Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ή ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ???

Το πόσο λαοφιλής είναι ο Αντωνάκης, το είδαμε στη Θεσσαλονίκη. Όλοι που ήταν απ έξω απ την Εκκλησία ήθελαν να τον κεράσουν γιαούρτι, πέτρες, αυγά, αγνά τοπικά προϊόντα. Φυσικά οι παρατρεχάμενοι χαχόλοι, μες την Εκκλησία, οι βολεμένοι χαραμοφάηδες με πρόσκληση εγκεκριμένη από την ΝΟΔΕ της ΝΔ, οι μπάτσοι με τα πολιτικά, χειροκροτούσαν.

Από πληροφορίες που έχω, θα δοκιμάσουν να παρουσιάσουν «αυθόρμητους χειροκροτητές» σε κάθε «αιφνιδιαστική εμφάνιση» του Σαμαρά.  Θα ειδοποιούν δηλαδή τους κλακαδόρους και τα κανάλια, θα κάνουν μπλόκο οι μπάτσοι στους υπόλοιπους και νάτη η φιέστα.
Ότι λαός τάχα  θέλει τα μέτρα κι άλλες τέτοιες χαζομάρες. Όπως τότε, που ο εύστροφος, ο συμμαθητής του,  έλεγε, ότι τον πλησίασε ο συνταξιούχος και του είχε πει «για την Πατρίδα και τη σύνταξή μου να δώσω».

Μια ερώτηση. Υπερωρίες θα πληρωθούν οι μπάτσοι με τα πολιτικά, που θα κάνουν τους πολίτες; Μια ακόμη. Δωσίλογε, αν πιστεύεις, ότι ο κόσμος θέλει το Μνημόσυνο, γιατί δεν κάνεις αυτό που είπε ο Άδωνης; Μια συγκέντρωση υπέρ. Να σας πετύχει ο λαός όλους μαζί. Ή καλύτερα κάνε εκλογές. Αν σου βαστάει, φυσικά. Πάντως, μετά την εκδίωξη των κατοχικών δυνάμεων...

Θα είσαι ο πιο δημοφιλής στη φυλακή, που θα σε τοποθετήσει ο κόσμος. Στα όπα - όπα θα σ έχουν οι ισοβίτες. Ανάρπαστος σου λέω...       
Μου θυμίζει κι ένα παλαιό ανέκδοτο με τον Παττακό.
Είχε πάει κάποτε ο Παττακός σ ένα κινηματογράφο. Κάθισε, δεν τον πήρε χαμπάρι κανένας, γιατί ήταν ημίφως. Στα επίκαιρα, που προβάλλονταν τα «κατορθώματα» της χούντας, το ακροατήριο ξεσπούσε σε χειροκροτήματα. Μάλιστα φώναζαν «ζήτω» κάθε φορά που εμφανίζονταν στην οθόνη, ο Παπαδόπουλος, ο Μακαρέζος, ο Παττακός κλπ.
Εκεί λοιπόν που παρακολούθησε χαζογελώντας, ο δικτάτορας, τρώει μια δυνατή φάπα στο σβέρκο. Ο άνθρωπος, που κάθονταν πίσω του και του έριξε τη σφαλιάρα, του είπε:  - Χειροκρότα ρε βλάκα, θες να σε πάνε μέσα; 
Τέτοιο αυθορμητισμό ετοιμάζουν. Από την προηγούμενη χούντα έχουν να βγουν τέτοια ανέκδοτα... Ε ρε ψυχή μου γιαούρτι ανακυκλωμένο που θα πέσει. Θα γεμίσει ο τόπος. Βάλε αδιάβροχο Σαμαρά, σε φτύνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου