Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΣΗΣ

Ποιός??? Οι FINANCIAL TIMES... Η επικοινωνιακή ναυαρχίδα της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης. Μέσα από σχετικό άρθρο της, αναφερόμενο στην Ελλάδα, επιχειρεί να αναδείξει την "ευγνωμοσύνη" των ισχυρών οικονομικών συμμοριών και των πολιτικών τους αχυρανθρώπων, απέναντι στην ντόπια συμμορία του δωσιλογισμού.


Επιχειρεί δηλαδή να προϊδεάσει, για μια σειρά πολιτικών αποφάσεων που θα ακολουθήσουν, μέσα από τις οποίες θα επιχειρηθεί να κουκουλώσουν το αίμα από τη μεγάλη σφαγή που καλούνται να θεσμοθετήσουν σήμερα, τα πολιτικά ανδρείκελα της Αθήνας.

Μία απλή ανάγνωση στα "αντισταθμίσματα" που πρόκειται να δοθούν, αρκεί για πείσει και τον πλέον ανόητο, για το ποιές είναι τελικά οι πραγματικές τους επιδιώξεις. Τι προκύπτει λοιπόν από αυτή την ανάγνωση???...


  • Το σύνολο των πολυδιαφημισμένων αντισταθμισμάτων, συνιστούν πολιτικές αποφάσεις που αποσκοπούν στη διαχείριση της μοίρας ενός υπερχρεωμένου, με τρόπο που να διασφαλίζει πως το δικαίωμα των αποφάσεων για το μέλλον του, εκχωρείται εξ ολοκλήρου στη συμμορία των δανειστών.
  • Πρόκειται για αποφάσεις οικονομικής - λογιστικής διαχείρισης που θα μπορούσαν να έχουν παρθεί χωρίς να θεωρείται προαπαιτούμενο η μετατροπή της ζωής μις ολόκληρης κοινωνίας σε πραγματική κόλαση. Άλλωστε στο σύνολό τους αφορούν στη λογιστική διαχείριση του λογιστικού χρέους, και ουφδόλως σχετίζονται με τη δυνατότητα μιας κοινωνίας να υπηρετεί πρωτίστως την ίδια της τη βιωσιμότητα.
  • Επιβλήθηκε ως προαπαιτούμενο η εφαρμογή μιας πολιτικής καθολικής εξόντωσης της Ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να ανακοινωθούν μέτρα πολιτικής διαχείρισης που έτσι κι αλλιώς έχουν προαποφασιστεί, γιατί το πραγματικό ζητούμενο, δεν είναι η λογιστική διαχείριση του πέτσινου χρέους, αλλά η πραγματική αφαίμαξη του πραγματικού πλούτου, που μόνο μέσα από ένα καθεστώς κατοχής μπορεί να διασφαλιστεί.

Αυτά θέλουν οι συμμορίες...
Αυτά αποκαλύπτει η επικοινωνιακή ναυαρχίδα τους...
Αυτό το σχέδιο υπηρετούν αναντίρρητα τα προσκυνημένα πολιτικά ανδρείκελα της Αθήνας...

Τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο κολαστήριο - κάτεργο επιζητούν.
Δείτε το...

- Την Δευτέρα το πρωί στο Eurogroup οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ρίξουν σχεδόν στο μισό τα επιτόκια της Ελλάδας 
- Η ΕΚΤ και θα αποποιηθεί τα κέρδη της από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία ως ρευστό θα γυρίσουν στην Ελλάδα, και θα μετακυλίσει ελληνικά ομόλογα που κατέχει και λήγουν στις 16 Νοεμβρίου 
- Οι Ευρωπαίοι θα ανακοινώσουν την συμφωνία τους για την κάλυψη της ''τρύπας'', εως και 18 δις ευρώ, στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας 
- Θα αλλάξει τελείως το χρονοδιάγραμμα για να γίνει βιώσιμο το ελληνικό χρέος, και αντί για στόχο 120% του ΑΕΠ το 2020 θα το μετατρέψουν σε 125% το 2022.

Σύμφωνα με κύριο άρθρο των Financial Times οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν δώσει στους εαυτούς τους τρεις εβδομάδες προθεσμία μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
- να περάσουν τα μέτρα και ο προϋπολογισμός από το ελληνικό κοινοβούλιο

- μέσα σε 15ημέρες να υπάρξει έγκριση της μείωσης για τα ελληνικά επιτόκια από τα κοινοβούλια επτά ευρωπαϊκών κρατών

- να έχουν ολοκληρωθεί όλα εγκαίρως ώστε να εκταμιευθεί η καθυστερημένη δόση 31,3 δισ. ευρώ στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου

Διαβάστε βήμα βήμα το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, όπως το αποκαλύπτουν οι Financial Times.

''Τρεις εβδομάδες προθεσμία έχουν δώσει στους εαυτούς τους οι ηγέτες της ευρωζώνης μέχρι να ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, που απαιτεί την κοινοβουλευτική υποστήριξη κρατών-πιστωτών οι οποίες εκφράζουν σκεπτικισμό για την μείωση των επιτοκίων που πληρώνει η Αθήνα.

Ομως η έγκριση της ευρωζώνης, που οι "επίσημοι" ελπίζουν ότι θα ολοκληρωθούν εγκαίρως ώστε να εκταμιευθεί η καθυστερημένη δόση 31,3 δισ. ευρώ στην Αθήνα στις 27 Νοεμβρίου, θα δοθεί μόνο αν το ελληνικό κοινοβούλιο συμφωνήσει τα νέα μέτρα λιτότητας στην, θυελλώδη όπως προβλέπεται, ψηφοφορία σήμερα το βράδυ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι "οφείλουμε να στηρίξουμε αυτά τα μέτρα, έχουμε ήδη δεσμευθεί να τα εφαρμόσουμε... Είναι σκληρά, αλλά η εναλλακτική λύση είναι άτακτη χρεοκοπία".

Η κυβέρνηση συνασπισμού έχει επιβάλλει έκτακτες ρυθμίσεις για να αυξήσει τις πιθανότητες έγκρισης του προγράμματος, καθώς φοβάται ότι μια παρατεταμένη διαβούλευση μπορεί να προκαλέσει ανταρσίες βουλευτών.

Τα ελληνικά συνδικάτα εν τω μεταξύ, έχουν συγκαλέσει νέα διαμαρτυρία έξω από την Βουλή σήμερα, στην δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας.

Αν η Αθήνα εξασφαλίσει την ψήφο και περάσει τον νέο προϋπολογισμό 2013 την Κυριακή, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να εγκρίνουν τις μειώσεις των επιτοκίων την Δευτέρα, ξεκινώντας μια 15ήμερη αντίστροφη μέτρηση για την έγκριση στα κοινοβούλια επτά ευρωπαϊκών κρατών.

Οι μειώσεις των επιτοκίων είναι το πλέον ακανθώδες ζήτημα στο πολυμερές πακέτο που συζητά η τρόικα για να μειώσει το διογκούμενο χρέος της Ελλάδας -που προβλέπεται να φτάσει στο 192% του ΑΕΠ το 2014- και αναμένεται να ξεσηκώσει αντιδράσεις σε ορισμένα κοινοβούλια που είναι αδύναμη η διάθεση για στήριξη της Ελλάδα, όπως της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.

Με βάση το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης ύψους 174 δισ. ευρώ, το επιτόκιο της Ελλάδας καθορίζεται 150 μονάδες βάσης πάνω από τα διατραπεζικά επιτόκια δανεισμού. Ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν ότι σκέφτονται να μειώσουν το premium στις 80 μονάδες βάσης.

Το 10ετές ελληνικό ομόλογο αναρριχήθηκε χθες με την μεγαλύτερη άνοδο δύο μηνών, και κινήθηκε στα 32,9 σεντς στο ευρώ.

Οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης βρίσκονται επίσης κοντά σε συμφωνία, βάση της οποίας η ΕΚΤ θα αποποιηθεί τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, μειώνοντας περαιτέρω το δανειακό βάρος της Αθήνας. Ορισμένα hedge funds αγοράζουν ελληνικά χρεόγραφα τους τελευταίους μήνες, με την προσδοκία ότι θα δοθούν στην κυβέρνηση κεφάλαια από την ευρωζώνη για να αποσύρει τμήμα των ομολόγων της.

Σύμφωνα με μια εκδοχή του σχεδίου, η ΕΚΤ θα πληρωθεί πλήρως από την Αθήνα αλλά στην συνέχεια θα περάσει τα κέρδη στα εθνικά υπουργεία Οικονομικών, τα οποία, με την σειρά τους, θα επιστρέψουν το ρευστό στην Ελλάδα.

Ανώτεροι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι τα μέτρα δεν επαρκούν ώστε να πέσει το ελληνικό χρέος στον στόχο του 120% του ΑΕΠ το 2020 και έτσι συζητούν και να μετακινήσουν τον στόχο στο περίπου 125% το 2022.

Οι Ευρωπαίοι παράγοντες επικεντρώνονται στην δανειακή ανακούφιση, έχοντας συμφωνήσει να καλυφθεί μια τρύπα 13-18 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα διάσωσης, επιτρέποντας στην Αθήνα να εκδώσει μεγαλύτερες ποσότητες βραχυπρόθεσμων ομολόγων, τα περισσότερα των οποίων αγοράζουν ελληνικές τράπεζες.

Αν οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης καταφέρουν να συμφωνήσουν για τις μειώσεις επιτοκίων, η ΕΚΤ αναμένεται να κάνει την μετακύλιση στα ομόλογα που κατέχει και λήγουν στις 16 Νοεμβρίου''.

Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου