Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ... ΕΜΕΙΣ??? ΦΕΡΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!

Απαγόρευση στα Σκόπια για  τα τουρκικά σίριαλ που σπάνε ρεκόρ τηλεθέασης σε Βαλκάνια και στον αραβικό κόσμο.
 

Ο υπουργός Πληροφόρησης και Κοινωνίας Ιβο Ιβανόφσκι ανακοίνωσε πως θα γίνουν αλλαγές στην νομοθεσία της τηλεόρασης έτσι ώστε να εμποδιστεί η καθημερινή και σε ώρες prime-time προβολή των τουρκικών σίριαλ –με πρώτο το “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”.
Απαγόρευση σχετικά με τα σίριαλ “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής”, “Εζέλ”, “Αγνότητα” και “Χίλιες και μία νύχτες” ήρθε από την πλευρά της κυβέρνησης της FYROM. Ο υπουργός Πληροφόρησης και Κοινωνίας Ιβο Ιβανόφσκι κινητοποιήθηκε για να... 


Αποτραπεί η προβολή των τουρκικών σίριαλ κατά τις ώρες μεγάλης τηλεθέασης. Ο Ιβανόφσκι εστίασε στο ότι οι νοικοκυρές κολλάνε καθημερινά στα τουρκικά σίριαλ που εκπέμπονται και είπε ότι “΄όγω των τουρκικών σίριαλ, οι δικές μας τηλεοπτικές παραγωγές άρχισαν να εκπέμπονται μεταμεσονύκτια.
Βλέποντας τα κανάλι συναντώ τα τουρκικά σίριαλ του τύπου ¨Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής¨, ¨Εζέλ¨, και ¨Χίλιες και μία νύχτες¨. Όλα είναι πολύ καλά σίριαλ αλλά φτάνουν πια τα 500 χρόνια που ήμασταν υπό τουρκική αιχμαλωσία”!

Ο υπουργός ανέφερε πως ετοίμασε έναν νόμο που σταδιακά θα καταργήσει τα τουρκικά σίριαλ, και ότι με την εφαρμογή του το 2013, στις ώρες από 08.00 έως 20.00 στα τηλεοπτικά κανάλια θα προβάλλονται σίριαλ και ντοκιμαντέρ από την FYROM.

Ανάλογες συζητήσεις για τα τουρκικά σίριαλ είχαν υπάρξει και στην Ελλάδα. Είχαν γίνει εκκλήσεις για απαγόρευση των τουρκικών σίριαλ στα ελληνικά κανάλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου