Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - Η ΑΘΗΝΑ ...ΤΣΙΟΥ

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν θα πρέπει να φοβάται τα καθαρά πατριωτικά συναισθήματα των Αλβανών και τα ελάχιστα δικαιώματα του έθνους μας, όπως το ζήτημα των τσάμηδων, που άδικα παραβιάζεται από το ελληνικό κράτος...

Την ίδια στιγμή στα Σκόπια, ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι κάλεσε του μουσουλμάνους Αλβανούς να ενωθούν σε μια χώρα που όπως είπε θα δημιουργήσει ο Αλλάχ. Δείτε τις εξελίξεις...


Σκόπια: Ο ηγέτης της Ισλαμικής Κοινότητας κάλεσε για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας 
Ο ηγέτης της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας των Σκοπίων, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, σε δήλωσή του στην εφημερίδα Τζουρνάλ των Σκοπίων (Журнал) κάλεσε τους μουσουλμάνους Αλβανούς να εργαστούν για τη δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, αναφέρει η σκοπιανή τηλεόραση Σίτελ. 

Η τηλεόραση ομιλεί για προεκλογική έκφραση του Ρετζέπι για να αποκτήσει την εύνοια των Αλβανών των Σκοπίων, πριν από την παραμονή των εκλογών για το αξίωμα του επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας. Ο Σουλεϊμάν Ρετζέπι κάλεσε του μουσουλμάνους Αλβανούς να ενωθούν σε μια χώρα που όπως είπε θα δημιουργήσει ο Αλλάχ. Η βουλευτής των Σκοπίων Βαλεντίνα Μποζίνοφσκα αναφερόμενη στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας είπε ότι αυτές δεν συμβάλουν στην οικοδόμηση της συνύπαρξης των εθνοτήτων και της συνύπαρξης της διαφορετικότητας των θρησκειών. 

Σερβική εφημερίδα προειδοποιεί για απειλή «Μεγάλης Αλβανίας»
Με τον τίτλο «Το σύνολο της περιοχής φοβάται τη Μεγάλη Αλβανία» η σερβική εφημερίδα Blic περιγράφει τον ενθουσιασμό γύρω από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία της χώρας και της εορτής της Ημέρας της Σημαίας. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις ομιλίες των πρωθυπουργών της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου που έθεσαν εκ νέου το ζήτημα της Μεγάλης Αλβανίας και εκφράζονται ανησυχίες ότι οι προσδοκίες μπορεί να οδηγήσουν σε νέες εντάσεις κυρίως στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου.
Η σερβική εφημερίδα αναφέρεται σε απόψεις πολλών ειδικών για το πόσο σοβαρά μπορεί να το δει κανείς το όλο θέμα. «Η Μεγάλη Αλβανία δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς πόλεμο και σε αυτήν την περίπτωση θα αντιδράσουν η Ελλάδα, τα Σκόπια, αλλά και η Σερβία και το Μαυροβούνιο», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής, Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Ο πολιτικός αναλυτής του Κοσσυφοπεδίου Νεσμετίν Σπαχίου, λέει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι ρεαλιστικό και ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου παρασύρονται ολοένα και περισσότερο, σε αυτήν την ιδέα, από τα Τίρανα.

Αλβανία: ‘Επίθεση’ αλβανοτσάμηδων σε Αβραμόπουλο
Μετά την ανακοίνωση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού για την ακύρωση της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου –γράφει το αλβανικό δημοσίευμα-, έφθασε στα γραφεία μας μια επείγουσα απάντηση από το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης, Ένταξης και Ενότητας- PDIU, το κόμμα των τσάμηδων. Ο πρόεδρος του κόμματος απευθυνόμενος προς τα (αλβανικά) μέσα ενημέρωσης, δήλωσε: «Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν θα πρέπει να φοβάται τα καθαρά πατριωτικά συναισθήματα των Αλβανών και τα ελάχιστα δικαιώματα του έθνους μας, όπως το ζήτημα των τσάμηδων, που άδικα παραβιάζεται από το ελληνικό κράτος.
Το κυβερνών κόμμα –PDIU καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει λύσεις γρήγορα στο ‘τσάμικο ζήτημα’, το οποίο είναι το μόνο θέμα που εμποδίζει τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις. Εφ’ όσον η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τον ήλιο με γρίφο, οι ελληνο-αλβανικές σχέσεις δεν μπορούν να βρουν βελτίωση. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, αντί να προσπαθεί να στρεβλώσει την ιστορία, με τη δημιουργία ψευδών γεγονότων, θα πρέπει να συμβάλει να βρεθεί ένας κοινός τρόπος για την επίλυση του ζητήματος των τσάμηδων», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος των αλβανοτσάμηδων που δημοσιεύεται από τον αλβανικό Τύπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου