Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ Ο ΛΑΘΡΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΡΩΤΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Στον καλύτερο συνεργάτη της τρόικας και των μνημονιακών δυνάμεων που έχουν διαλύσει τη χώρα αναδεικνύεται ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης...

Και αυτό γιατί προτού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδώσει τη διευκρινιστική εγκύκλιο, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, έχει ήδη έτοιμη τη λίστα με τους πρώτους 68 υπαλλήλους αορίστου χρόνου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικότητας διοικητικού - λογιστικού, οι οποίοι θα απολυθούν έπειτα από πολλά χρόνια δουλειάς στον δήμο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της ψήφισης του Μνημονίου 3 και της περίφημης κινητικότητας του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος με αλχημείες και ενημερωτικά σημειώματα «βαφτίζει» τις απολύσεις κινητικότητα των υπαλλήλων από μια υπηρεσία σε μια άλλη! Την ίδια στιγμή...


Υπάρχει γενική άρνηση στην παροχή στοιχείων υπαλλήλων των δήμων προκειμένου αυτοί να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ή μετάταξης σχεδόν από το σύνολο των δημάρχων της χώρας. Στο ίδιο μήκος και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε παράλληλα ότι τα οικονομικά προβλήματα του δήμου έρχονται από πολύ μακριά. Εν τω μεταξύ, με τάβλες και καδρόνια σφράγισε χθες η ΠΟΕ-ΟΤΑ τα γραφεία προσωπικού στους δήμους Βύρωνα, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας, Νέας Σμύρνης, Αιγάλεω, Νέας Ιωνίας, Δάφνης - Υμηττού, Αγίας Παρασκευής και Σπάτων - Αρτέμιδας, στο πλαίσιο της σχετικής απόφασής της προκειμένου να μη φύγουν από εκεί καταστάσεις με ονόματα υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα και απολύσεις. Σήμερα συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις δωδεκάμισι το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επιπλέον, την έντονη διαμαρτυρία της καθώς και την πλήρη αντίθεσή της εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των περιφερειών μέσω των απολύσεων που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ζητώντας από την κυβέρνηση -εάν θέλει να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων- να καταργήσει τους διορισμένους περιφερειάρχες, δηλαδή τους γενικούς γραμματείς αποκεντρωμένων διοικήσεων.

«Οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου