Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΓΟΡΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Τα χέρια τους τρίβουν όσοι κερδοσκόποι είχαν προδικάσει ότι λίαν συντόμως η Ελλάδα θα υποχρεωθεί από τους δανειστές της σε επαναγορά Χρέους, καθώς έσπευσαν να αγοράσουν τα ήδη «κουρεμένα» ελληνικά ομόλογα σε εξευτελιστικά επίπεδα, προσδοκώντας τα υπερκέρδη από την επίλυση του ελληνικού προβλήματος, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο...

Από τα 62,3 δισ ευρώ των ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του hedge fund Greylock Capital τουλάχιστον τα 20 δισ ευρώ βρίσκονται στα χέρια των κερδοσκοπικών hedge funds, που ετοιμάζονται να χορέψουν στο... ταψί την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους, προσδοκώντας ακόμα μεγαλύτερα κέρδη, από αυτά που «φωτογραφίζει» η συμφωνία του Eurogroup.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις... 


Η επαναγορά δεν μπορεί να ξεκινήσει σε τιμή χαμηλότερη από τα επίπεδα της προηγούμενης Παρασκευής, δηλαδή από τα επίπεδα των 28 σεντς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η προσφορά στους ιδιώτες θα γίνει στα επίπεδα των 32- 33 σεντς. Ωστόσο, ήδη κάποια στελέχη hedge funds δηλώνουν ότι η επαναγορά Χρέους θα εξελιχθεί σε παρτίδα πόκερ, με προσδοκία να ανέβει το αντάλλαγμα ακόμα και στα 50 σεντς, κάτι που βέβαια θα ακύρωνε στη πραγματικότητα το όφελος από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το fund Dromeus Capital αγόρασε ελληνικά ομόλογα στη τιμή των 18- 19 σεντς, έχοντας ήδη πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, ανάλογα κέρδη έχει το fund Third Point που αγόρασε στα επίπεδα των 17 σεντς και έχει ήδη συμπεριλάβει τη τοποθέτηση σε ελληνικά ομόλογα στη χρυσή 5άδα επενδύσεων του Οκτωβρίου (!!!), ενώ κέρδη που φτάνουν στο 70% έχει καταγράψει το fund Adelante Asset Management που τοποθετήθηκε στα 12,5 σεντς!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου