Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΗ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

«Νύχτα» μεταθέτουν 150 ελεγκτές με εντολή της Τρόικας..."Συναγερμός" σήμανε αργά την Παρασκευή το βράδυ στο υπουργείο Οικονομικών...

Στην Καραγεώργη Σερβίας κλήθηκαν αιφνιδιαστικά οι έφοροι των μεγάλων ΔΟΥ της χώρας, για να βρουν και να παραδώσουν μέσα στη νύχτα τα ονόματα 150 εφοριακών υπαλλήλων, με ειδίκευση στους ελέγχους, ώστε  τη Δευτέρα να παρουσιαστούν στα δύο μεγάλα Ελεγκτικά Κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Και αυτό κατ’ απαίτησιν της Τρόικα, που θέτει ως προαπαιτούμενο για την παροχή της δόσης... 


Την στελέχωση των μηχανισμών ελέγχου των πλουσίων φορολογουμένων και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Είναι το δεύτερο κύμα μεταθέσεων στις εφορίες, αφού την περασμένη εβδομάδα μετακινήθηκαν άλλοι 150 ελεγκτές από τις ΔΟΥ προς τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων και τα δύο ΔΕΚ.

Αν και το βάρος πέφτει έτσι στην καταπολέμηση της υψηλής φοροδιαφυγής, οι ΔΟΥ πλέον αποψιλώνονται από ελεγκτές. Ακόμα και μεγάλες ΦΑΕ μένουν ουσιαστικά χωρίς προσωπικό, αφού ελεγκτές που είχαν χρεωθεί υποθέσεις προς έλεγχο, από Δευτέρα θα ψάχνουν γραφεία στα ΔΕΚ και τη ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Πάνε περίπατο όμως έτσι και τα «συμβόλαια» των εφοριών για ελέγχους και είσπραξη εσόδων, αφού το υπουργείο τις αφήνει από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς προσωπικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου