Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ

Μπορεί η ΔΗΜΑΡ, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, να παραμείνει στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, δεν πρόκειται όμως να συμβεί το ίδιο και για έναν υπουργό που υπέδειξε στο παρόν υπουργικό σχήμα.

Ο λόγος για τον Αντώνη Ρουπακιώτη, που προκάλεσε την οργή χθες του Μεγάρου Μαξίμου, αρνούμενος να υπογράψει το νομοσχέδιο για τα μέτρα, με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορεί να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφραζε την κατηγορηματική άρνησή του, με αποτέλεσμα να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Αντώνη Σαμαρά με τον Φώτη Κουβέλη. Ο πρωθυπουργός είπε στον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι... 


Αν δεν υπέγραφε, ο Αντ. Ρουπακιώτης θα ετίθετο εκτός κυβέρνησης.
Ο Φώτης Κουβέλης, που προηγουμένως είχε αποσπάσει το «ναι» Σαμαρά στην παραμονή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, παρά το «παρόν» στα μέτρα, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να χρεωθεί και νέα κυβερνητική κρίση. Για το λόγο αυτό συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης και με έντονο τρόπο του ζήτησε να υπογράψει, κάτι που και έγινε νωρίς το απόγευμα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μπορεί η κυβερνητική κρίση να αποφεύχθηκε, όχι όμως και το μέλλον του Αντ. Ρουπακιώτη στην κυβέρνηση. Εν αντιθέσει ίσως με τον Αντώνη Μανιτάκη, ο πρώην Πρόεδρος του ΔΣΑ μπορεί να θεωρείται από τώρα εκτός κυβέρνησης. Ο Αντ. Σαμαράς ακούει το όνομά του και μάλλον…βγάζει σπυριά! Αλλά μάλλον το ίδιο συμβαίνει και από πλευράς Ρουπακιώτη. Ποιος τον ρώτησε αν θέλει να…παραμείνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου