Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΗΧΗΣΑΝ ΟΙ ΣΕΙΡΗΝΕΣ - ΤΟ ΦΥΤΙΛΙ ΑΝΑΒΕΙ

Ομοβροντία από ρουκέτες από την Γάζα δέχεται την τελευταία ώρα το Τελ Αβίβ, στο οποίο ήχησαν οι σειρήνες για πρώτη φορά από το 1991...
 

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης ρουκέτες από την Γάζα έπληξαν τα νότια προάστια της πόλης, χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή σημαντικές ζημιές.
Ωστόσο, από τις επιθέσεις έχουν χάσει από χτες τη ζωή τους τρεις ισραηλινοί, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματιστεί σοβαρά. Στη Γάζα δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.

Η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας κλιμακώνεται, έπειτα από τη χθεσινή δολοφονία του διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Αχμέντ Αλ Τζαμπάρι, από στοχευμένη ισραηλινή επίθεση. Όλη τη νύχτα ο ισραηλινός στρατός συνέχισε τις... 


Αεροπορικές του επιθέσεις πλήττοντας αδιακρίτως παλαιστινιακούς στόχους, ενώ περισσότερες από 200 ρουκέτες από τη Γάζα έπληξαν την Πέμπτη πόλεις του νοτίου Ισραήλ, ανάμεσα τους τις Ασντόντ, Ασκελόν, Μπερ Σεβά, Εσκόλ και Κιριάτ Μαλαχί.
Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους ότι έρριξαν μια αυτοσχέδια ρουκέτα "γύρω στις 16:37 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Τελ Αβίβ".

Το δίκτυο Al Jazeera αναφέρει πως οι αρχές του Ισραήλ ανέφεραν πως 27 από τις ρουκέτες καταρρίφθηκαν από το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα (Iron Dome).

H παλαιστινιακή ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, γνωστή και ως Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κασάμ, ανέλαβε την ευθύνη για τους σημερινούς βομβαρδισμούς, σημειώνοντας μάλιστα στην ιστοσελίδα της ότι πρόκειται για την παλαιστινιακή απάντηση στον θάνατο του Αλ Τζαμπάρι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του ετοιμάζονται για να επεκτείνουν την επιχείρησή τους κατά της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.
Από την πλευρά του ο εξόριστος ηγέτης της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της «αντίστασης» κατά του Ισραήλ.

«Άνδρες και γυναίκες στην Παλαιστίνη, θα συνεχίσουμε την αντίσταση», δήλωσε ο Μεσάαλ σε διάσκεψη στην οποία μετέχουν ισλαμιστές Σουδανοί στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ.

«Ο εχθρός αυτός είναι αδύναμος και δεν μπορεί να κερδίσει στη Γάζα», σημείωσε.

Πάντως η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εξέφρασε σήμερα από το Στρασβούργο την «έντονη ανησυχία» της «για την αναζωπύρωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας».

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βλέπει παθητικά αυτό που προαναγγέλλεται ως μια νέα τραγωδία σε μεγάλη κλίμακα. Ο ρόλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν είναι να πει ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, όπως βιάζονται πολλοί να κάνουν, αλλά να ενθαρρύνει τον διάλογο και μια λύση που δεν θα στηρίζεται στη βία και στον πόλεμο», δήλωσε ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Μινιόν.

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρξει «αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση, το βαρύτερο τίμημα της οποίας θα πληρώσει ο άμαχος πληθυσμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου