Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ο ΘΙΑΣΟΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

Τίποτα απ' ό,τι κάνουν δεν γίνεται από «λάθος». Τίποτα απ' ό,τι διαπράττουν δεν γίνεται «ακούσια». Τίποτα απ' ό,τι διαλύει τη ζωή του λαού και υποβιβάζει ακόμα περισσότερο τη χώρα δεν τους έχει «επιβληθεί», δεν τους «ξαφνιάζει», δεν τους είναι «άγνωστο».

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ολα, τα πάντα, τα έχουν προμελετήσει. Τα έχουν προαποφασίσει. Τα έχουν σχεδιάσει. Τα έχουν συμφωνήσει. Τα έχουν υπογράψει. Τα έχουν ψηφίσει.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον περίφημο «λογαριασμό» για το δημόσιο χρέος. Τον «ειδικό» και «διακριτό» λογαριασμό όπου μαζί με έσοδα του Δημοσίου θα πηγαίνουν και όλα τα δάνεια (αυτά που υποτίθεται ότι τα παίρνουν για να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις) για να πληρώνονται - τι άλλο; - τα χρέη και τα παλιότερα δάνεια. Με αφορμή αυτόν τον «ειδικό» λογαριασμό...


Που επανήλθε στην επικαιρότητα μετά από τις αποφάσεις του προχτεσινού «Γιούρογκρουπ», τους βλέπουμε (από κοινού με τους αδαείς και μονίμως  «έκπληκτους» εκπροσώπους της δημοσιογραφίας του «περίπου») να καμώνονται και πάλι ότι «πέφτουν από τα σύννεφα». Να παριστάνουν τους «ανήξερους». Να υποκρίνονται ακόμα και τους «ενοχλημένους»!

Ιδού η αλήθεια:
α) Στις 28 Μάρτη 2012, ο Σαχινίδης, ο τότε αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών Βενιζέλου, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία:
«Ο διακριτός λογαριασμός του Ελληνικού Δημοσίου με τον τίτλο "Ελληνικό Δημόσιο Εισπράξεις και Πληρωμές για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους", που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε σύστημα που διαχειρίζεται η ΤτΕ, χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την άμεση εξυπηρέτηση ειδικού δημόσιου σκοπού και ειδικότερα για την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους και δεν διενεργείται καμία άλλη πληρωμή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό. Από το λογαριασμό αυτό πληρώνονται οι δαπάνες χρεολυσίων και τόκων όλων των δανείων, των πράξεων διαχείρισης, των παραγώγων και οι λοιπές παράλληλες δαπάνες για την εξυπηρέτηση και την εν γένει διαχείριση του Δημόσιου Χρέους. Εσοδα του λογαριασμού αυτού αποτελούν οι εισροές από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς και τα χρηματικά ποσά από τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στην εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους. Με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία κίνησης του λογαριασμού αυτού για την πληρωμή του Δημοσίου Χρέους και κάθε αναγκαίο θέμα για τη λειτουργία του».

β) Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε σε εφαρμογή της απόφασης του «Γιούρογκρουπ» της 20ής του Φλεβάρη 2012. Τότε αποφασίστηκε η σύσταση του λεγόμενου «ειδικού λογαριασμού εμπιστοσύνης» για την Ελλάδα. Δηλαδή εδώ και 10 μήνες!Μάλιστα ο Βενιζέλος - που με αφορμή το θέμα του «ειδικού λογαριασμού» ανέβηκε στα κεραμίδια κραυγάζοντας ότι η χώρα δεν είναι προτεκτοράτο - ήταν ο ίδιος που είχε συνυπογράψει την απόφαση για τον «ειδικό λογαριασμό».
Ελεγε η συγκεκριμένη απόφαση (κείμενο αποφάσεων «Γιούρογκρουπ»):
«Κάτω από την παρακολούθηση της τρόικας θα λειτουργεί και ο μηχανισμός που θα ελέγχει τη ροή κεφαλαίων που παράγονται στη χώρα για την εξυπηρέτηση του χρέους και του ειδικού λογαριασμού για την πληρωμή των υποχρεώσεων στους δανειστές».

Το συμπέρασμα είναι προφανές:
Με όλα όσα υποτίθεται ότι «ενοχλούνται», όλα όσα τα εμφανίζουν σαν «πιέσεις» για να δίνουν μετά φτηνές παραστάσεις περί «εθνικού συμφέροντος» και «εθνικής ανεξαρτησίας» (όλα: από τη σύσταση του ειδικού λογαριασμού, μέχρι την ένταξη σε αυτόν εκτός από τα δάνεια και εσόδων του Δημοσίου, καθώς και τον έλεγχο της τρόικας επί του λογαριασμού) όχι μόνο τα έχουν υπογράψει, όχι μόνο τα έχουν συμφωνήσει, αλλά τα έχουν νομοθετήσει κιόλας! Εδώ και μήνες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου