Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΕΚΡΗΞΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ... "ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΣΚΑΤΩΣΟΥΝ"

Οργισμένος και σε δραματικούς τόνους έλληνας τραπεζίτης σχολιάζει στη Wall Street Journal και στο πρακτορείο Dow Jones Newswires το σχέδιο μείωσης του χρέους μέσω επαναγοράς ομολόγων... 

"Η κατάσταση είναι τελείως σκα..Κάνουν νέο κούρεμα χρέους πάνω μας γιατί τα σκά...ωσαν την πρώτη φορά και τώρα τα ξανασκα...ώνουν" - Αιτία της έκρηξης του τραπεζίτη είναι πως με το σχέδιο αυτό οι ελληνικές τράπεζες αναγκάζονται να παραιτηθούν από μελλοντικά κέρδη ενώ βουλιάζουν οι μετοχές τους στο Χρηματιστήριο - Διαβάστε λέξη προς λέξη το σχόλιο του έλληνα τραπεζίτη.

Τόσο στη Wall Street Journal όσο και στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ο έλληνας τραπεζίτης ξεσπάει για το νέο κούρεμα του χρέους μέσω επαναγοράς ομολόγων. Οι δηλώσεις του είναι χαρακτηριστικές...


''Η κατάσταση είναι τελείως σκα..Κάνουν νέα αναδιάρθρωση χρέους πάνω μας επειδή τα σκά..ωσαν την πρώτη φορά και τώρα τα ξανασκα...ώνουν''.
Οι ακριβείς δηλώσεις του στα αγγλικά είναι.
"This is totally screwed up. They are doing another debt restructuring on us because they screwed up the first time and now they are screwing us up a second time".
Ο λόγος της πρωτόγνωρης για τραπεζίτη αντίδραση είναι η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά πως η κυβέρνηση θα αναγκάσει τις ελληνικές τράπεζες να δώσουν τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στα συρτάρια τους σε χαμηλές τιμές, που σημαίνει δηλαδή πως πρακτικά θα παραιτηθούν από μελλοντικά κέρδη.

Δηλαδή να διαθέσουν τώρα τα ομόλογα τους με μία μέση τιμή εως 34 cents στο ευρώ που θα σημάνει πολύ μικρά κέρδη για τις τράπεζες που τα έχουν αγοράσει λίγο πιο φθηνά, και που ήλπιζαν να τα πουλήσουν σε πολύ πιο υψηλές τιμές όταν θα σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και επιστρέψει σε ανάπτυξη.

Και στο ζοφερό αυτό σκηνικό για τις τράπεζες έρχεται να προστεθεί η βίαη υποχώρηση των μετοχών τους ιδίως από την Δευτέρα και μετά που διέρρευσε το σχέδιο του νέου κουρέματος μέω επαναγοράς ομολόγων.


NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου