Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ: "ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ναυπηγείων αποδεικνύουν ότι οι απόγνωση των εργαζομένων δεν έχει πια κομματικά χρώματα και περιορισμούς. Αυτά τελείωσαν με την κρίση.
Ειδικά για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που συμπλήρωσαν πια 200 μέρες απλήρωτοι, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Με μία πολύ σκληρή ανακοίνωση οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στη ΝΔ επιτίθενται στον ίδιο το πρωθυπουργό και κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι “οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στη καταστροφή”.

Αφορμή γι΄ αυτή την ανακοίνωση στάθηκαν τα όσα τους είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης για το βοήθημα των 1000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
...

Κλείσαμε 200 μέρες απλήρωτοι και σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας. Σε αυτό το διάστημα εισπράττουμε μόνο ψεύτικες υποσχέσεις, εμπαιγμό και κοροιδία. Επιπλέον σήμερα, ο κ. Βρούτσης, μας συνέστησε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα, δηλαδή στη μηδενική αξιοπρέπεια, τη βίαιη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Μας απέκλεισε επί της ουσίας, οποιαδήποτε πιθανότητα να πάρουμε το βοήθημα των 1.000 ευρώ, λόγω της εμπλοκής με την Ε.Ε. Μετά από επίμονες ερωτήσεις του εκπροσώπου της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ, μας αποκάλυψε ότι ουδέποτε έχει τεθεί θέμα στην Τρόικα, ως προς την αλλαγή του Νόμου της εκ περιτροπής εργασίας στις σχετικές με το ΥΠΕΘΑ βιομηχανικές μονάδες.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση αγωνίζονται για την μετατροπή της Ελλάδας σε Ασιατική χώρα με ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα και μεροκάματα ντροπής. Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια τρικομματική κυβέρνηση που υπέκλεψε την ψήφο του Ελληνικού λαού και δεν διστάζει να μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Αδιαφορούν για εμάς και τις οικογένειες μας, αδιαφορούν για τα Ναυπηγεία και το μέλλον μας.

Κε. Σαμαρά, σας καλούμε ξανά, να αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί και να πράξετε το πατριωτικό σας καθήκον, αν σας λέει κάτι αυτή η λέξη, ώστε να μην οδηγηθεί η ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και οι 10.000 εργαζόμενοι της στον αργό θάνατο. Θα μας βρίσκετε απέναντι σας σε κάθε τέτοια ενέργεια, δεν πρόκειται να χαριστούμε σε όποιον παίζει με το ψωμί μας.


Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου