Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ...

Να ξέρεις ότι κάποιος δάσκαλος το βρήκε λιπόθυμο από την πείνα ή τον υποσιτισμό...

Η Ελλάδα στα ύψη! Οχι γιατί πήρε τη δόση, αλλά γιατί καταλαμβάνει ως χώρα την πρώτη θέση ανάμεσα σ' εκείνες που τσάκισαν τον εργατικό μισθό τόσο ώστε να γίνει δυνατή για τους καπιταλιστές η έξοδος από την κρίση...

Το μέλλον είναι φωτεινό! Παρότι οι τράπεζες αποκτούν ρευστότητα με ζεστό χρήμα από τη δόση, παρότι οι μισθοί «έχουν καταρρεύσει» η ανάκαμψη δε φαίνεται στον ορίζοντα.
Η κάθε μέρα κρύβει και μια έκπληξη: Τώρα πια δεν τηλεφωνούν απ' το σχολείο για να καταγγείλουν κάποια αταξία του πιτσιρικά, αλλά για να αναγγείλουν ότι το παιδί έπεσε ξερό μέσα στην τάξη καθώς είναι μέρες τώρα πεινασμένο.
Ολες οι προοπτικές είναι λαμπρές! Με διαταγή της εφορίας τα νοικοκυριά οφείλουν να μάθουν να ζουν με αέρα.
Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ευρώπη. Καθώς μετά την Ελλάδα ακολουθούν Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το ποιο ιμπεριαλιστικό κέντρο θα χάσει περισσότερα. Το θηρίο έχει όνομα:... 


"Ανταγωνισμός". Και μπροστά του γίγαντες όπως η «Sony» και η «Panasonic» μοιάζουν νάνοι.
Ολα είναι ρόδινα: Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε χτες βύθιση κατά άλλο ένα 1,3% στο ΑΕΠ!

Κάτι γίνεται... Στη σελίδα 17 του χτεσινού «Ριζοσπάστη» καταγράφονται στιγμιότυπα από τη συνέλευση των εργαζομένων στο ΙΚΕΑ: «Χαρακτηριστική η τοποθέτηση εργαζόμενης από το κατάστημα "ΙΚΕΑ" στο Αεροδρόμιο που ιδιαίτερα φορτισμένη είπε από το βήμα της συνέλευσης: "Καταρχήν, πρέπει να πω ότι δεν έχω απεργήσει ποτέ σε εργασιακό χώρο", για να συνεχίσει, λέγοντας ότι ενημερώθηκε κάποια στιγμή ότι με πρόταση του σωματείου πέρασε στη Θεσσαλονίκη η μείωση μισθών σε ποσοστό 10%.»
«Τις μέρες της κινητοποίησης έλειπα και δεν έτυχε να γνωρίζω. Εμαθα κάποια στιγμή για τον Κηφισό για κάποιους, μόνο ως γραφικούς μου τους περιέγραψαν, για κάτι κομματικά στελέχη που ήταν έξω από το κατάστημα». Και συνεχίζει, «ακούω στις ειδήσεις, στον "902", όχι από το σωματείο, ότι γίνεται κινητοποίηση, και αυτό είναι λυπηρό. Μπαίνω στο Μετρό για να πάω για δουλειά και σκέφτομαι τι να κάνω; Να υπογράψω; Αν δεν υπογράψω; Φοβήθηκα, έχω δάνεια. Αλλά να σας πω κάτι, υπάρχει και η αξιοπρέπεια. Δε θα υπογράψω, καταλαβαίνω τους συναδέλφους που υπέγραψαν, φοβήθηκαν. Σκέφτηκα ότι έπρεπε να είμαι στον Κηφισό. Κατέβηκα και πήγα. Σας ευχαριστώ όλους σας για αυτή την τιμή που μου κάνατε».

«Ολοι σαν μια γροθιά, σπάσαμε το φόβο, δείξαμε το δρόμο της αξιοπρέπειας. Η συνέχεια είναι μπροστά», τόνισε άλλη εργαζόμενη υπογραμμίζοντας ότι παρά τις προσπάθειές της η εργοδοσία δεν κατάφερε να σπάσει την απεργία. «Απαντάμε, συνέχισε, ότι είμαστε όρθιοι, δε μας ξεφτίλισε κανείς».
Συνεχίζουμε. Ολα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Από το φαΐ και το πετρέλαιο που λείπει στα σπίτια, ως τις Συλλογικές Συμβάσεις που πρέπει να υπογραφούν, από τους φόρους που δεν πρέπει να πληρωθούν, ως τις συντάξεις που πρέπει να υπερασπιστούν, όλα είναι μέτωπα ανοιχτά για να δοθεί η μάχη. Τώρα πια χωρίς αυταπάτες για σωτηρία εξ ουρανού. Με μέτωπο στα μονοπώλια, σε ρότα ανατροπής.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου