Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Μεγαλώνει εντός και εκτός η επιθετικότητα της ΕΕ - Ακρως αντιδραστικά και επικίνδυνα για τους λαούς τα κείμενα που ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο... 

Δύο εκθέσεις με περιεχόμενο που βάζει στην κυριολεξία φωτιά στα λαϊκά συμφέροντα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΕΕ βρίσκεται σε τροχιά ακόμα μεγαλύτερης αντιδραστικοποίησης, ενέκρινε χτες το Ευρωκοινοβούλιο. Η πρώτη έχει τον τίτλο «Εφαρμογή της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας».

Η έκθεση σηματοδοτεί την ενίσχυση των αντιδραστικών χαρακτηριστικών, την επέκταση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων της ΕΕ σε ολόκληρο τον πλανήτη, στοιχισμένη στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ. Καλεί τα κοινοτικά όργανα... 


Να αξιοποιήσουν πλήρως όλο το φάσμα των στρατιωτικών μέσων της ΕΕ, που θα της επιτρέψει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική και από το ίδιο το ΝΑΤΟ στο αιματοκύλισμα και την υποταγή των λαών.

Με προκλητικό τρόπο, γίνεται λόγος για τα «διδάγματα» από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Λιβύη, την ανάγκη νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων, τη συγκέντρωση και κοινή χρήση των εξοπλισμών για ακόμα πιο φονικές επιχειρήσεις ενάντια στους λαούς.
Ζητάει ακόμα την αύξηση των στρατιωτικών αποστολών και επιχειρήσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Σταθερότητας και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης, την επίσπευση της δημιουργίας μόνιμου γενικού επιτελείου στρατού της ΕΕ, άμεση αξιοποίηση των μονάδων του Ευρωστρατού (batlegroups), την αναβάθμιση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Αμυνας και πιο αποφασιστικά βήματα στην κοινή χρήση οπλικών συστημάτων.
Στα πλαίσια αυτά, ζητά επίσπευση της ενισχυμένης στρατιωτικής συνεργασίας Γαλλίας, Γερμανίας, Πολωνίας (πρωτοβουλία της Βαϊμάρης), επεμβάσεις από «συμμαχίες προθύμων», που συμφωνούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους, κοινά εξοπλιστικά προγράμματα και ενιαίες προδιαγραφές, που οδηγούν σε συγκεντροποίηση της πολεμικής βιομηχανίας.
Για το ευρωενωσιακό κεφάλαιο, σύμφωνα με την έκθεση, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, το Κέρας της Αφρικής και η περιοχή του ΣΑΧΕΛ, στη Σομαλία, στο Νότιο Σουδάν και στο Μάλι, αποτελούν ζώνες άμεσης προτεραιότητας.

Στο στόχαστρο ο εχθρός λαός
Συναφής με τα παραπάνω, με πιο έντονο όμως το στοιχείο της στοχοποίησης του εχθρού λαού στο εσωτερικό της κάθε χώρας - μέλους, είναι το περιεχόμενο μιας ακόμα έκθεσης, με τον τίτλο, «Ρήτρα αμοιβαίας άμυνας και η ρήτρα αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης: πολιτική και επιχειρησιακή διάσταση», την οποία ενέκρινε επίσης χτες το Ευρωκοινοβούλιο.
Πρόκειται για ρήτρες που περιέχονται στην αντιλαϊκή «Συνθήκη της Λισαβόνας» και οι οποίες βαθαίνουν τη στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και όλα τα αντιδραστικά χαρακτηριστικά της, δυναμώνουν τους μηχανισμούς θωράκισης της δικτατορίας των μονοπωλίων.
Κατά τα πρότυπα του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, οι ρήτρες προωθούν στρατιωτικές και πολιτικές επεμβάσεις της ΕΕ στα ίδια τα κράτη - μέλη της, με το πρόσχημα της «τρομοκρατίας», «φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών», «επιθέσεων στον κυβερνοχώρο», ακόμη και για «πανδημίες» ή «ενεργειακές ελλείψεις».
Η έκθεση ζητάει να υποχρεώνονται όλα τα κράτη - μέλη και η ΕΕ σαν σύνολο σε αντίδραση με «όλα τα μέσα», σε στενή συνεργασία με το ΝΑΤΟ, να υιοθετήσει η ΕΕ τη νέα στρατηγική προσέγγιση του ΝΑΤΟ, ώστε να δρουν από κοινού σε ρόλο παγκόσμιου χωροφύλακα και τρομοκράτη των λαών, στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Καλεί ακόμα στη δημιουργία «μόνιμου επιχειρησιακού στρατηγείου της ΕΕ» και «μόνιμου συστήματος της ΕΕ για την αντιμετώπιση διαχείρισης κρίσεων», σε ασκήσεις ετοιμότητας για «διαχείριση κρίσεων», για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνατοτήτων και δυνάμεων «ταχείας επέμβασης». Απροκάλυπτα αναγνωρίζει το δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης της ΕΕ σε κράτη - μέλη της, χαρακτηρίζοντας δράσεις και κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος, απειλή για τους «δημοκρατικούς θεσμούς»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου