Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ

Τα κόμματα που την συναπαρτίζουν βρίσκονται σε βαθιά κρίση ή και τελούν υπό διάλυση. Η ψήφιση του μνημονιακού πακέτου με μόλις 153 βουλευτές και οι διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το επιβεβαιώνουν. Αυτήν την ώρα η χώρα χρειάζεται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος...
 
Εικόνα βαποριού που αργοβυθίζεται δίνει πλέον η συγκυβέρνηση που έχει σχηματιστεί στην υπηρεσία των ντόπιων και διεθνών τραπεζιτών,μεγαλέμπορων και μεγαλοβιομήχανων..

Η ψήφιση του μνημονιακού πακέτου με μόλις 153 βουλευτές και οι διαγραφές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, επιβεβαιώνουν το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει μέσα στην <<πολιτική πτέρυγα>> του καθεστώτος..

Η συγκυβέρνηση καταρρέει, ενώ τα κόμματα που τη συναπαρτίζουν βρίσκονται σε βαθιά κρίση ή και τελούν υπό διάλυση, με χαρακτηριστική την περίπτωση του ΠΑΣΟΚ. Η ψήφιση του μνημονιακού πακέτου - φρανκενστάιν... 


Πραγματοποιήθηκε στο όνομα της δόσης των 31,5 δισ.

Η Λαική απάντηση υπήρξε συντριπτική, με την γενική κατακραυγή, που εκφράστηκε ιδιαίτερα με την απέραντη λαοθάλασσα την Τετάρτη (7/11) στο Σύνταγμα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της (αντισυνταγματικής - πραξικοπηματικής) ψήφισης και ήρθε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε να ξεφτιλίσει στην κυριολεξία την κυβέρνηση και τους βουλευτές που την ακολούθησαν.

Ο Σόιμπλε αφού είπε «εύγε» στην κυβέρνηση για την ψήφιση των μέτρων, δήλωσε κυνικότατα ότι θα περάσουν αρκετές εβδομάδες για να συζητηθεί η χορήγηση της δόσης, που μάλλον θα δοθεί, όποτε δοθεί, σε δόσεις και με δεσμευμένο λογαριασμό!

Από την άλλη, το ΔΝΤ διακηρύσσει ότι δεν θα καταβάλλει ευρώ, αν το χρέος δεν γίνει βιώσιμο, πράγμα που σημαίνει «κούρεμα» και ζημιά για τα κράτη της ΕΕ και την ίδια τη Γερμανία, γεγονός πολιτικά ασήκωτο!

Η Ελλάδα γίνεται «σάκος του μποξ» στην αντιπαράθεση Γερμανίας - ΔΝΤ (και ΗΠΑ!).

Αυτήν την ώρα η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς για την εφαρμογή ενός εναλλακτικού ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος.

Η Αριστερά, όμως, όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα στην Ελλάδα,μπορεί να ανταποκριθεί ή οι δυνάμεις της αλληλοεξοντώνονται και κινούνται σε τροχιές εκτός πραγματικότητας και εκτός των αναγκών που πιέζουν;

Στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής πολιτικής,ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος οφείλει να προχωρήσει σε μια νέα σοβαρή ριζοσπαστικοποίηση, σε μια πολύ πιο ουσιαστική ετοιμότητα και να επιδείξει μια νέα φερεγγυότητα και γρήγορα πολιτικά αντανακλαστικά σε ενωτική αριστερή κατεύθυνση.

Το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οφείλουν να προσγειωθούν σε μια ενωτική στρατηγική με επίκαιρους, άμεσους και ζωτικούς στόχους.

Η κύρια ευθύνη για πρωτοβουλίες στις πιό πάνω κατευθύνσεις, που είναι επείγουσες, βαραίνει κυρίως το.κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του οποίου κάποιες ηγετικές ομάδες οφείλουν να πάψουν να προσβλέπουν σε διαχειριστικές διολισθήσεις, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί συνολικότερα, πειστικότερα και αποφασιστικά για να απαντήσει στις μεγάλες και ώριμες ιστορικές προκλήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου