Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Κραυγή αγωνίας για την εγκατάλειψη του Καστελορίζου από την ελληνική Πολιτεία εξέπεμψε δικαιολογημένα  ο Δήμαρχος του νησιού - ξεπέρασε όμως όμως όπως φαίνεται σε κάποιο σημείο τα όρια με αποτέλεσμα να τον υπερπροβάλλουν οι Τούρκοι.
Οι αναφορές λοιπόν του τουρκικού τύπου στην συνέντευξη του Δημάρχου Καστελόριζου κ. Παύλου Πανηγύρη σε διαδικτυακό μέσο είναι πολλές  με εστίαση στην φράση του ότι  ¨εξαρτιόμαστε από την Τουρκία¨!

Οι τουρκικές  εφημερίδες  Turkiye,  Vatan,  Posta,Aksam ενώ η είδηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του NTV  με τον τίτλους όπως... 


 «Ο Δήμαρχος του Καστελόριζου είπε ¨εξαρτιόμαστε από την Τουρκίᨻ γράφουν  ότι ο κ. Παύλος Πανηγύρης δήλωσε ότι οι κάτοικοι του νησιού καλύπτουν  εδώ και χρόνια τις ανάγκες τους από την Τουρκία, για αυτόν τον λόγο το νησί εξαρτάται από την Τουρκία . Γράφουν ακόμα ότι  κ. Πανηγύρης σε συνέντευξή του   διαμαρτυρήθηκε για την αδιαφορία της Αθήνας για το Καστελόριζο και ότι ο επί 18 χρόνια δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι το Καστελόριζο ξεγράφηκε προ πολλού από την Ελλάδα .
Σε ένα  δημοσίευμα αναφέρεται  ότι ο Δήμαρχος του Καστελόριζου που απέχει 1.300 μέτρα από το Κάς της Τουρκίας και είναι ελληνικό έδαφος, είπε ότι η Αθήνα τους έχει ξεχάσει προ πολλού και τόνισε ότι καλύπτουν τις ανάγκες τους από την Τουρκία.Αναφέρονται σε δηλώσεις όπως  «Δεν μας δίνουν καμία σημασία , ενώ η κάτοικοι του Κάς αποτέλεσαν εδώ και χρόνια διέξοδο για τα προβλήματά μας και ακόμα εξαρτώμεθα από αυτούς». Μία εφημερίδα υπενθυμίζει  ότι ο  Δήμαρχος του Καστελόριζου και παλαιότερα είχε απειλήσει ότι θα κηρύξουν την ανεξαρτησία του Καστελόριζου, λόγω της αδιαφορίας της Αθήνας και θα επιστρέψουν στην δραχμή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου