Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Σσσσ... Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΞΕΒΡΑΚΩΤΗ

H  Χρυσή Αυγή αποτελεί μέγα κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Ουδείς πρέπει να  έχει την παραμικρή αμφιβολία γι' αυτό. Άλλωστε, οι πράξεις των ηγετών της, τα κείμενα τους και οι δηλώσεις τους αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. 

του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Και επειδή η οργάνωση και τα μέλη της είναι επικίνδυνα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο από το κράτος, το λαό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία θα έλεγα ότι κρατούν το «κλειδί» για τη δημοσιοποίηση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής, άρα και της διαφήμισης της.
Έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα για την οργάνωση, για τις σχέσεις της με τους χουντικούς που κατέστρεψαν την Κύπρο και για εφτά χρόνια κατέλυσαν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, για τις διασυνδέσεις της με ακροδεξιούς στην Ευρώπη, και ειδικά στη Γερμανία και την Αυστρία. Διαβάζοντας τα κείμενα των στελεχών της, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι η ιδεολογία τους είναι ταυτόσημη με τις απάνθρωπες θεωρίες που κατέστρεψαν την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ρατσισμός που κυριαρχεί τους ηγέτες της δεν είναι ό,τι πιο επικίνδυνο πρεσβεύουν. Το χειρότερο όλων των χαρακτηριστικών τους είναι... 


Το μίσος για το συνάνθρωπο, ειδικά για όσους ορθώνουν ανάστημα και αρνούνται τις θεωρίες τους.
θεωρώ ότι ο αρχηγός τους είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και όσοι κάνουν το λάθος να τον υποτιμούν ή να κάνουν πλάκα με τη φάτσα του και το σουλούπι του απλά τον εξυπηρετούν. Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν είναι εύκολος αντίπαλος και για να ξεφουσκώσει η φούσκα της Χρυσής Αυγής πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιχειρήματα. Και η Δημοκρατία έχει πολλά.

Ισχυρίζεται ότι είναι Έλληνας εθνικιστής κι εμείς οι υπόλοιποι, που δεν μοιραζόμαστε τις βλακώδεις θεωρίες του, είμαστε προφανώς ανθέλληνες. Ειδικά ο κ. Μιχαλολιάκος και μερικά στελέχη του, τα οποία δεν θα ήθελα σε αυτή τη φάση να κατονομάσω, είναι απλά υπηρέτες του ναζισμού και του μίσους. Δεν εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της Ελλάδας, αλλά εκμεταλλεύονται την τραγική οικονομική κατάσταση του τόπου για να αυξήσουν τη δύναμη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια να προσπαθήσουν να επιβάλουν την ατζέντα τους. Και πρόκειται για άκρως αντιδημοκρατική ατζέντα, η οποία θα δώσει το τελικό χτύπημα στη χώρα.

Βέβαια, μου προκαλεί μεγάλες υποψίες το γεγονός ότι σοβαροί άνθρωποι και σοβαρά ΜΜΕ παίζουν, ηθελημένα ή μη, στο γήπεδο της Χρυσής Αυγής. Διότι ενισχύουν την οργάνωση η συ-νεχής καταδίκη των πράξεων των μελών της και η δικαιολογημένη κριτική εναντίον τους. Η συνεχής ενασχόληση μαζί τους εξάπτει, δυστυχώς, τη φαντασία της νεολαίας μας και βρίσκει πρόσφορο έδαφος ακόμα και σε νοικοκυραίους, οι οποίοι, απογοητευμένοι από τα σκάνδαλα των πολιτικών, καταλήγουν στο πουγκί της Χρυσής Αυγής, όπου καταθέτουν την ψήφο τους.

Πρέπει να ομολογήσω και κάτι άλλο. Με εξέπληξε η οργάνωση τους. Όταν πρωτοέγραψα για τη Χρυσή Αυγή -και, μάλιστα, με πολύ καταδικαστικό τρόπο- έλαβα 32 διαφορετικά μηνύματα, γραμμένα με πολύ ευγενικό τρόπο, από 32 διαφορετικούς ανθρώπους, οι οποίοι απαντούσαν σημείο προς σημείο στα επιχειρήματα μου. Η μεθόδευση, η μεθοδικότητα και η οργανωμένη αντίδραση με εξέπληξαν. Πολύ φοβάμαι ότι η Δημοκρατία είχε κοιμηθεί όλα αυτά τα χρόνια, όταν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του οργάνωναν την επίθεση τους εναντίον της ίδιας της χώρας. Μακάρι να βγω ψεύτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου