Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΚΟΦΤΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΑΛΛΑ ΜΗ TΟΥ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ PLEASE...

ΔΗΜΑΡ: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση ακόμη κι αν καταψηφίσουμε τα μέτρα...

Αποφασισμένος να παραμείνει στην κυβέρνηση ακόμη και αν καταψηφίσει τα μέτρα εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης. Πηγές της Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα και θα στηρίξει την κυβέρνηση αφού οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία απαιτούν σταθερότητα.

Ο Φώτης Κουβέλης περιμένει ως την τελευταία στιγμή να του δοθεί η ευκαιρία να καταψηφίσει τα εργασιακά χωρίς να απορρίψει το Μνημόνιο 3 στο σύνολό του. Το επανέλαβε το πρωί,μιλώντας στο ραδιόφωνο Βήμα fm, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο οποίος υποστήριξε ότι... 


«Aκόμη κι αν δεν περάσουν τα μέτρα δεν θα πέσει η κυβέρνηση».

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης μιλώντας στον Real fm, υποστηρίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ περιμένει από τον Πρωθυπουργό την ευκαιρία να κατατεθούν τα εργασιακά σε ξεχωριστό άρθρο αλλά πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματος είναι να στηριχτεί η κυβέρνηση.
Αν το Μνημόνιο τελικά κατατεθεί σε ένα νομοσχέδιο, στις προθέσεις του κ. Κουβέλη είναι η ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει «παρών» ή να απέχει από την ψηφοφορία. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρακολουθεί με ανησυχία τις αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ και, όπως αναφέρει στους συνεργάτες του, «η ευθύνη της ΔΗΜΑΡ για στήριξη των προσπαθειών της κυβέρνησης είναι τώρα μεγαλύτερη». Στελέχη του κόμματος εκφράζουν την αισιοδοξία ότι η Τρόικα θα αντιληφθεί την ύστατη στιγμή ότι η κυβέρνηση κλυδωνίζεται και θα οπισθοχωρήσει στα εργασιακά.

Η ΔΗΜΑΡ διέψευσε σήμερα το μεσημέρι ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Φώτη Κουβέλη με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο, συνεχίζονται οι υπόγειες διεργασίες μεταξύ στελεχών του κόμματος και συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά και συγκεκριμένα οι διαβουλεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Χατζησωκράτη και του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου