Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΑΠΩΝ Ο ΑΡΧΙΕΦΙΑΛΤΗΣ - Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ

Φωνάζοντας αποχώρησε ο κ. Κασσής: "ας συνεχίσει με αυτούς που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4%" - Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σκανδαλίδης χτύπησε την καρέκλα του από την ένταση της συνεδρίασης - Απόντες από την κρίσιμη συνεδρίαση ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος...

Παρέμβαση Σηφουνάκη: "Εάν πάμε έτσι στα μέτρα θα διαλυθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ" - Βενιζέλος προς δημοσιογράφους: Εσεις δεν απεργείτε; - Απάντηση δημοσιογράφου: θέλετε να βγούμε κι από το κτίριο - Δεν έγινε τελικά ψηφοφορία για την κομματική πειθαρχία - ΠΟΙΟΙ ΕΞΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ.

Αυτό που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί: Πλήρης διάλυση. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και όλων όσων εξελίχθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Σε μία τετράωρη συνεδρίαση, ο κ. Βενιζέλος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του, λέγοντας πως...


Tο ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση και κατά συνέπεια και τα μέτρα, στέλνοντας μήνυμα πως όποιος δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή πιθανότατα να βρεθεί εκτός ΠΑΣΟΚ.

Παρά το γεγονός ότι δεν έγινε ψηφοφορία για κομματική πειθαρχία έξι βουλευτές του κόμματος δήλωσαν ξεκάθαρα πως δεν είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τα μέτρα. 

Πρόκειται για τους:

- Σκανδαλίδης
- Μπόλαρης
- Κουτσούκος
- Τζάκρη
- Παραστατίδης (έλειπε από τη συνεδρίαση αλλά ανήκει στην ομάδα των βουλευτών που δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα)
- Κασσής

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις τοποθετήσεις των συγκεκριμένων βουλευτών ο κ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε πως με μία τέτοια εξέλιξη οι δρόμοι τους θα χωρίσουν, κάτι που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα τεθούν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πιο σκληρή στάση από τον κ. Κασσή θεωρείται στην ουσία πως έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί τουλάχιστον ανεπίσημα! Μάλιστα, βγάινοντας απο το κτίριο ο κ. Κασσής ήταν φανερά εκνευρισμένος και φώναζε "ας συνεχίσει με αυτούς που έφεραν το ΠΑΣΟΚ στο 4%". Χαρακτηριστική ήταν και η ένταση του κ. Σκανδαλίδη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησε την καρέκλα πίσω του, την ώρα που πήγε να σηκωθεί.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και δεν μεταδόθηκε από το διαδίκτυο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Μάλιστα, πριν τη συνεδρίαση ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τους δημοσιογράφους με νόημα: "Εσείς δεν απεργείτε" για να πάρει την απάντηση από δημοσιογράφο "μήπως θέλετε να βγούμε κι από το κτίριο;".

Το κλίμα είναι τόσο κακό μετά τα όσα προηγήθηκαν στην Βουλή που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγηθούν πλέον τα πράγματα μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως τόσο ο κ. Λοβέρδος όσο και ο κ. Παπανδρέου λείπουν από την κρίσιμη αυτή συνεδρίαση.

Ένα από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε πως στη ψηφοφορία της Βουλής για τις αποκρατικοποιήσεις ήμασταν ένα αυτοδιοικούμενο κοπάδι και σημείωσε πως "αν πάμε έτσι στα μέτρα θα διαλυθεί η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ".

Τι προηγήθηκε
Η "γραμμή" του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την ψηφοφορία ήταν "ναι σε όλα". Όμως, λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η ψηφοφορία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος ψήφισε ως εξής:

“Παρόν” στο άρθρο 4 "Ναι" στα υπόλοιπα άρθρα  και “όχι” στην τροπολογία για τον ΕΟΠΥΥ!
Σημειώνεται ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενός κόμματος είναι αυτός που δίνει συνήθως το σύνθημα για το τι γραμμή θα ακολουθήσει το κόμμα!

Μετά την αλλαγή Κουκουλόπουλου, κάθε βουλευτής ψήφιζε όπως ήθελε. Και βρέθηκαν κάποιοι να ψηφίζουν ως εξής:

Δημήτρης Κρεμαστινός - Ναι στην τροπολογία
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Ναι σε όλα
Συμεών Κεδίκογλου - Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας
Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2
Αντζελα Γκερέκου - όχι στο 3
Πύρρος Δήμας - Ναι σε όλα
Θόδωρος Παραστατίδης - Παρών στο 2
Λεωνίδας Γρηγοράκος - ναι στην τροπολογία
Θεοδώρα Τζάκρη - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Μάρκος Μπόλαρης - όχι στο 2 ναι στην τροπολογία
Γιάννης Δριβελέγκας - όχι στο 2 παρών στο 3
Κώστας Τριαντάφυλλος- παρών στο 2
Κώστας Σκανδαλίδης - παρών στο 2
Θάνος Μωραΐτης - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία
Χατζί Οσμαν Αχμέτ - Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν το γεγονός ότι από την ψηφοφορία απείχε παρά το γεγονός ότι ήταν στην Βουλή ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Αυτό προκάλεσε την οργή των βουλευτών του κόμματός του και πολλοί αναρωτιούνταν πως ενω ο ίδιος είχε δώσει γραμμή για μια συγκεκριμένη στάση ήταν πανηγυρικά ΑΠΩΝ!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου