Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ...

Την Τετάρτη «κληρώνει» για το ΠΑΣΟΚ καθώς προγραμματίζεται, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Μια κρίσιμη συνεδρίαση που θα γίνει -τύποις- για τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων του κόμματος, ωστόσο είναι προφανές ότι θα «βγουν μαχαίρια». «Θα γίνει κόλαση» προβλέπουν βουλευτές όλων των τάσεων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έχει ζητήσει τη σύγκληση της, θα είναι παρών, για πρώτη φορά μετά από μήνες και αναμένεται να καταλογίσει ευθέως στον Ευαγγελο Βενιζέλο ευθύνες για στρατηγικές και τακτικές επιλογές του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι... 


Θα θέσει εμμέσως ή αμέσως και θέμα ηγεσίας. Οι «βενιζελικοί» είναι προετοιμασμένοι για σύγκρουση και προειδοποιούν ότι ο Λοβέρδος «θα βρει απέναντι το σύνολο σχεδόν των βουλευτών», θέλοντας να καταδείξουν ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει παρά ελάχιστους υποστηρικτές στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ (Χρήστο Αηδόνη, Συμεών Κεδίκογλου).
Ωστόσο αναμένεται να ακουστούν και σκληρές απόψεις από βουλευτές για όλα:
  • Για τη στάση Βενιζέλου που είπε «ναι σε όλα» στον Αντώνη Σαμαρά και παρά τους όρους που είχε θέσει για να ψηφιστούν τα μέτρα και την διαφορετική στρατηγική που υπερασπίζονταν, αποδέχθηκε πλήρως τους όρους του Πρωθυπουργού και κάλεσε τους βουλευτές να συναινέσουν πριν καν δουν το σύνολο των μέτρων.
  • Για την εφεξής στάση του ΠΑΣΟΚ στην συμμαχική κυβέρνηση. Φαίνεται πως η στρατηγική επιλογή του κ. Βενιζέλου είναι η πλήρης ένταξη με πρωτοκλασάτα στελέχη. Το έχει άλλωστε υπαινιχθεί ή πει καθαρά σε ορισμένους βουλευτές. Ωστόσο η ΚΟ είναι διχασμένη: Είναι πολλοί εκείνοι οι οποίοι θα θέσουν «βέτο» στην προοπτική αυτή καθώς εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει να χάσει από την περαιτέρω εμπλοκή του στην κυβέρνηση ενώ άλλοι επιδιώκουν διακαώς υπουργικούς θώκους.
  • Για τη φράση του Γιάννη Δατσέρη ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν «φούσκα της Μεταπολίτευσης». Ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου υπέβαλε μεν τηλεφωνικώς (βρίσκεται στις Βρυξέλλες) την παραίτηση του -μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε- από την θέση του Γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, ωστόσο η ενόχληση που προκάλεσε ήταν τεράστια. «Είναι ντροπή να λέγονται αυτά τα πράγματα, είναι προκλητικά και ανιστόρητα» ήταν τα ηπιότερα από όσα ακούγονταν χθες στους διαδρόμους της Βουλής από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Τύποις, εκκρεμεί ένα ραντεβού Βενιζέλου-Δατσέρη για να υποβληθεί και εγγράφως η παραίτηση. Το τετ-α-τετ ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος ωστόσο δεν πρόκειται να αλλάξει η απόφαση της παραίτησης όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος ο κ. Δατσέρης.
IEFIMERIDA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου