Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΣΔΟΕ – ΕΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Μια εκτεταμένη επιχείρηση κοινωνικού αφανισμού βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Το σκηνικό της γενικευμένης κατοχικής δυστυχίας που απλώνεται απ άκρου σ άκρο σ ολόκληρη τη χώρα, φρόντισαν πρώτα να το συμπληρώσουν μ ένα ύπουλο σενάριο κοινωνικής στοχοποίησης, και στη συνέχεια έβγαλαν στο δρόμο αφιονισμένους κεφαλοκυνηγούς για να το εκτελέσουν.
Η χώρα στενάζει βουτηγμένη σ ένα καθεστώς εκτεταμένης δυστυχίας που επέβαλαν οι δυνάμεις κατοχής και τα ντόπια ανδρείκελα που υπηρετούν αναντίρρητα τις εντολές τους.
Λουκέτα παντού… Η ανεργία δολοφονεί νοικοκυριά και ελπίδες… Η εικόνα στις γειτονιές δε θυμίζει μια κοινωνία που έχει διάθεση για ζωή, αλλά χωρίς υπερβολή παραπέμπει σε "νύχτα των κρυστάλλων", που το ξημέρωμά της φέρνει τον καθένα αντιμέτωπο με έναν πραγματικό εφιάλτη.

Σε αυτές της συνθήκες της απόλυτης απόγνωσης, κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν. Αυτό όμως δεν το ανέχεται κανείς από τους χορογράφους αυτής της ιδιότυπης πλην πραγματικής εθνοκτονίας. Αυτοί που έταξαν εαυτούς στην υπηρεσία του γενικευμένου εθνοκτόνου φονικού, δεν ανέχονται τη ζωή γύρω τους και επιχειρούν με κάθε τρόπο να την αφανίσουν…


Το σενάριο…
Απλό στη σύλληψή του. Σημασία δεν έχει η αλήθεια αλλά η αληθοφάνεια. 
Σημασία δεν έχει το νόμιμο αλλά το νομιμοφανές στο κίνητρο των οργανωτών. 
Σημασία δεν έχουν τα θύματα, αλλά η κατευθυνόμενη στοχοποίηση που θα εξοικειώνει την κοινωνική συνείδηση με τις μαζικές δολοφονίες που πρόκειται ν ακολουθήσουν.

Έστησαν λοιπόν ένα ελκυστικό παραμύθι, και βάλθηκαν να το προωθήσουν. Τόσο  οι πολιτικοί χορογράφοι του, όσο και τα πολύτιμα συνεταιράκια τους στο χώρο της κατευθυνόμενης και ελεγχόμενης επικοινωνίας.

Το σενάριο ήθελε, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, να δηλώνουν απειροελάχιστα και να έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων.
Η κοινωνία «μάσησε» το παραμύθι, και…

Οι δολοφόνοι βγήκαν παγανιά…
Κλιμάκια του ΣΔΟΕ αλωνίζουν σ ολόκληρη τη χώρα. Η εντολή που έχουν είναι σαφής: «Δολοφονήστε ότι αναπνέει»…
Ο φερετζές της πάταξης της φοροδιαφυγής, δεν είναι παρά το πρόσχημα, για την εκτεταμένη επιχείρηση εθνοκτονίας που συνεχίζεται ακάθεκτη. Γιατί???

Γιατί απλούστατα η φοροδιαφυγή, δε θα κριθεί στη μάχη της κυνηγημένης τυρόπιτας.
Γιατί απλούστατα η φοροδιαφυγή δεν κάνει παρέλαση στα δεκάδες μικρομάγαζα που αγοράζουν και πωλούν, και που αγωνιούν μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφυξίας για να επιβιώσουν.

Το φοροφυγάδα μεγαλογιατρό, δε θα τον βρεις στο μαγαζάκι της γειτονιάς που κυνηγάς ανελέητα, αλλά στον πραγματικό του πλούτο και στις τραπεζικές καταθέσεις του…
Το φοροφυγάδα τεχνίτη, δε θα τον βρεις στον στεγασμένο μικροεπαγγελματία που εμπορεύεται αγαθά και υπηρεσίες, γιατί απλούστατα ο φοροφυγάδας οικοδομεί τη φοροδιαφυγή του έξω από την επαγγελματική στέγη, στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών, και όχι στο «σημείο πώλησης» που ο καταναλωτής ή ο χρήστης της υπηρεσίας, θα μπει να αγοράσει, να πάρει την απόδειξη και να φύγει.
Η απόδειξη στο μαγαζί κόβεται, γιατί υπάρχει η αγορά του προϊόντων από τον επαγγελματία. Δεν κόβεται εκεί που επισκευάζεται το καζανάκι. δεν κόβεται εκεί που πραγματοποιείται το μερεμέτι.
Και φυσικά η φοροδιαφυγή, δεν αποτυπώνεται στο λάθος και στο έγκαιρο της λογιστικής καταχώρησης δαπανών που έτσι κι αλλιώς έγιναν, αλλά στην αδικαιολόγητη αναντιστοιχία τραπεζικών καταθέσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα των εν δυνάμει παραβατών.

Τι κυνηγά λοιπόν το ΣΔΟΕ…
Το εύκολο θύμα του… Αυτό που θα έκανε πάντα ο κάθε κεφαλοκυνηγός για να κάνει πιο εύκολα και ανώδυνα τη βρώμικη δουλειά.
Δε στοχεύει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά στην επίκλησή της φοροδιαφυγής  ως πρόσχημα για να εξοντώσει και τον τελευταίο μικροεπαγγελματία που αγωνιά να επιβιώσει σ αυτόν τον ανελέητο κανιβαλισμό. Και ο τρόπος για να το καταφέρει είναι ένας και μοναδικός.
Επιβάλλοντας δολοφονικά πρόστιμα που οδηγούν αντικειμενικά στη δήμευση κατοικιών και στην αυτοκτονία τον υποτιθέμενο «παραβάτη».

Την πραγματική φοροδιαφυγή, ποτέ δεν την άγγιξαν…
Είτε γιατί δεν μπόρεσαν… Είτε γιατί δεν τόλμησαν… Είτε γιατί οι άνωθεν εντολές, ήταν να κρατηθούν μακριά από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της.

Είδατε λοιπόν ποτέ κανέναν από τους παλικαράδες της πάταξης…
Αυτούς που εισβάλουν με περίσσιο τσαμπουκά στα τυροπιτάδικα, στα περίπτερα, και στα ελάχιστα μικρομάγαζα που απέμειναν ανοικτά…
Να εισβάλει με την ίδια μαγκιά εκεί που το λαθρεμπόριο στα καύσιμα αποτελεί κράτος εν κράτει???
Μήπως είδατε κανέναν από αυτούς τους παλικαράδες της εξουσίας, να τολμά να ζητήσει απόδειξη έστω από έναν τσιγγάνο που «εμπορεύεται» γλάστρες και φυτοχώματα στους δρόμους και τις γειτονιές??? Κανέναν!!!

Το «μεγαλείο» του νόμου, αλλά και η μαγκιά των εκπροσώπων του, εξαντλείται απέναντι σ εκείνους που κατά βάση τον τηρούν. Και επειδή ακριβώς τον τηρούν, καλούνται να πληρώσουν με αίμα - ενίοτε και με θάνατο – αυτή την επιλογή τους.

Ποιο είναι το έργο λοιπόν που επιτελούν σήμερα οι κομάντος της φοροευλάβειας???
Ένα έργο ντροπής και ας σοκάρει αυτή η λέξη.
Αφιονίζονται με την ψευδαίσθηση ότι κυνηγούν τη φοροδιαφυγή, ενώ στην ουσία απλά δολοφονούν συμπολίτες τους.
Φανατίζονται με την παραμύθα ότι υπηρετούν την εθνική οικονομία, ενώ στην ουσία χρησιμοποιούνται από το καθεστώς κατοχής ως δολοφονικό χέρι που τροφοδοτεί με αίμα τους πεινασμένους βρικόλακες στα κατοχικά θησαυροφυλάκια.
Κυνηγούν και πιστοποιούν το δικό τους το μεροκάματο, βουτώντας αδίστακτα τα χέρια τους στο αίμα συμπολιτών τους που χάνουν τα σπίτια τους στο βωμό των κατοχικών οδηγιών.

Αυτή δεν είναι υπηρεσία στην πατρίδα…
Είναι διατεταγμένη υπηρεσία που εκπορεύεται από κείνους που χορογραφούν τον αφανισμό της.

Τα δολοφονικά πρόστιμα εξόντωσης που επιβάλλονται, σε ένα και μόνο αποσκοπούν…
Στην καταστροφή των ελάχιστων που απέμειναν και προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν. Και δεν προσπαθούν να επιβιώσουν κλέβοντας. Μη μασάτε το κατευθυνόμενο παραμύθι.

Οι πραγματικοί κλέφτες, δεν είναι εκεί που επιχειρούν τις εφόδους του τσαμπουκά οι κομάντος της φοροευλάβειας.
Οι πραγματικοί φοροκλέφτες, είναι εκεί που δεν τολμούν ούτε απ έξω να περάσουν. Κι αυτή η ντροπή, δεν αγγίζει μονάχα την αθλιότητα των θεσμών, αλλά αφορά πρωτίστως και στην προσωπική αξιοπρέπεια όσων υποκρίνονται ότι καλούνται να τους «υπηρετήσουν».

Για την πραγματική λίστα Λαγκάρντ κανείς δεν πήρε εντολή να διερευνήσει κανέναν. Έτσι δε λένε???

Για τον μικροεπαγγελματία όμως η εντολή είναι σαφής:

Δολοφονήστε τον!!!

Βεβαίως ενίοτε, βγάζουν "στη σέντρα" και από κανένα χρεοκοπημένο "επώνυμο" αναλώσιμο. Η στάχτη στα μάτια του κόσμου άλλωστε ήταν πάντα απαραίτητη ως πλυντήριο και καθαρτήριο προθέσεων και χειρισμών.

Θεωρούμε ωστόσο απαραίτητο να δώσει κάποιος σαφείς και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως τα παρακάτω ενδεικτικά:

-Πως είναι δυνατόν κάθε λογιστική αβλεψία ή ακόμη και παρατυπία, που επί της ουσίας δεν τροποποιεί τη φορολογική υποχρέωση του "ελεγχόμενου" με τρόπο δραματικό, να αντιμετωπίζεται με ποινές που οδηγούν στον αφανισμό ακόμη και στη φυσική του εξόντωση??? Ποιός κανόνας δεοντολογίας και ανθρωπιάς επιβάλει τέτοιου είδους αντιμετώπιση???

-Πως είναι δυνατόν ένας ελεγκτικός φορέας που έχει πλήρη γνώση, και του αντικειμένου, και του κύκλου εργασιών, και του περιεχομένου των τραπεζικών λογαριασμών, και των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων, όπως και του τρόπου κρήσης τους από τον κάθε ελεγχόμενο, να μη συνυπολογίζει όλα τούτα και να επιβάλει δολοφονικά πρόστιμα εξόντωσης στο πέρασμά του???

-Πως είναι δυνατόν οι αδιάλλακτοι τσαμπουκάδες - διώκτες του οικονομικού εγκλήματος, να εισβάλλουν με τον "αέρα" του δυνάστη στο κάθε μικρομάγαζο και να αντιμετωπίζουν το συμπολίτη τους ως αντικείμενο με μηδενική αξιοπρέπεια, ως επικίνδυνο τέρας που επιβάλλεται να εξοντωθεί???

-Πως είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται με νοοτροπία εκδικητή, που αντί να μεριμνά για την αντιμετώπιση της παράβασης, φροντίζει να δολοφονεί με τρόπο αδίστακτο και χωρίς διάκριση τον παραβάτη???

-Είναι ποτέ δυνατόν να πιστεύουν αυτοί οι άνθρωποι - ανεξάρτητα από τις εντολές που έχουν - ότι αντιμετωπίζουν τη φοροδιαφυγή δολοφονώντας τον τυροπιτά??? 
-Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι υπερασπίζονται την πατρίδα τους και τη νομιμότητα με πρόστιμα που δολοφονούν τον ιδιοκτήτη του ψιλικατζίδικου???
-Είναι δυνατόν να αισθάνονται ότι μπορούν να κοιτάζουν τα παιδιά τους στα μάτια, όταν καταστρέφουν κόσμο στο διάβα τους με πρόστιμα δεκάδων χιλιάδων ευρώ, χωρίς να εξετάζουν καν το αυτονόητο. Δηλαδή... Τι αγορές είχε ο μικροεπαγγελματίας που φοροδιέφυγε... τι αναντιστοιχία υπάρχει με τις πραγματικές του πωλήσεις... Πόσο καταλυτική μπορεί να ήταν η λογιστική παρατυπία του... Και κυρίως...

Πόσες ζωές του χρειάζονται για να πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβάλλουν, όταν οι ίδιοι με την αντιμετώπιση που του επιφυλάσσουν δολοφονούν ακόμη και αυτή τη μια και μοναδική του ζωή???

Ποιός προστατεύει ποιόν λοιπόν από τα φαινόμενα αυθαιρεσίας, υπερβολής, προκλητικής και εξώφθαλμης αδιαλλαξίας, και - γιατί όχι - ακόμη και εξοντωτικής απανθρωπιάς εκ μέρους των "λειτουργών" του κράτους - δυνάστη, σε βάρος των πολιτών??? 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου