Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΡΑΛΛΗΣ ΗΤΑΝ "ΕΛΛΗΝΕΣ"

Καλά, δε χρειάζεται να επιχειρηματολογούν τόσο παθιασμένα οι κυβερνητικοί εταίροι για το γεγονός ότι οι «επίτροποι» της τήρησης του μνημονίου θα είναι Ελληνες και να το παρουσιάζουν και σαν «απόδειξη» ότι με την επιτήρηση δε θίγεται, όπως λένε, η «εθνική κυριαρχία». Ελληνες, άλλωστε, ήταν και οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος και Ράλλης...

του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η αξία της... ελληνικότητας των επιτρόπων βρίσκεται αλλού. Οτι τα περί «κατοχής» ούτε ως «άλλοθι» δεν μπορούν πλέον να τα χρησιμοποιούν κάποια από τα «ριζοσπαστικά» παπαγαλάκια των κυβερνώντων. Καθότι η μόνη «κατοχή» που υπάρχει είναι... 


Εκείνη εκ μέρους του έθνους των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, που έχουν θέσει υπό το καθεστώς της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της δεσποτικής επιτροπείας το άλλο έθνος, το έθνος των εργαζομένων.
Και στο πλαίσιο της δικής τους «εθνικής κυριαρχίας», της κυριαρχίας του έθνους των κεφαλαιοκρατών, είναι που τώρα τοποθετούν στο σβέρκο του άλλου έθνους, του έθνους των εργαζομένων, ακόμα και επιτρόπους!

Και να γιατί - και για όσο θα υπάρχουν αυτά τα δυο «έθνη» - θα είναι πάντα επίκαιρα τα λόγια του Βάρναλη:
«Τις φορές, που ο δεμένος πετάχτηκε απάνου / με τα δόντια να κόψει του ξένου τυράννου / το λυτάρι, δεμένος βρισκότανε πάλι. / Τονε δένανε τρίδιπλα οι ντόπιοι μεγάλοι.
Τώρα η Νύχτα τελειώνει... Παθοί και μαθοί / ξέρουν, όταν η μάχ' η μεγάλη δοθεί, / για να μην ξαναχάσουνε τη λεφτεριά τους, / θ' αφανίσουνε πρώτα τα ντόπια θεριά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου