Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΕΣ???

Και όμως... Έλληνας ευρωβουλευτής "μπλοκάρει" τις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη...

Η δικαιολογία??? Η ψυχική ηρεμία των ...δελφινιών!!!

Πράσινες ανησυχίες... Πράσινα άλογα... Πράσινος φερετζές, στα πράσινα πολιτευτάρια του πράσινου Γκαγκά που μετέτρεψε τη χώρα σε κρανίου τόπο.

Φρένο με ερώτηση προς το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο βάζει ο Έλληνας ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης στην έναρξη έρευνας για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων γίνονται κατά παρέκκλιση της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα η έναρξη σεισμικών ερευνών για τη διερεύνηση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου στις θαλάσσιες περιοχές της Κρήτης και των νησιών του Ιονίου ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμοί τους στις ακτές. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει στην ερώτηση του που κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα εξής :


«Οι έρευνες θα γίνονται σε 24ώρη βάση για ένα τρίμηνο. Μπορούν να αποβούν μοιραίες για τα δελφίνια και τις φάλαινες της εκτός Αιγαίου Ελλάδας. Είναι πιθανό να έχουμε μαζικούς ξεβρασμούς.

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τη συμφωνία ACCOBAMS να έχει επαρκή αριθμό παρατηρητών κητωδών στα πλοία που θα κάνουν σεισμικές έρευνες. Όμως από ότι φαίνεται στο νορβηγικό πλοίο θα υπάρχει ένας οπτικός και ένας ακουστικός παρατηρητής, που για να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να μην κοιμηθούν καθόλου για τρεις μήνες.

Επειδή αυτό δε γίνεται, αναμένεται να μην υπάρχουν παρατηρητές κητωδών σε υπηρεσία κατά μεγάλα διαστήματα κάθε ημέρα, κατά τα οποία οι έρευνες θα είναι ανεξέλεγκτες ως προς τις επιπτώσεις τους στα κητώδη. Αντί για δύο, οι παρατηρητές θα πρέπει να γίνουν το λιγότερο 7, ώστε κάθε στιγμή να βρίσκονται σε βάρδια 2 οπτικοί και 1 ακουστικός. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεσα την αύξηση των παρατηρητών δημιουργώντας άλλωστε έτσι τουλάχιστον 5 ακόμη θέσεις εργασίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου