Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΙΑ ΚΟΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Τι λέγαμε μόλις χθες για τη φαιδρότητα που χαρακτηρίζει τη συνομοταξία "ΠΑΣΟΚ"???

Δείτε εδώ για να θυμηθείτε τι λέγαμε: ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ DNA ΠΑΣΟΚ

Ας δούμε τώρα ποιά είναι η σημερινή εξέλιξη...


Στην αντεπίθεση περνά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσον αφορά τον Κώστα Σκανδαλίδη - Χοντρό άδειασμα από Βενιζέλο στον Σκανδαλίδη: Την πρόταση να κατέβουν όλα σε ένα άρθρο την υπέβαλλες εσύ!!!

Υπενθυμίζει ότι η πρόταση να αποφασίσει συλλογικά η Κ.Ο. και η μειοψηφία να αποδεχθεί την θέση της πλειοψηφίας, ώστε να υπάρχει στη Βουλή πειθαρχημένη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως και η πρόταση να έλθουν όλα τα μέτρα σε ένα άρθρο υποβλήθηκε από τον κ. Σκανδαλίδη και υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο και την Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζουν: "Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η ύπαρξη δύο γραμμών για την πορεία της χώρας δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ήταν άλλωστε αυτό το βασικό πρόβλημα στη συνολική διαχείριση της κρίσης από τις αρχές του 2010 έως σήμερα. Εάν γινόταν δεκτή η άποψη όσων ψήφισαν «κατά» ή «παρών» ή απείχαν, σήμερα δεν θα υπήρχε κυβέρνηση, η κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία θα ήταν ανεξέλεγκτη και εκρηκτική και η χώρα θα πήγαινε σε εκβιαστικές εκλογές, με το ΠΑΣΟΚ να είναι δακτυλοδεικτούμενο ως υπεύθυνο της κρίσης, σε αντίθεση με την επιεική στάση που κρατούν τα ΜΜΕ ως προς τη ΔΗΜΑΡ. Τι θα έλεγαν τότε και μπροστά σε ποιόν οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, λένε στην Ιπποκράτους;"

Κατηγορούν επίσης τον Κώστα Σκανδαλίδη αλλά και όσους καταψήφισαν τα μέτρα ότι "ακολουθούν αταλάντευτη την προσωπική τους στρατηγική, προκαλώντας δυσανάλογα μεγάλη φθορά στην παράταξη, αλλά και στην ίδια την αξιοπιστία της χώρας και το κλίμα του δημοσίου βίου."

"Αυτό το κάνουν, συγκεκριμένα - και πάντα τα ίδια- στελέχη, βρέξει χιονίσει, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που καταβάλλει συλλογικά η παράταξη, ανεξάρτητα από τις προτεραιότητες της εθνικής διαπραγμάτευσης", λένε στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, αποθεώνουν τους βουλευτές που έδωσαν θετική ψήφο λέγοντας ότι είχαν ιδιαίτερο ειδικό βάρος, αν ληφθεί υπόψη ότι και η ΝΔ κατέγραψε ήδη τρεις απώλειες βουλευτών (Νικολόπουλος, Σταυρογιάννης, Κασαπίδης).

Επίσης, στο επιτελείο του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι οι έξι βουλευτές που διαγράφηκαν δεν συνιστούν ενιαία ομάδα, αλλά ο καθένας μία ξεχωριστή περίπτωση με διαφορετικά κίνητρα.
Λένε αναλυτικά: "Για τους κ. κ. Παραστρατίδη και Κουτσούκο που είχαν διαφοροποιηθεί και στην ψηφοφορία του Φεβρουαρίου και υπέβαλαν ειδικό αίτημα επανόδου και συμμετοχής στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο και τον Ιούνιο, στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, γιατί γνώριζαν ότι η χώρα έχει υποχρέωση να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και υποστήριξαν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ που βασιζόταν στην διεκδίκηση αλλά και την ανάγκη τελικής συμφωνίας με τους εταίρους για την πορεία εξόδου από την κρίση.

Επισημαίνουν επίσης τη σοβαρότητα της στάσης των βουλευτών, που σε προηγούμενες φάσεις παραιτήθηκαν από τις έδρες τους, επειδή δεν ήθελαν να ψηφίσουν σύμφωνα με την κομματική γραμμή.

Δεν σχολιάζουν περισσότερο την επίσημη ανεξαρτητοποίηση του κ. Μίμη Ανδρουλάκη, θεωρούν όμως στρατηγική φενάκη την επιδίωξη σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θεωρούν αναγκαστικό να ανοίξει πλέον με πιο συγκεκριμένο και ευθύ τρόπο η συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μετά την εμπειρία της κρίσιμης ψηφοφορίας.

Για Λοβέρδο
"Η απάντηση",λένε, "που έστειλε τέλος ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος την επομένη της ψηφοφορίας, την ημέρα που άρχιζε η συζήτηση του προϋπολογισμού και ενώ βρίσκεται σε πολύ λεπτή φάση η διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ ενόψει του Εurogoup, αποφάσισε να επανέλθει στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ και να ζητήσει μάλιστα και σύγκλιση της ΚΟ, από την οποία απουσιάζει επί τέσσερις μήνες, απηχεί τα αισθήματα της συντριπτικότατης πλειοψηφίας των βουλευτών, που σήκωσαν όλον αυτόν τον καιρό το βάρος της παράταξης και έλαβαν, με συλλογικό και δημοκρατικό τρόπο όλες τις κρίσιμες και δύσκολες αποφάσεις.
Όπως τονίζει στους συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που άντεξαν και σήκωσαν το βάρος των δύσκολων αυτών αποφάσεων αξίζουν μεγάλης τιμής. Και η πρώτη τιμή που τους αξίζει είναι αυτή καθαυτή η συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες της Κ.Ο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου