνηση στα αντιυφεσιακά Υπουργεία. "Με τα πιό έμπειρα και ικανά, κατά την κρίση του Προέδρου, στελέχη μας. Η ΝΔ, ως νικήτρια των εκλογών, να κάνει τους εθνικούς λογαριασμούς στην οικονομία, την εργασία, την υγεία, την παιδεία και εμείς να ασχολούμαστε με τη μάχη εναντίον της ύφεσης. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική, αντιτάχτηκε κι επιλέχτηκε μία αντιφατική πολιτική που οδήγησε σε μία καταφανή έλλειψη στρατηγικής και τακτικής. Από τη μία πλευρά μπήκαν πολιτικά αφανείς υπουργοί, για να κρυφτεί η συμμετοχή μας, κι από την άλλη με την υποκατάσταση της κυβέρνησης από το διευθυντήριο των τριών αρχηγών, δίναμε στον κόσμο την εντύπωση πως εμείς κυβερνάμε."

Ο κ.Λοβέρδος χαρακτήρισε επι της ουσίας τον κ. Βενιζέλο κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας: "Επί δύο μήνες
εμφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφηνε τον πρόεδρο να μιλά και μετά παρέπεμπε σε αυτόν!!! Δεν υπήρχε τακτική, δεν υπήρχε στρατηγική."

Τέλος, ξεκαθάρισε την θέση του λέγοντας: "Δεν θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες για αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Ο καθένας μας πρέπει να ενστερνιστεί τις πιο καθαρές και έντιμες λύσεις."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου