Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΥΣΤΙΑ ΜΕ ΤΑ "ΕΞΟΔΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ"

Οσα κλέβουν από ανάπηρους και συνταξιούχους τα δίνουν για «έξοδα τραπέζης»!

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Στη σελίδα 474 του λεγόμενου και «τρίτου Μνημονίου» που ψήφισε προχτές η Βουλή, υπάρχει ένας πολύ ενδιαφέρων πίνακας των δαπανών του ελληνικού κράτους μέχρι το 2016, όπου περιλαμβάνεται μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα εγγραφή.
Η εγγραφή φέρει τον κωδικό «Εξοδα εκταμίευσης δανείου στο EFSF». Το ποσό της δαπάνης που έχει υπολογιστεί ότι θα βαρύνει τον ελληνικό λαό ανέρχεται για την περίοδο 2013 - 2016 εξ αυτού του λόγου και μόνο στα 725 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, τα 565 εκατ. ευρώ από αυτό το ποσό...


Προβλέπεται να εκταμιευτούν μέσα στο 2012.
Με άλλα λόγια, ο περίφημος «μηχανισμός σωτηρίας», ο EFSF, δε λειτουργεί (και πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς) παρά ως κοινός τραπεζίτης - τοκογλύφος που «δαγκώνει» το θύμα του, τον δανειζόμενο, από την πρώτη στιγμή. Χρεώνοντας, δηλαδή, στο θύμα ακόμα και τα λεγόμενα «έξοδα τραπέζης», τα οποία αφαιρούνται αμέσως από ένα δάνειο πριν ακόμα αυτό φτάσει στα χέρια του παραλήπτη.

Ως εκ τούτου και μόνο για τα... «έξοδα τραπέζης», λοιπόν, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει στον «σωτήριο» EFSF το ποσό των 725 εκατ. ευρώ.

Σε τι αντιστοιχεί αυτό το ποσό;
Η απάντηση αυτή βρίσκεται λίγες σελίδες πιο πίσω στο κείμενο του «τρίτου Μνημονίου».
Συγκεκριμένα στη σελίδα 471, βλέπουμε να έχουν προβλέψει περικοπές στο εφάπαξ των συνταξιούχων (274 εκατ. ευρώ), περικοπές οικογενειακών επιδομάτων (86 εκατ. ευρώ), περικοπές στους ανάπηρους (82 εκατ. ευρώ), περικοπές στα επιδόματα ανεργίας (30 εκατ. ευρώ), περικοπές στο ΕΚΑΣ (114 εκατ. ευρώ), περικοπές στα νοσοκομεία (85 εκατ. ευρώ), περικοπές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (61 εκατ. ευρώ).
Το άθροισμα των παραπάνω περικοπών ανέρχεται στα 732 εκατ. ευρώ.

Εν ολίγοις:
Κλέβουν χρήματα από τους συνταξιούχους, από τους ανάπηρους, από την Παιδεία, από την Υγεία, από τους ανέργους, από τους πολύτεκνους και όπως ακριβώς τα κλέβουν, έτσι ακριβώς τα παραδίδουν στους τοκογλύφους, για να πληρωθούν τα... «έξοδα φακέλου» των δανειστών!


17 δισ. ευρώ σε μισθούς - συντάξεις, 67 δισ. ευρώ σε τοκογλύφους!

Εισηγητική Εκθεση Προϋπολογισμού 2013, σελίδα 78. Μισθοί και συντάξεις 17,511 δισ. ευρώ. Τόκοι και χρεολύσια 67,197 δισ. ευρώ!
Γιατί «δεν έχει το κράτος» τους;
Γιατί «δε φτάνουν τα λεφτά», για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων που για το επόμενο έτος, με βάση τον Τακτικό Προϋπολογισμό (σελίδα 78 της Εισηγητικής Εκθεσης) έχουν προϋπολογιστεί στα 17,5 δισ. ευρώ;
Γιατί αυτοί οι μισθοί και οι συντάξεις, που «δεν φτάνουν τα λεφτά» για να πληρωθούν, μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, περικόπτονται ακόμα κατά 2 δισ. ευρώ;
Γιατί ματώνει ο ελληνικός λαός, από ένα «τρίτο Μνημόνιο» που έρχεται να προσθέσει την ταφόπλακα στη σφαγή που προηγήθηκε όλη την προηγούμενη τριετία;

Η απάντηση δίνεται από τους ίδιους τους δήμιους του ελληνικού λαού. Από αυτούς που αύριο αναμένεται να υπερψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2013, για να «σώσουν» - για μια ακόμα φορά - τη χώρα.
Ομολογούν οι ίδιοι ποιους «σώζουν» στην πραγματικότητα. Ομολογούν οι ίδιοι για ποιους δουλεύουν. Ομολογούν οι ίδιοι όχι μόνο από ποιους τα παίρνουν, αλλά και σε ποιους τα δίνουν.
Στην ίδια σελίδα, την σελίδα 78 του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013, στον Πίνακα 3.9, περιγράφουν με ακρίβεια ποιος κερδίζει από τον αδίστακτο ταξικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει εναντίον των λαϊκών στρωμάτων.
Σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό τους, λοιπόν, μόνο μέσα στο 2013 έχουν προβλέψει ότι θα καταβάλουν σε τόκους και σε χρεολύσια για την ικανοποίηση κάθε λογής ντόπιων και ξένων τοκογλύφων που έπαιξαν και παίζουν με το δημόσιο χρέος της χώρας, το ποσό των τουλάχιστον 67,197 δισ. ευρώ!
*
Από μια οικονομία, δηλαδή, που το ΑΕΠ της, μετά από τη συνεχή βύθιση που της έχουν προκαλέσει τα μέτρα, μόλις και μετά βίας θα φτάσει το 2013 στα 193 δισ. ευρώ, οι «σωτήρες» παρέχουν πάνω από το 1/3 αυτού του ΑΕΠ σε δανειστές, σε πιστωτές, σε κερδοσκόπους και σε «αλογομούρηδες» που στοιχηματίζουν πάνω στη λεγόμενη «βιωσιμότητα» του χρέους!
Λεηλατούν το λαό, αποφάσισαν να του επιβάλουν ακόμα 19 δισ. ευρώ νέα μέτρα μέχρι το 2016, και μέσα σε μια χρονιά, το 2013 δίνουν 67 δισ. ευρώ και πλέον στους τοκογλύφους, για την αποπληρωμή ενός χρέους - Λερναία Υδρα!
Για ένα χρέος που δεν το προκάλεσε ο λαός, αλλά το πληρώνει!
Για ένα χρέος που δεν μειώνεται, αλλά μεγαλώνει!
Για ένα χρέος που δεν δανείζονται για την αποπληρωμή του, αλλά που δανείζονται για τη ρευστότητα των κεφαλαιοκρατών και για την αέναη πληρωμή του (στο πολλαπλάσιο) από το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου