Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LA MIRAGE

Σε  φοιτητική εστία, δυναμικότητας 400 κλινών, θα μετατραπεί το κτίριο όπου στεγαζόταν το ξενοδοχείο «La Mirage» στην  Ομόνοια, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας.
 

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι υπουργοί  Άμυνας και Παιδείας, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αντίστοιχα, οι οποίοι επισκέφθηκαν το κτίριο την Τρίτη.
Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς,  η αξιοποίηση του κτιρίου, που παρέμενε κλειστό από το 2008,  θα καλύψει μέρος των αναγκών της φοιτητικής κοινότητας, θα αναβαθμίσει την περιοχή του Κέντρου, ενώ η μακροχρόνια εκμίσθωσή του θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος και Αρβανιτόπουλος αναφέρθηκαν... 


Στις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει τα δύο υπουργεία για την ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα. Μεταξύ άλλων:
- Τη σίτιση εκπαιδευτικών σε στρατιωτικές λέσχες, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
- Τον διπλασιασμό των δικαιούχων φοιτητών στις φοιτητικές εστίες. - Τη διάθεση των Ολυμπιονικών που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις στις σχολικές περιφέρειες για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους.
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστές οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου