Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΙΣΧΥΡΟ - ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΝΟΝΤΑΙ

Σήμερα, η κυβέρνηση της υποτελείας, της εξαπάτησης και του δοσιλογισμού υπέστη μια ήττα "εντός έδρας". Σημαντική ήττα, όσον αφορά τις εντυπώσεις, αλλά και την ουσία.
 
Τα θετικά: Καταψηφίστηκε  μια τροπολογία, που με απαράδεκτο, χουντικό, ύπουλο, τρόπο κατατέθηκε την τελευταία στιγμή. Αφορούσε την ένταξη στο πιθάρι χωρίς πάτο (του ΕΟΠΥΥ) των λεγόμενων "ευγενών ταμείων" (γιατρών, δημοσιογράφων, δικηγόρων, μηχανικών και τραπεζικών υπαλλήλων). 
 
Αναλυτικά η  ψηφοφορία του νομοσχέδιου για τις αποκρατικοποιήσεις: Άρθρο 1: 173 ναι, 120 όχι Δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις): 148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 3: 156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 4: 146 ναι (Χρειάζονταν 147), 121 όχι, 26 παρών, καταψηφίστηκε.  Άρθρο 5: 158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία Άρθρο 6: 173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε. Είναι σαφές, ότι καλώς καταψηφίστηκε. Αν ψηφιζόταν...
 
Θα κατέστρεφε κι αυτά τα λίγα ταμεία, που παρέμειναν όρθια για διάφορους λόγους. Τα εύσημα ανήκουν στα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ), τα οποία έδωσαν σκληρότατη μάχη, τόσο κατά της τροπολογίας, όσο και κατά του ξεπουλήματος της Δημόσιας Παρουσίας.
Καταψηφίστηκε ακόμη το άρθρο 4, το οποίο αφορά την κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ του ΤΕΕ. Ο Τραγάκης πραξικοπηματικά είπε ότι πέρασε, ενώ μετά από ένσταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και τις έντονες αντιδράσεις της Αριστεράς,  βγήκε ανακοίνωση ότι το άρθρο απορρίφθηκε!!! Η πιο γελοία χούντα...
Αλλά υπήρχε και μια κινητοποίηση των ασφαλισμένων αυτών των ταμείων, που ήταν καθολική και δυναμική. Οι κινητοποιήσεις έξω, βοήθησαν πολύ στον αγώνα, που έκαναν οι Αριστεροί και Κομμουνιστές Βουλευτές μέσα τη Βουλή, να κερδίσουν μια μάχη.
 
Είναι ολοφάνερος ο τρόμος των κηφήνων. Ο φόβος κι όχι η λογική, ανάγκασε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να αναδιπλωθούν. Τα δύο δεκανίκια, φοβούμενα για το πολιτικό τους μέλλον,  την αυξανόμενη με γεωμετρικούς ρυθμούς λαϊκή δυσαρέσκεια και κατακραυγή, υποχώρησαν άτακτα. Βοήθησε σ αυτή την ήττα της δεξιάς, η αλαζονεία του Σαμαρά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκε τις προηγούμενες μέρες, αλλά και η προσπάθεια αιφνιδιασμού. Θέλησε ο Αντώνης να το παίξει γενικός αρχιστράτηγος. Εισέπραξε λοιπόν μεγαλόπρεπη σφαλιάρα.
 
Οι τρεις αρχηγοί είναι τόσο ανίκανοι που δεν μπορούν να επιβληθούν ούτε στους ελάχιστους και αδύναμους βουλευτές. Η κατάσταση τους έχει ξεφύγει, λόγω βλακείας. Απόδειξη και παραδοχή αυτού του γεγονότος είναι η απουσία τους από την ψηφοφορία, για να μη χρεωθούν την διαφαινόμενη ήττα προσωπικά. Όμως έτσι προκάλεσαν και τη θυμηδία όλων των άλλων κομμάτων.
Τα αρνητικά: Ψηφίστηκε με ένα τρόπο αντιδημοκρατικό, χωρίς καν την ύπαρξη της πλειοψηφίας  151 βουλευτών, το ξεπούλημα. Αυτό σημαίνει: ότι η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ μας δουλεύουν. Προσπαθούν να κρατήσουν κάποια προσχήματα, ότι τάχα είναι διαφορετικοί από τη Νέα Δικτατορία. Τρίχες. Αν ήταν διαφορετικοί δεν θα περνούσαν ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις. Αν ήθελαν, θα καταψήφιζαν  και το ξεπούλημα Κερδοφόρων Οργανισμών.  
Ακόμη και αυτά που απορρίφθηκαν θα τα φέρουν στη ζούλα αργότερα. Εγρήγορση λοιπόν.
 
Θα μου επιτρέψετε δυο λόγια για τους δήθεν αντιθέτους, που είναι τα επίσημα δεκανίκια: Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μείζον εσωκομματικό θέμα. Να θυμίσω, ότι το ΠΑΣΟΚ εξόρκιζε παλαιότερα  τις αποκρατικοποιήσεις και ότι πολλά μεσαία στελέχη του είναι ακόμα κατά. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο Αδιάβαστος, μεταξύ άλλων απελπισμένων, φλερτάρει με το Σαμαρά, ψήφισε ΝΑΙ σε όλα (όπως ο Δήμας τάχα κατά λάθος), ενώ ο Σκανδαλίδης ακολουθεί άλλη γραμμή από αυτή του Βενιζέλου, ζητώντας ΟΧΙ και στα μέτρα. Θα δούμε, αν θα πάει ως το τέλος έτσι. Προσωπικά, δεν του έχω εμπιστοσύνη.
Η ουσία είναι, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ψοφήσει. Όπως τα λέγαμε. Ο ρόλος της τσόντας της ΝΔ, δεν είναι ικανοποιητικός για τις φιλοδοξίες τους. Επομένως θα έχουμε εξελίξεις, λόγω διάλυσης. Ο Βενιζέλος δεν κινδυνεύει, για τον απλό λόγο, ότι όλοι ψήφισαν τα Μνημόνια, όλοι είναι μέσα στον ίδιο βόθρο. Μπορεί όμως να λακίσουν προς πολλές μεριές αρκετοί.
 
Η ΔΗΜΑΡ. Ο πιο υποκριτής. Ναι, δεν ψηφίζω αυτό, αλλά στηρίζω τη γενικότερη πολιτική. Με άλλα λόγια, δεν θα σε κρεμάσω, συμφωνώ όμως να σε εκτελέσουν με αποκεφαλισμό. Ο Κουβέλης αρχίζει να αμφισβητείται. Πολλοί λοξοκοιτάνε αλλού, καταλαβαίνοντας το αδιέξοδο, που τους έχει οδηγήσει ο Φώτης. Βλέπουν την επερχόμενη συντριβή και απαξίωση από το λαό. Το ξεπούλημα πέρασε από την Κυβέρνηση  Σαμαρά την οποία στηρίζεις, Κουβέλη. Όλα τα υπόλοιπα πυροτεχνήματα δε μας κάνουν εντύπωση. Ξεπούλησες τους ψηφοφόρους σου. Καπηλεύτηκες το όνομα της Αριστεράς, για να περάσει η πιο φασιστική πολιτική.
Προκαλώ να μου πουν, όσοι ψηφίζουν ΡΗΜΑΔ, πως συμβιβάζεται ένα «Αριστερό» κόμμα να στηρίζει κυβέρνηση που ψηφίζει ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Οργανισμών - Ξεπούλημα Λαϊκής  Περιουσίας. Ή να μην έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη της, ήδη, για το διωγμό αθώων μεταναστών.  Ή να δέχεται περικοπές 15 - 25% κατά μέσο όρο στις συντάξεις. Ή ακόμα, να αποδέχεται το πιο άδικο φορολογικό σύστημα, στο οποίο πληρώνουν  και τιμωρούνται μόνο οι φτωχοί.
Πριν λίγο έκοψαν το ρεύμα σε μια ακόμη άνεργη μητέρα με ανήλικα παιδία. Λένε σε ανέργους, ότι χρωστάνε. Ξεσπιτώνουν τον κόσμο κάνοντας πλειστηριασμούς. Διώκονται από δημοσιογράφοι μέχρι γέροι κι ανήλικα παιδιά, επειδή διαφωνούν. Η χούντα απροκάλυπτη. Διακόπτεται η κυκλοφορία, μπαίνουν διόδια σε ναούς, για τρεις συμμορίτες. Μαθητές υπογράφουν δηλώσεις ότι στην παρέλαση  δεν θα κάνουν φασαρίες!!! Άνθρωποι ψάχνουν στους κάδους για φαί. Έκλεισαν κι άλλα μαγαζιά. Οι μπάτσοι ξανάρχισαν αυτά που έκανε η ΕΣΑ. Τσιγάρα, ξύλο, ηλεκτροσόκ, ταπεινώσεις.
 
Αλλά μην ανησυχεί κανείς. Ο "Αριστερός" Κουβέλης είναι στην κυβέρνηση!
Οι κινητοποιήσεις και η διαρκώς αυξανόμενη αντίσταση, αναγκάζει τους αλητήριους επιστάτες των ναζί τοκογλύφων σε λάθη.
Ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Κουβέλης θα ρίξουν την κυβέρνηση. Δεν το θέλουν. Έχουν υπογράψει τα μέτρα. Οι τοκογλύφοι τους κρατάνε. Ποιος ξέρει πόσες λίστες θα εμφανιστούν, και πόσα άπλυτα θα βγουν, αν τολμήσουν...
Ο μόνος που μπορεί να τους διώξει είμαστε εμείς. Οι πολλοί, οι προδομένοι, τα θύματα, ο λαός. Τη δική μας αντίσταση και το δικό μας αγώνα φοβούνται. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος αντίστασης, εφόσον στρέφεται ενάντια σ αυτούς που μας εξοντώνουν συστηματικά.  Χρειάζονται κι οι απεργίες, και οι συγκεντρώσεις, και το γιουχάισμα, ότι πιστεύει ο καθένας καλύτερο. Και δεν περισσεύει κανείς.   Ένα μόνο είναι λάθος, η αδράνεια μας, το να πιστέψουμε ότι θα φύγουν μόνοι τους. Ότι θα φαγωθούν μεταξύ τους. Λάθος, τρώγονται για την κουτάλα. Όταν κινδυνεύσει η καρέκλα θα ενωθούν, για να εκβιάσουν και να εξαπατήσουν.
 
Τα ψέματα τελείωσαν. Τώρα είναι η στιγμή που μας τρέμουν. Τώρα είναι η στιγμή που θα πάρουν τα μέτρα εξόντωσης μας. Τώρα ας αγωνιστούμε για την νίκη. Διαλύονται, να μην τους αφήσουμε να σηκώσουν το δηλητηριώδες κεφάλι, γιατί θα διαλύσουν εμάς.
Άρχισε ήδη η αποφασιστική μάχη. Μην κάθεσαι ΠΟΛΕΜΑ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου