Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ

Στη Λωρίδα της Γάζας τον ουρανό δεν φωτίζει ο ήλιος της ελπίδας για ειρήνευση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά οι λάμψεις που γεννούν οι εκρήξεις θανάτου, των ισραηλινών πυραύλων...

Μέσα σε μία τέτοια έκρηξη χάθηκε για πάντα χθες ένα παιδί μόλις 18 μηνών. Ενα βρέφος που έγινε θυσία στον βωμό του απόλυτου παραλογισμού που συνεχίζει να ευδοκιμεί στην άγονη Γη της Επαγγελίας.

Στην πέμπτη ημέρα των εχθροπραξιών εισήλθε χθες η ματωμένη Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές δυνάμεις να σφυροκοπούν από αέρος και θαλάσσης δεκάδες στόχους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Χαμάς. Απολογισμός; Στο πλαίσιο του "δικαιώματος" του Ισραήλ στην αυτοάμυνα...


Οι Παλαιστίνιοι θρηνούν ήδη πάνω από 120 νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων είναι άμαχοι και μικρά παιδιά, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά πια τους 500.

Την ίδια ώρα, ο διπλωματικός πυρετός ανεβαίνει στην περιοχή, τη στιγμή που από τη μία η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ανακοίνωνε την Παρασκευή ότι «το μικρό υπουργικό συμβούλιο της χώρας ενέκρινε ήδη να κινητοποιηθούν άμεσα συνολικά 75.000 έφεδροι» και από την άλλη από την παλαιστινιακή πλευρά διέρρεε χθες η πληροφορία ότι «σήμερα ή αύριο Δευτέρα» είναι πιθανή η συμφωνία για μια εκεχειρία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το τι θα συμβεί τελικά κανείς δεν το γνωρίζει. Ωστόσο, ο αναλυτής Ρενέ Βιλτάνγκελ του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ, μιλώντας στην Deutsche Welle σχολίαζε: «Δυστυχώς, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν χερσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε μια επανάληψη του 2008, δηλαδή ενός απόλυτα καταστροφικού πολέμου ο οποίος στοίχισε τότε τη ζωή σε 1.300 ανθρώπους στην παλαιστινιακή πλευρά και σε κάποιες δεκάδες στην πλευρά των Ισραηλινών».

Για τον Μπένιαμιν Νετανιάχου πάντως τα πράγματα όμως δείχνουν να είναι ξεκάθαρα, παρά τις διαβεβαιώσεις του περί της ανάγκης εκεχειρίας έπειτα από τη συνομιλία του με την Ανγκελα Μέρκελ – καθώς, όπως τόνιζαν αναλυτές, οι επερχόμενες εκλογές στο Ισραήλ σχεδόν επιβάλλουν για πολιτικούς λόγους την αποφασιστική δράση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. «Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά τις επιχειρήσεις του» δήλωνε λίγα 24ωρα πριν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, ενώ χθες Κυριακή οι βόμβες συνέχιζαν να πλήττουν στόχους στη Γάζα, ανάμεσα στους οποίους τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Al Quds (έξι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν) αλλά και το αρχηγείο της κυβέρνησης της Χαμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου