Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΑΝ... "ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ - ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση του αφεντικού του ΔΟΛ στην τρόικα.-Ποιους αφορά η εξαγορά τραπεζών και επιχειρήσεων από ξένα συμφέροντα...

Η χθεσινή επίθεση του ΒΗΜΑΤΟΣ στην τρόικα,που εκφράστηκε μέσα από το πρωτοσέλιδο του αλλά και το άρθρο του κ. Σταύρου Ψυχάρη, αιφνιδίασε το Μαξίμου,ιδιαίτερα για την οξύτητα των χαρακτηρισμών αλλά και για το συγκεκριμένο timing. Ο Σταύρος Ψυχάρης ,με αφορμή όσα προβλέπονται στο σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην τρόικα με το άρθρο του που είχε τίτλο ''Η Ελλάδα δεν είναι αποικία''. Παράλληλα το κύριο θέμα του ΒΗΜΑΤΟΣ, με τίτλο ''Η Τρόικα κάνει μπίζνες'', υποστήριζε ότι... 


Οι Ελληνικές τράπεζες θα περάσουν υπό ξένο έλεγχο με αποτέλεσμα 9 στις 10 επιχειρήσεις θα πτωχεύσουν ή θα πουληθούν αναγκαστικά σε ξένους. Η αντίδραση του ισχυρού άντρα του ΔΟΛ προβληματίζει το Μαξίμου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ένας λόγος έχει να κάνει με τις μέχρι σήμερα σχέσεις του Πρωθυπουργού με το Σταύρο Ψυχάρη που χαρακτηρίζονταν ως εξαιρετικές. Ο κ. Σαμαράς, αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ν.Δ, είχε προσλάβει τον γιο του κ.Ψυχάρη, Ανδρέα, στη θέση του διπλωματικού του συμβούλου. 

Στις εκλογές του Μαϊου τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών και εξελέγη και Βουλευτής της Ν.Δ. Πολλοί, από το σύστημα του Μαξίμου, απέδωσαν την κίνηση του κ.Ψυχάρη στην έντονη ανάγκη ρευστότητας που υπάρχει στο ΔΟΛ και στην ανάγκη χορήγησης δανείων από τις τράπεζες. Κάποιοι άλλοι τη συνέδεσαν με ενδεχόμενη δημοσιοποίηση των δανείων που έχουν δοθεί σε ΜΜΕ την τελευταία 20ετία. Η πραγματικότητα όμως ενδέχεται να είναι διαφορετική. Ο κ.Ψυχάρης, όπως εκτιμούν ορισμένοι,αποκλείεται να είναι μόνος. Τις απόψεις του τις συμμερίζονται και άλλοι και αυτό είναι κάτι που φοβίζει το Μαξίμου. 

Περισσότερο όμως τους φοβίζει ότι δεν γνωρίζουν ποιοι άλλοι έχουν ταυτόσημες απόψεις με τον κ.Ψυχάρη και θα εκδηλωθούν τις επόμενες μέρες. Είναι οι μεγαλομέτοχοι τραπεζών? Είναι οι επιχειρηματίες στα ΜΜΕ? Είναι παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας? Μέσα στο 2013 θα εκκινηθεί η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, με τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΠΑ να αποτελούν τα ''φιλέτα''. Το Μαξίμου φοβάται έναν επιχειρηματικό πόλεμο εγχώριων συμφερόντων που μπορεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου