Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Η "ΑΘΩΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ" ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΤΗ ΜΠΟΧΑ???

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Εμπλοκή Χριστοφιλοπούλου, με υποκλοπέα θεμάτων πανελλαδικών εξετάσεων, σε ΙΕΚ..

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει την πρώην υφυπουργό Παιδείας κα Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο μεγατόνων. Την κατηγορεί ότι συνεργάστηκε μέσω της κόρης της με τον σχολάρχη Φώτη Μπουγά ο οποίος έχει καταδικαστεί  για πρωτοφανή νόθευση των πανελλαδικών εξετάσεων ενώ εκκρεμοδικεί στο ΚΥΣΔΕ εδώ και 2,5 χρόνια από τότε δηλαδή που ήταν υφ. Παιδείας η κα Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Για το αληθές των λόγων της η ΟΙΕΛΕ παραθέτει οκτώ συνημμένα έγγραφα με τις καταδίκες του Φώτη Μπουγά, το ιστορικό της υποκλοπής και την εμπλοκή του μέσω της κόρης της με τον σχολάρχη που "κατέχει τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων 2009"...


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
 site:          www.oiele.gr
                                  Αθήνα, 13/11/2012
                                Αριθμ. Πρωτ:24365
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ – ΜΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΝΤΑ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΟΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΕΚ Η ΠΡΩΗΝ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η αποκάλυψη ότι η κόρη της πρώην Υφυπουργού Παιδείας κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου συνεταιρίστηκε με ιδιωτικό σχολείο της Καλαμάτας για την ίδρυση και λειτουργία του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» δεν θα προκαλούσε ουδεμία έκπληξη, εάν ο σχολάρχης του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου δεν κατείχε τη θλιβερή πανελλαδική πρωτιά της απόπειρας υποκλοπής και διαρροής θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων το 2009!!! Ο καταδικασθείς σχολάρχης είναι ο Φώτιος Μπουγάς, η κρίση του οποίου για την πρωτοφανή νόθευση των Πανελλαδικών Εξετάσεων εκκρεμοδικεί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) εδώ και 2,5 χρόνια(!), από τότε δηλαδή που Υφυπουργός Παιδείας ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ
Το καλοκαίρι του 2009 κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, στο υπόγειο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα, 6 εκπαιδευτικοί κατ’ εντολήν του σχολάρχη έστησαν μηχανισμό ηλεκτρονικής υποκλοπής των θεμάτων των εξετάσεων. Ωστόσο πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω, και μετά από διενέργεια ΕΔΕ οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στο ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, που με διαφορετική σύνθεση και ακροάσεις έκρινε το σχολάρχη και τους εκπαιδευτικούς. Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει σάλο στο πανελλήνιο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΠΟΙΝΗ-ΧΑΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΙ …ΕΝΣΤΑΣΗ
Με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας (συνημμένο 1), μετά από πρόταση και των αιρετών της ΟΙΕΛΕ, επεβλήθησαν βαρύτατες ποινές στους 6 επίορκους εκπαιδευτικούς, σε 3 εκ των οποίων μάλιστα επεβλήθη και η ποινή της οριστικής απόλυσης από την εκπαίδευση. Αντιθέτως, λίγες ημέρες μετά το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, αυτή τη φορά με διαφορετική σύνθεση, κατά την εξέταση των πειθαρχικών ευθυνών του σχολάρχη – εγκεφάλου της υποκλοπής δεν επέδειξε την ίδια αυστηρότητα. Αντί της ποινής της άρσης λειτουργίας σχολείου, που προβλέπει ο νόμος, ο Φώτιος Μπουγάς καταδικάστηκε στην ποινή-χάδι προστίμου ύψους 25.000 ευρώ (συνημμένο 2). Μάλιστα, ο παραβάτης σχολάρχης κατέθεσε ένσταση στο ΚΥΣΔΕ  εναντίον της ποινής, στα τέλη Μαΐου του 2010. Την εποχή εκείνη Υφυπουργός Παιδείας και αρμόδια για θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης ήταν η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου.
ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΓΑ;
Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενστάσεις εκδικάζονται συνήθως εντός ολίγων εβδομάδων ή μηνών, όπως προβλέπει ο νόμος, η ένσταση του κ. Φ. Μπουγά βρίσκεται εδώ και 2,5 χρόνια κλειδωμένη σε κάποιο ερμάρι του ΚΥΣΔΕ από ένα «αόρατο» χέρι που τον προστατεύει. Η απορία της ΟΙΕΛΕ για την πρωτοφανή καθυστέρηση εκδίκασης της υπόθεσης, παρά τα συνεχή διαβήματα της Ομοσπονδίας, απαντάται σήμερα με την είδηση ότι η κόρη της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, Ελιάνα, είναι συνιδιοκτήτρια και διευθύντρια του ιδιωτικού ΙΕΚ «Ορίζων» (συνημμένο 3) που θα λειτουργήσει στο χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά, στην Καλαμάτα (συνημμένο 4). Ο εταιρικός «γάμος» Χριστοφιλοπούλου-Μπουγά το φθινόπωρο του 2012, εξηγεί εκ των υστέρων και κάποιες «περίεργες» κινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, όπως π.χ. την προσπάθειά της να περάσει Υπουργική Απόφαση που να επιτρέπει σε ιδιωτικά σχολεία να εκμεταλλεύονται εμπορικά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, τους χώρους και τις υποδομές τους (συνημμένο 5). Η απόπειρα αυτή δεν ευοδώθηκε, μετά και από έντονη αντίδραση της ΟΙΕΛΕ που επικαλέστηκε ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία απαγορεύει τις εμπορικές χρήσεις χώρων ιδιωτικών σχολείων (συνημμένο 6), και η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου υποχρεώθηκε σε ανάκληση της απαράδεκτης εκείνης ρύθμισης με έγγραφό της προς τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης (συνημμένο 7). Ωστόσο, στο πρόσφατο Μνημόνιο 3 περιέχεται διάταξη (φωτογραφική;) που ξεπερνά το σκόπελο του ΝΣΚ και επιτρέπει σε «κοινοπραξίες» τύπου Μπουγά-Χριστοφιλοπούλου να κάνουν ελεύθερα εκπαιδευτικές «μπίζνες».
ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;
Η αποκάλυψη της δυσώδους αυτής υπόθεσης, ενός ακόμη δείγματος του καταρρέοντος, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, δικαιώνει τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ που είχε ζητήσει, τον Ιούλιο του 2011, την παραίτησή της κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου από τη θέση της Υφυπουργού Παιδείας (συνημμένο 8) ως «ανθρώπου των σχολαρχών».
Άραγε, μετά την αποκάλυψη της ΟΙΕΛΕ θα βρει το πολιτικό θάρρος να παραιτηθεί από τη θέση του βουλευτή η κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου;  Ή θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα, θεωρώντας, η «πανέξυπνη», εμάς που ως Άτλαντες κουβαλάμε στους ώμους μας τρία μνημόνια, βλάκες!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

συνημμένα 8
1.
Με 4 ειδικότητες θα λειτουργήσει φέτος το Iδιωτικό ΙΕΚ "ΟΡΙΖΩΝ" στην Καλαμάτα, στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Πρόκειται για τις ειδικότητες: Προσχολικής Αγωγής δραστηριοτήτων δημιουργίας κι έκφρασης, Προσχολικής Αγωγής ημερήσιας φροντίδας παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Τεχνικός μαγειρικής τέχνης (Σεφ) και Ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας. Οπως τόνισε η διευθύντρια του ΙΕΚ Ελιάνα Χριστοφιλοπούλου "Στόχος είναι να συμβάλλουμε ώστε οι επιχειρήσεις της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες". Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη των Εκπαιδευτηρίων, Φώτη Μπουγά ήδη υπάρχουν συμφωνίες για την πρακτική άσκηση και την απορρόφηση αποφοίτων του εν λόγω Ιδιωτικού ΙΕΚ, το οποίο διαθέτει μαγειρεία αλλά και αίθουσα που έχει διαμορφωθεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου.
Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πρόκειται να διοργανωθούν και "ημέρες καριέρας".
Οπως επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου, οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν αφορούν σε δύο σημαντικούς τομείς. Ειδικότερα για την Προσχολική Αγωγή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός πως τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διαθέτουν μια 20ετή εμπειρία, ενώ ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που η Μεσσηνία μπορεί να βασιστεί και "μια καλή σεζόν θα ωφελήσει όλους". Όπως τόνισε: "Θέλουμε να καταρτίσουμε νέα στελέχη που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες" και υπογράμμισε τόσο την ύπαρξη άρτιων εργαστηρίων, όσο και το υψηλό επίπεδο των συνεργατών, οι οποίοι είπε πως είναι όλοι επιτυχημένοι επαγγελματίες.
Η κ. Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε ακόμα το ενδεχόμενο να υπάρξει και φέτος επιδοτούμενο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας πως οι ενδιαφερόμενοι θα βοηθηθούν για την υποβολή του φακέλου τους.
Ο κ. Μπουγάς επεσήμανε πως παρέχεται πιστοποίηση και διευκρίνισε όσον αφορά στη συνεργασία με μεγάλες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία, πως υπάρχει συμφωνία να βλέπουν πρώτα τους αποφοίτους του του εν λόγω Ιδιωτικού ΙΕΚ σε περίοδο προσλήψεων. Επίσης, με αυτές τις επιχειρήσεις θα έρχονται σε επικοινωνία οι σπουδαστές για την πρακτική τους.
Οι εγγραφές στο ΙΙΕΚ "ΟΡΙΖΩΝ" γίνονται καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 27210 94277.

2.
ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΙΙΕΚ
«ΜΠΟΥΓΑΣ Φ. – ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΟΕ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ
α/α
Ειδικότητα
Κωδικός εργαστηρίου
Δυναμικότητα εργαστηρίου
Κτήριο (Διεύθυνση)
Συνολική Δυναμικότητα
1
ΕΙΔΙΚΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
2
12
Ι
222
2
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
1
28
Ι
222
3
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
3
19
Ι
222
4
ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
3
19
Ι
222

3.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819
 site:          www.oiele.gr
                                                                                    Αριθμ. Πρωτ:21662
                                                                                    Αθήνα, 13/7/2011
ΠΡΟΣ:
Την  Υφυπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
 κ.  Ε. Χριστοφιλοπούλου
Κυρία Υφυπουργέ,
Το τελευταίο διάστημα έχουμε εντατικά επιδιώξει να συναντηθούμε μαζί σας για να συζητήσουμε τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά ανακύπτουν στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Με επιστολές μας (Α.Π. 21463/3-6-2011, Α.Π. 21501/10-6-2011) αναφέρουμε τους σοβαρούς λόγους που καθιστούν το διάλογο αυτό αναγκαίο. Μάλιστα στην επιστολή της 3-6-2011 επισημαίνουμε ως πρώτο ζήτημα την ανάκληση των παράνομων τίτλων των ιδιωτικών ΤΕΕ στην Άρτα. Η άρνησή σας στο διάλογο και η αδιαφορία σας για το συγκεκριμένο θέμα, στο οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα η τοπική διαφθορά εκπαιδευτικών και τοπικών πολιτικών κύκλων, υποχρέωσε την Ομοσπονδία να καταθέσει χθες μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Άρτας. Θεωρούμε πως η απαξίωση του διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν είναι τυχαία. Ως εκ τούτου είμαστε υποχρεωμένοι να σας καταγγείλουμε δημόσια για μονομέρεια, συστηματική μεθόδευση, ακόμη και με αμφιλεγόμενους τρόπους, ζητημάτων υπέρ των εργοδοτών και αντιδημοκρατικότητα.
Τους τελευταίους μήνες, κυρία Υφυπουργέ, έχετε επιδοθεί σε έναν πρωτοφανή πόλεμο εναντίον των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα προσπαθείτε να εξυπηρετήσετε με κάθε τρόπο όλες τις επιδιώξεις των σχολαρχών. Ενδεικτική της ιδιαίτερης εύνοιας που δείχνετε στους σχολάρχες ήταν η απόπειρα έκδοσης σκανδαλώδους Υπουργικής Απόφασης (Φ8/125/28113/Δ5/10-03-11), σύμφωνα με την οποία δίνατε τη δυνατότητα σε ιδιωτικά σχολεία να χρησιμοποιούν τα κτήριά τους για εμπορικές χρήσεις εκτός ωραρίου, παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που απαγορεύει ρητά τέτοιες δραστηριότητες. Η Υ.Α. δεν εξεδόθη, βέβαια, ποτέ, καθώς σας επεστράφη ως μη σύννομη από το Εθνικό Τυπογραφείο, αποτελεί, ωστόσο, μνημείο των διαθέσεων σας υπέρ των σχολαρχών. Την ίδια σκανδαλώδη εύνοια έχετε δείξει με τη μη αντιμετώπιση επιβεβαιωμένων παρανομιών που έχουν διαπράξει ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με αποκορύφωμα το γεγονός πως δεν παρενέβητε, ώστε να ελεγχθούν πειθαρχικά επιβεβαιωμένες παρανομίες ιδιωτικού σχολείου της Κορίνθου, του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου των σχολαρχών. Το σχολείο αυτό πραγματοποιεί διαπιστωμένα παράνομα καλοκαιρινά φροντιστήρια με μαύρη εργασία, παραχαράσσει ενδοσχολικές εξετάσεις, παραποιεί το Αναλυτικό Πρόγραμμα και επιχειρεί να «στήσει» απόλυση μετόχου του, ώστε αυτός να περάσει στο Δημόσιο.
Εκτιμούμε πως η στάση σας υπέρ συγκεκριμένου κοινωνικού φορέα και η απαξιωτική σας στάση έναντι της Ομοσπονδίας μας είναι απόδειξη της μονομέρειάς σας. Η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους φορείς του διαλόγου είναι φυσιολογική και θεμιτή, η εχθρότητα, όμως, και η προκατάληψη που επιδεικνύετε απέναντί μας, δυστυχώς, υπερβαίνει τα θεσμικά όρια και δημιουργεί συνθήκες ακραίας ανισότητας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες να έχουν οξυνθεί φαινόμενα παρανομίας, απειλών και εκβιασμών εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Τις μέρες που ακολούθησαν τη λήξη του σχολικού έτους οι καταγγελίες από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για ανομίες των ιδιοκτητών είναι συγκλονιστικές. Απευθυνθήκαμε τότε, για μια ακόμη φορά, σε σας, ελπίζοντας πως θα επιδείξετε την ελάχιστη ευαισθησία στα σοβαρότατα αυτά ζητήματα. Ακόμα και τότε όμως, μετά από πολυήμερο κρυφτούλι, αρνηθήκατε το διάλογο μαζί μας. Μετά από την τελευταία αυτή εξέλιξη και μετά από την άρνησή σας να παρέμβετε για το σκάνδαλο της μη ακύρωσης των παράνομων τίτλων στην Άρτα, σας δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η ΟΙΕΛΕ δεν σας αναγνωρίζει, πλέον,  το ρόλο του συνομιλητή της Ομοσπονδίας στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου, ένα ρόλο τον οποίο εσείς η ίδια αρχικά με τη στάση σας ευτελίσατε και εν συνεχεία, με τις αλλεπάλληλες αρνήσεις σας να μας δεχθείτε, εγκαταλείψατε. Σας αφήνουμε να πορευτείτε με αυτούς που έχετε επιλέξει ως πολιτικούς συνοδοιπόρους και συνεργάτες. Η κοινωνία βλέπει και κρίνει. Από εδώ και στο εξής η όποια συνεργασία της Ομοσπονδίας μας θα γίνεται με την Υπουργό και το Γ.Γ. του ΥΠΔΒΜΘ, εφόσον το επιθυμούν.
Σε μια εποχή εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο μας και σε μια περίοδο που η κοινωνία απαιτεί διαφάνεια, αξιοκρατία και ισονομία, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το ίδιο οφείλει να πράξει και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ, ειδάλλως οι συνέπειες για την εκπαίδευση, τους μαθητές και τους γονείς θα είναι ολέθριες.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ
4.

5.
6.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ &
 ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΥΣΔΕ
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ 09-03-2010
Στην Καλαμάτα σήμερα (09-03-2010) ημέρα Τρίτη και ώρα (10:30) στο κτίριο του Ο.Τ.Ε. 2ος όροφος (πλατεία Βασιλέως Γεωργίου) συνεδρίασε το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Δ.Ε.), Ν. Μεσσηνίας, που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 140ε/09-01-2009 απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και ύστερα από την αρ. 7 (03-03-2010) πρόσκληση της Προέδρου, αποτελούμενο από τους:
  1. Μπουρελάκου Σταυρούλα, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ14, Προϊσταμένη του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας, β΄ τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρο που εκτελεί χρέη Προέδρου, λόγω εξαίρεσης του Σταματόπουλου Γεωργίου, Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, Προέδρου, βάση του άρθρου 137 παρ. 1 του Ν.3528/2007.
  2. Κόλλια Βασιλική, εκπαιδευτικό κλ. ΠΕ02, Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Διαβολιτσίου, αναπληρωματικό μέλος του Σταματόπουλου Γεώργιου, Διευθυντή Δ.Ε. Ν. Μεσσηνίας, Προέδρου,  που εξαιρείται της διαδικασίας.
  3. Καλκαβούρα Ιωάννη,  εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ11, Προϊστάμενο του 1ου Γραφείου Δ. Ε. Ν. Μεσσηνίας, γ΄τακτικό μέλος.
Τα αιρετά μέλη εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων:
- Αναστασόπουλος Γεώργιος, αναπληρωτής του Μπουγά Φωτίου που εξαιρείται  βάση του άρθρου 137 παρ. 1 του Ν.3528/2007
δεν παρέστη λόγω θανατηφόρου ατυχήματος προσφιλούς του προσώπου και
- Πολυχρονάκος Δημήτριος,
δεν παρέστη χωρίς να ενημερώσει σχετικά για το λόγο του κωλύματος.
           Χρέη γραμματέα άσκησε ο Σαμπαζιώτης Ηρακλής, διοικητικός υπάλληλος της Διεύθυνσης Δ.Ε. Μεσσηνίας.
          Το συμβούλιο σε απαρτία ασχολήθηκε με το παρακάτω θέμα:
ΘΕΜΑ : Εκδίκαση πειθαρχικής υπόθεσης κ. Φώτιου  Μπουγά νόμιμου εκπροσώπου
              των  Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΜΠΟΥΓΑ».
                           Η προϊσταμένη Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας και εκτελούσα χρέη Προέδρου του Συμβουλίου μετά την διαπίστωσή της,  με την οποία συμφώνησαν και τα λοιπά μέλη, ότι στην συγκεκριμένη πειθαρχική υπόθεση συντρέχουν οι ουσιαστικές και δικονομικές προϋποθέσεις για την πειθαρχική δίκη, έδωσε το λόγο στον εισηγητή της υπόθεσης κ. Καλκαβούρα Ιωάννη ο οποίος εξέθεσε τα ακόλουθα:
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Αποφασίζει ομόφωνα
Κηρύσσει ένοχο τον κατηγορούμενο Μπουγά Φώτιο του Δημητρίου για τα πειθαρχικά παραπτώματα:
α) της «παράβασης εκπαιδευτικών διατάξεων υπό του διδακτικού προσωπικού και των διευθυντών» σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 και παρ.2 εδάφιο η’ του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977,τΑ΄) και το άρθρο 26 παρ.1. του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977, τΑ΄), διότι το πρωινό της 18ης-05-2009 και από ώρας  08:00 π.μ. στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά»  ενεργώντας ως ηθικός αυτουργός εξώθησε τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς και τη γραμματέα του σχολείου Λυκισιώτη Χριστίνα σε συγκεκριμένες ενέργειες.
Στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου του Λυκείου είχαν εισέλθει παρανόμως τέσσερις καθηγητές και η γραμματέας του Λυκείου.
Από τις φωτογραφίες που προσκόμισε στο συμβούλιο, προκύπτει ότι στο ισόγειο όπου διενεργούντο οι πανελλαδικές εξετάσεις υπήρχαν δύο εσωτερικές σκάλες που οδηγούσαν στο υπόγειο.
Στην κατοχή δύο καθηγητών βρέθηκαν παρανόμως θέματα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων που τα είχαν επεξεργασθεί.
Τα θέματα τους τα έδωσε η γραμματέας του Λυκείου. Ο ισχυρισμός του εγκαλούμενου ότι η γραμματέας είπε ότι το χαρτάκι με την διεύθυνση από την οποία κατέβασε τα θέματα, το πέταξε σε κάδο ανακύκλωσης, δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο του πειθαρχικού φακέλου ούτε και από την κατάθεσή της.
Η γραμματέας του σχολείου και δύο καθηγητές είχαν παρανόμως κινητό τηλέφωνο.
Στον Η/Υ VBI υπήρχε κάρτα δικτύου ενεργοποιημένη και ήταν σε δικτυακή σύνδεση με φωτοτυπικό –εκτυπωτή.
Τα θέματα εκτυπώθηκαν στο φωτοτυπικό – εκτυπωτή και όχι στον μικρό εκτυπωτή που ήταν δίπλα στον Η/Υ VBI, όπου εκτυπώθηκαν τα συνοδευτικά έντυπα των εξετάσεων.
Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ ο πρόεδρος της ΝΕΕ, το μεσημέρι της 18ης/05/2009, στο χώρο της Δ/νσης Δευτ. Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας ο εγκαλούμενος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το περιστατικό.
Είχε ενημερωθεί από τον Δ/ντή του Λυκείου για το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ βάσει του οποίου απαγορευόταν οποιαδήποτε διαδικτυακή σύνδεση ενσύρματη ή ασύρματη, τοπικού δικτύου ή ίντερνετ, στον Η/Υ VBI και απαγορεύεται κατηγορηματικά η γνωστοποίηση θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.  
Άλλωστε όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του στον πειθαρχικό ανακριτή, ο Δ/ντής του Λυκείου κ.Πανταζόπουλος, (μάρτυρας που είχε προτείνει ο κ. Μπουγάς), ο κ. Μπουγάς πάντα ενημερώνεται για όλα.
β) της «παρεμποδίσεως ασκήσεως ελέγχου υπό της εποπτευούσης αρχής» σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 και παρ. 2 εδάφιο θ’ του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977, τΑ΄), διότι το πρωινό της 19ης-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ., στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά», επεχείρησε να συσκοτίσει την έρευνα ισχυριζόμενος ενώπιον του Δ/ντή της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας, κυρίου Σταματόπουλου Γεωργίου, ότι η εκτύπωση των θεμάτων έγινε από έναν άλλο εκτυπωτή ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο χώρο του υπογείου και δεν προσκομίστηκε ποτέ.
Η γραμματέας του σχολείου κ. Λυκισιώτη κατέθεσε στην ΕΔΕ ότι έκανε την εκτύπωση στον εκτυπωτή Samsung που έφερε από το σπίτι της και δεν είχε αγορασθεί από τον κ. Μπουγά, για εκτύπωση βιβλίου, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του εγκαλουμένου.
Επίσης ο εγκαλούμενος όφειλε με τις ενέργειές του, να αποτρέψει παρεμβάσεις που διαπιστώθηκαν την ίδια ημέρα, κατά την αυτοψία, όπως είναι η αφαίρεση του καλωδίου σύνδεσης του VBI με το δίκτυο και η αφαίρεση του καλωδίου σύνδεσης του εκτυπωτή Samsung από τον Η/Υ του υπογείου και η σύνδεση σε αυτόν ενός εκτυπωτή ΗP μη εγκατεστημένου.
Στον Η/Υ VBI βρέθηκε εγκατεστημένος παρακείμενος εκτυπωτής χωρίς ωστόσο το καλώδιο του να είναι συνδεδεμένο στον Η/Υ VBI.
γ) της «χρησιμοποίησης τρίτων προσώπων για την απόκτηση υπηρεσιακής εύνοιας ή την πρόκληση ή ματαίωση διαταγής της υπηρεσίας» σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ. 1 εδάφιο ιη’ του Ν. 3528/2007 και το άρθρο 45 του Ν. 682/77(ΦΕΚ 244/1977, τ.Α΄), διότι στις 18-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ. στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά», συνέβαλε αποφασιστικά στην πριν από τον προκαθορισμένο από το ΥΠΕΠΘ χρόνο, γνωστοποίηση σε μη εμπλεκόμενα στη διαδικασία πρόσωπα, θεμάτων Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξωθώντας τους εκπαιδευτικούς του σχολείου του σε συγκεκριμένες ενέργειες:
Ο χειριστής του VBI και μέλος της Λυκειακής Επιτροπής του σχολείου είχε τον Η/Υ VBI σε δικτυακή σύνδεση με τον εκτυπωτή-φωτοτυπικό και όχι σε φυσική, όπως καταθέτει ο υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ. Επίσης ο υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ καταθέτει ότι εξέτασε το λογισμικό και διαπίστωσε ότι ο VBI συμμετείχε σε ομάδα εργασίας και χρησιμοποιούσε για εκτύπωση το διαμοιραζόμενο εκτυπωτή, που ήταν σε άλλο δωμάτιο.
Το πόρισμα με Α.Π. 3022/21/1349-δ΄/16-12-2009 από τον τομέα εξέτασης ψηφιακών πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. που απευθύνεται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, αναφέρει ότι «δεν βρέθηκαν εκτυπώσεις από εκτυπωτές εγκατεστημένους κατά το παρελθόν στο λειτουργικό σύστημα των πειστηρίων (Π1-HD1, Π2-HD1, Π3-HD1)», αυτό όμως δεν είναι ακριβές γιατί στις 15 και 18-05-2009 έγιναν εκτυπώσεις κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Εκτυπώθηκαν τουλάχιστον τα θέματα που επεξεργάστηκαν οι εξεταζόμενοι μαθητές.
Εν γνώσει του εγκαλουμένου και με την έγκρισή του το πρωί της 18/05/2009, πρώτη από τα πέντε άτομα κατέβηκε παράνομα στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου η γραμματέας του Λυκείου, η οποία ξεκλείδωσε την πόρτα του υπογείου, ο καθηγητής της Φυσικής κατόπιν και στη συνέχεια ακολούθησαν οι δύο καθηγήτριες φιλόλογοι και τελευταία η χημικός στην οποία ο εγκαλούμενος, είχε υποδείξει το υπόγειο του εξεταστικού κέντρου σαν χώρο εργασίας , όπως η ίδια καταθέτει.
Οι φιλόλογοι επεξεργάστηκαν τα θέματα ιστορίας..
Τρία από τα πέντε άτομα που ήταν παράνομα στο υπόγειο είχαν κινητά τηλέφωνα.
Είχε ενημερωθεί από τον Δ/ντή του Λυκείου για το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ βάσει του οποίου απαγορευόταν οποιαδήποτε διαδικτυακή σύνδεση ενσύρματη ή ασύρματη, τοπικού δικτύου ή ίντερνετ, στον Η/Υ VBI και απαγορεύεται κατηγορηματικά η γνωστοποίηση θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.  
Άλλωστε όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του στον πειθαρχικό ανακριτή, ο Δ/ντής του Λυκείου κ.Πανταζόπουλος, ο κ. Μπουγάς πάντα ενημερώνεται για όλα.
δ) της «χρησιμοποίησης της ιδιότητας ή πληροφοριών που κατέχει ο υπάλληλος λόγω της υπηρεσίας ή της θέσης του για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων του ιδίου ή τρίτων προσώπων» σύμφωνα με τα άρθρα 45 του Ν. 682/77 (ΦΕΚ 244/1977, τΑ΄), το άρθρο 16 κεφ.ΣΤ’ του Ν.1566/1985 και το άρθρο 107 παρ.1 εδάφιο ιστ΄ του Ν. 3528/2007, διότι το πρωί της 18ης-05-2009 και από ώρας 08:00 π.μ. στο Γενικό Λύκειο των εκπαιδευτηρίων «Μπουγά», επεχείρησε να χρησιμοποιήσει την ιδιότητα του για λόγους διαφήμισης και προβολής των εκπαιδευτηρίων ιδιοκτησίας του.
Στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου του Λυκείου των εκπαιδευτηρίων «ΜΠΟΥΓΑ», βρέθηκαν παράνομα καθηγητές του σχολείου να κατέχουν και να επεξεργάζονται θέματα των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων καθώς και η γραμματέας του Λυκείου.
Δύο καθηγητές και η γραμματέας είχαν παρανόμως κινητό τηλέφωνο. 
Όπως αναφέρει στην κατάθεσή του στην ΕΔΕ ο πρόεδρος της ΝΕΕ, το μεσημέρι της 18ης/05/2009, στο χώρο της Δ/νσης Δευτ. Εκπ/σης Ν. Μεσσηνίας ο εγκαλούμενος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το περιστατικό και είπε ότι τα θέματα  των πανελλαδικών εξετάσεων τα ήθελαν για να δώσουν απαντήσεις στους εξεταζόμενους μαθητές, αμέσως μετά το πέρας της εξέτασης και την έξοδό τους από το σχολείο.
Στην Ε.Δ.Ε ισχυρίζεται ότι τις απαντήσεις των θεμάτων ήθελε να τις έχει την ώρα που θα έβγαιναν οι μαθητές από το εξεταστικό κέντρο και όχι την ώρα της δυνατής αποχώρησης.
Από τις καταθέσεις στην ΕΔΕ και στη πειθαρχική ανάκριση των καθηγητών που ήταν στο υπόγειο του εξεταστικού κέντρου, προκύπτει ότι συνεργάζονταν ανά ειδικότητα στην επεξεργασία των θεμάτων, ο διδάσκων το μάθημα είχε την ευθύνη και καταχωρούσαν τις απαντήσεις στην ιστοσελίδα των εκπαιδευτηρίων για ενημέρωση των μαθητών.
Στο κτήριο του Λυκείου είχε εγκαταστήσει δομημένη καλωδίωση τοπικού δικτύου Η/Υ.
Είχε ενημερωθεί από τον Δ/ντή του Λυκείου για το έγγραφο του ΥΠΕΠΘ βάσει του οποίου απαγορευόταν οποιαδήποτε διαδικτυακή σύνδεση ενσύρματη ή ασύρματη, τοπικού δικτύου ή ίντερνετ, στον Η/Υ VBI και απαγορεύεται κατηγορηματικά η γνωστοποίηση θεμάτων σε οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο.  
Άλλωστε όπως ρητά αναφέρει στην κατάθεσή του στον πειθαρχικό ανακριτή, ο Δ/ντής του Λυκείου κ.Πανταζόπουλος, ο κ. Μπουγάς πάντα ενημερώνεται για όλα.
Α.β.
Στη συνέχεια επί της επιβλητέας ποινής ο εισηγητής ξαναπαίρνοντας το λόγο εξέθεσε τα ακόλουθα:
Έχοντας υπόψη:
  1. Τη σοβαρότητα, την βαρύτητα, τη φύση, το είδος και το αντικείμενο των τελεσθεισών υπ΄ αυτού αξιόποινων πράξεων.
  2. Το γεγονός ότι όπως προκύπτει από τον πειθαρχικό φάκελο και την συμπληρωματική του απολογία επί του συμβουλίου, αναλαμβάνει ως ιδιοκτήτης τις δικές του ευθύνες
προτείνω να του επιβληθεί η ποινή του προστίμου των 25.000 ευρώ βάση του άρθρου 42 παρ.Α εδάφιο β΄ του Ν.682/1977 και του Ν.3467/2006 άρθρο 22 παρ.3.
Β.
Το συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση και συζήτησε επ΄ αυτής, ενόψει των προεκτεθέντων και ενόψει ότι οι πράξεις για τις οποίες κηρύχθηκε ένοχος ο κατηγορούμενος προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 41 παρ,1 και παρ.2 εδάφια η΄ , θ΄ , 45 του Ν.682/1977 και 107 παρ.1 εδάφιο ιη΄ και ιστ΄ του Ν.3528/2007.
Α π ο φ α σ ί ζ ε ι    ο μ ό φ ω ν α
Επιβάλλει στον κατηγορούμενο κ. Μπουγά Φώτιο του Δημητρίου, νόμιμο εκπρόσωπο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Μπουγά την ποινή του προστίμου των 25.000 ευρώ (άρθρο 42 παρ.Α εδάφιο β΄ του Ν.682/1977 και άρθρο 22 παρ.3 του Ν.3467/2006).
  Μετά την λήξη της συνεδρίασης και ώρα (17.45) συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως εξής.
Η εκτελούσα χρέη
ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΠΥΣΔΕ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΟΥΡΕΛΑΚΟΥ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ
7.














8ο το συνημμένο pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου