Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ"

Στο 190% του ΑΕΠ το χρέος!
Προϋπολογισμός 2013, εισηγητική έκθεση, Πίνακας 3.1, σελίδα 65. Οπως ομολογούν το «σωτήριο» 2013 το χρέος θα έχει ακτιναχθεί στο 189,1% του ΑΕΠ!

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που κατέθεσε προχτές ο κ. Στουρνάρας, το 2008 το Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης είχε κλείσει στα 263,3 δισ. ευρώ.

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ομως, μετά από τα απανωτά χαριστικά «πακέτα» στους τραπεζίτες για τη «σωτηρία» της οικονομίας (αρχής γενομένης από τα 28 δισ. ευρώ επί Καραμανλή), μετά από δύο μνημόνια και εν αναμονή του τρίτου, μετά από εφαρμοστικούς νόμους, μεσοπρόθεσμα, «κουρέματα», PSI κ.ο.κ., το Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, - όπως παραδέχτηκε ο Στουρνάρας στο σχέδιο του προϋπολογισμού που κατέθεσε στη Βουλή - το 2013 θα έχει εκτιναχθεί στα 346,2 δισ. ευρώ!
Συνεπώς:...


1) Με την πολιτική που έχει οδηγήσει την (επίσημη) ανεργία στο 25%, που έχει στείλει στη φτώχεια τους 7 στους 10 εργαζόμενους (στοιχεία Γιούροστατ, Ιούλης 2012), που ισοδυναμεί με ευθανασία για τους συνταξιούχους, που έχει διαλύσει νοσοκομεία, σχολεία και κάθε ανάμνηση κοινωνικής πρόνοιας, με αυτήν την πολιτική - που υποτίθεται ότι έχει στόχο να μειωθεί το χρέος - το χρέος διογκώνεται διαρκώς! Το παραδέχονται οι ίδιοι:
Το Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης το 2013 έναντι του 2008 θα έχει αυξηθεί κατά 82,9 δισ. ευρώ!

2) Μετά το «κούρεμα» και τη σχετική εορταστική πανήγυρι για το PSI που το συνόδεψε, το χρέος προσδιορίστηκε στα 280 δισ. ευρώ. Τότε, μας είπαν ότι οι «θυσίες» ήταν απαραίτητες και επιβεβλημένες να συνεχιστούν, ώστε αυτή η... πτωτική πορεία του χρέους να διατηρηθεί.

Ομως - όπως ομολογεί ο Στουρνάρας στο σχέδιο του προϋπολογισμού - το 2013, μετά και από τα νέα άγρια μέτρα της πιο κανιβαλικής πολιτικής των ντόπιων και ξένων τροϊκανών, το «κουρεμένο» χρέος θα έχει αυξηθεί κατά 66,2 δισ. ευρώ!

3) Το 2008 το ΑΕΠ ανερχόταν στα 231,2 δισ. ευρώ και το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν στο 112,9%.
Το 2013 με το ΑΕΠ να προϋπολογίζεται στα 183 δισ. ευρώ, το Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης υπολογίζεται να εκτιναχθεί στο αστρονομικό 189,1% του ΑΕΠ της χώρας!

Δηλαδή:
α) Στα χρόνια της «σωτηρίας», η οικονομία της χώρας θα έχει συρρικνωθεί (σ.σ.: που σημαίνει φτωχοποιημένος, κατεστραμμένος και χρεοκοπημένος ελληνικός λαός) κατά 50,2 δισ. ευρώ ή ποσοστό 22%!
Πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο σε ειρηνική περίοδο. Πρόκειται για καταστροφή που αντιστοιχεί σε περιόδους πολεμικών συγκρούσεων. Γεγονός που μάλλον δε θα απασχολήσει ιδιαίτερα όσους συνεχίζουν να αμφισβητούν ότι διανύουμε περίοδο αδίστακτου ταξικού πολέμου.

β) Το Χρέος της Γενικής Κυβέρνησης, από τότε ακριβώς που ξεκίνησε η συζήτηση και η πολιτική των «σωτήρων» για τη... μείωσή του, θα έχει αυξηθεί κατά πάνω από 75 μονάδες ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

Αυτά είναι τα «φάρμακά τους», τέτοια και η δήθεν «θεραπεία» που προσφέρουν. Δεν υπάρχει, επομένως, καμία αμφιβολία:
Πρώτον, είναι αδίστακτοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες.
Δεύτερον, είναι «κουρδισμένοι» να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στον αφανισμό.
Τρίτον, η πολιτική τους δεν έχει καμία σχέση με τη «σωτηρία» της χώρας, αλλά αποτελεί προσχεδιασμένο έγκλημα μιας αδίστακτης ταξικής πολιτικής.

Μέσω του λαϊκού εξανδραποδισμού, ο Μινώταυρος της πλουτοκρατίας πατά επί λαϊκών πτωμάτων, όχι γιατί θέλει τη μείωση του χρέους (που αυξάνεται ιλιγγιωδώς), αλλά γιατί αυτό που θέλει να διασφαλίσει είναι
τη διαιώνιση της εκμετάλλευσης του λαού από τους εκμεταλλευτές,
τη διαιώνιση των κερδών για τους κερδοσκόπους,
τη διαιώνιση των τόκων για τους τοκογλύφους,
τη διαιώνιση της εξουσίας των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου