Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΜΠΤΟΦΑΛΑΓΓΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Δρομολογείται ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ...

Να συμφωνήσει η Ελλάδα στην έναρξη διαπραγματεύσεων ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ μέχρι το τέλος του χρόνου και να αποδεχτεί τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, πριν συμφωνηθεί κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα της ονομασίας, ζητούν Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι. Στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών...


Aναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα η διαδικασία διαμεσολάβησης από τον ΟΗΕ.
Στην τελευταία συνάντηση που είχε στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη ο Μ. Νίμιτς με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, Αδ. Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στο επίκεντρο βρέθηκε το «Μνημόνιο Κατανόησης», με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να παρακάμψει το ζήτημα της ονομασίας και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Ο Μ. Νίμιτς εμφανίζεται να έχει καταθέσει «νέα πρόταση» για την ονομασία, η οποία όπως σημειώνουν Ελληνες διπλωμάτες, αποτελεί επανάληψη της παλαιότερης και γνωστής εκδοχής του γεωγραφικού προσδιορισμού (Βόρεια Μακεδονία). Αυτήν την εκδοχή, που βρίσκεται στο τραπέζι από το 2004, οι ελληνικές κυβερνήσεις εμφανίζονται πρόθυμες να την αποδεχτούν, αρκεί να ισχύει για όλες τις χρήσεις και όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει ο «Ρ», ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να επικυρώσει και εγγράφως (ενδεχομένως με επιστολή του πρωθυπουργού ή του ΥΠΕΞ) ότι η ΠΓΔΜ εκπληρώνει τα κριτήρια για την ένταξή της στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς. (Κι άλλη ταπείνωση!!!)

Κατάργηση συντάξεων ΟΓΑ – Μαχαιριά στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό...

Τα δύο τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες, των επώδυνων εξελίξεων που διαδραματίζονται με τις συντάξεις του ΟΓΑ, των υπερήλικων Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.
Παρακολουθούσαμε στενά το μέγα πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στους κόλπους των Βορειοηπειρωτών. Με πάμπολλες συναντήσεις και υπομνήματά μας γνωστοποιήσαμε στους αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και στα κόμματα της αντιπολίτευσης τους κινδύνους και τις ολέθριες συνέπειες της ενέργειάς τους.

Τους προβάλλαμε ουσιαστικές λύσεις, για την οριστική επίλυση του μείζονος ζητήματος. Κωφεύσανε σε όλες τις εφικτές προτάσεις μας.
Στα πλαίσια της « σημερινής πραγματικότητας» δίνουν τη χαριστική βολή με το Ν.4093/2012 με τον οποίο εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016
Ερμηνεύοντας τον ως άνω διαπιστώνουμε ότι οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες δεν πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ποσού. Με έκπληξη διαπιστώνουμε επίσης ότι πριν την υποβολή της αίτησης πρέπει να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) χρόνια και να εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους. Άκουσον – άκουσον!!!

Η ελληνική κυβέρνηση προκαλεί αδιαλείπτως την ηθική δικαίωση των παππούδων μας, θέτοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους αγώνες τους. Τους προτρέπει να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη, στα οποία τόσα χρόνια κρατούσαν αναμμένη τη δάδα του ελληνισμού. Οι ιθύνοντες δύνανται να αντιληφθούν ότι οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες δεν είναι «αριθμητικά νούμερα». Είναι εκείνοι που αγωνίστηκαν, για να παραμείνουμε αναπόσπαστο κομμάτι του εθνικού κορμού.
Σήμερα αντιμετωπίζουμε διπλή πρόκληση. Απ’ τη μία οι ανθελληνικές εθνικιστικές ενέργειες των Αλβανών εναντίον μας και απ’ την άλλη το «δώρο» της ελληνικής κυβέρνησης του «ξεριζωμού» από τις πατρογονικές μας εστίες.
​Ως ομοσπονδία συμπαραστεκόμαστε στους υπερήλικεςΑνωδροπολίτες και εν γένει Βορειοηπειρώτες και δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε, με οιονδήποτε τρόπο και μέσο, για την αποκατάσταση των συντάξεων του ΟΓΑ.

Οι Βορειοηπειρώτες έμαθαν να αγωνίζονται και τίποτα δεν τους χαρίζεται!!!
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλέκτρα Κίκη Γεώργιος Ζώτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου