Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

1. Τα ισραηλινά γεράκια παρουσιάζουν τους εαυτούς τους, σαν να έχουν εμπλακεί σε μια “ειρηνευτική διαδικασία”, στην οποία η Χαμάς αρνείται να συμμετάσχει... 

Στην πραγματικότητα το Ισραήλ έχει αρνηθεί να σταματήσει τον εποικισμό και την κλοπή παλαιστινιακής γης για όσον καιρό χρειάζεται, έτσι ώστε να γίνει οποιαδήποτε παραγωγική διαπραγμάτευση. Το Τελ Αβίβ ανακοινώνει τακτικά μονομερώς καινούριο εποικισμό στην παλαιστινιακή Δυτική Όχθη. Δεν υπάρχει ειρηνευτική διαδικασία. Πρόκειται για Ισραηλινή και Αμερικανική απάτη. Το να μιλάς για ειρηνευτική διαδικασία δίνει κάλυψη στους Ισραηλίτες εθνικιστές, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να αρπάξουν όλα όσα έχουν οι Παλαιστίνιοι και να τους μετατρέψουν (πάλι) σε πένητες πρόσφυγες.
 
2. Πράξεις σαν την επίθεση στη Γάζα, δεν πετυχαίνουν κάποιον αληθινό μακροχρόνιο στρατηγικό σκοπό. Εξαπολύονται, έτσι ώστε... 


Οι Ισραηλίτες να είναι οι πρώτοι που θα εκμεταλλευτούν σημαντικούς πόρους. Το να κουνάς απειλητικά σπαθιά προς τους Παλαιστίνιους δημιουργεί μία πρόφαση για περαιτέρω κλοπή γαιών και εποικισμό σε παλαιστινιακή γη.
Η μιλιταριστική δράση εναντίον των ανθρώπων της Γάζας είναι μια τακτική αντιπερισπασμού : ο αληθινός στόχος είναι το Μεγάλο Ισραήλ, μία επιβεβαίωση της ισραηλινής κυριαρχίας πάνω σε όλες τις περιοχές, οι οποίες κάποτε περιλαμβάνονταν στην Βρετανική Εντολή της Παλαιστίνης.
3. Τα ισραηλινά γεράκια παρουσιάζουν τον επιθετικό τους πόλεμο σαν “αυτοάμυνα”. Αλλά ο αρχιραββίνος του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχτηκε μπροστά στην κάμερα ότι η επίθεση στη Γάζα “είχε κάτι να κάνει με το Ιράν“.
 
4. Τα γεράκια του Ισραήλ δαιμονοποιούν τους Παλαιστίνιους της Γάζας σαν “κακούς γείτονες”, οι οποίοι δεν αποδέχονται το Ισραήλ. Αλλά το 40% των κατοίκων της Γάζας είναι πρόσφυγες, που κατά κύριο λόγο μένουν σε προσφυγικές κατασκηνώσεις,  από οικογένειες της Παλαιστίνης προ του 1948, που ζουν εκεί για χιλιετίες.

Εκδιώχθηκαν από αυτό που τώρα είναι το Ισραήλ στην σιωνιστική εθνοκάθαρση του 1948. Τώρα ισραηλίτες μένουν στα σπίτια τους και καλλιεργούν τη γη τους, και ποτέ δεν πλήρωσαν καμία αποζημίωση για τα εγκλήματα που διέπραξαν προς αυτούς.. [pdf] ” Η αποτυχία του Ισραήλ στο να αποζημιώσει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες εδώ και έξι δεκαετίες είναι σφοδρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου.”  Το Ισραήλ δεν αποδέχεται το δικαίωμα ύπαρξης στην Παλαιστίνη, αν και απαιτεί συνεχώς όλοι, ακόμα και οι εκτοπισμένοι και κατεχόμενοι Παλαιστίνιοι να αναγνωρίσουν το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ. 
 
5. Τα ισραηλινά γεράκια και οι Αμερικάνοι κλώνοι τους παρουσιάζουν τη Γάζα σαν ένα ξένο, εχθρικό κράτος, με το οποίο το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Στην πραγματικότητα, η λωρίδα της Γάζας είναι μια μικρή περιοχή 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, η οποία βρίσκεται υπό τη στρατιωτική κατοχή του Ισραήλ (κάτι στο οποίο συμφωνούν και τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι διεθνείς οργανισμοί). Οι Ισραηλινοί δεν της επιτρέπουν να έχει ούτε λιμάνι, ούτε αεροδρόμιο, ούτε να εξάγει τα περισσότερα από όσα παράγει.
Οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να δουλέψουν στο ένα τρίτο περίπου της γης της, η οποία διατηρείται από τους Ισραηλινούς σαν ζώνη ασφαλείας. Σαν κατεχόμενη περιοχή καλύπτεται από τους Κανονισμούς της Χάγης του 1907 και από το Τέταρτο Συνέδριο της Γενεύης του 1949, σχετικά με τη μεταχείριση των κατεχόμενων πληθυσμών από τον στρατιωτικό κατακτητή. Ο βομβαρδισμός χωρίς διακρίσεις κατεχόμενων περιοχών από τον κατακτητή είναι ξεκάθαρα παράνομο στο διεθνές δίκαιο.
 
6. Τα ισραηλινά γεράκια βλέπουν τους εαυτούς τους σαν θύματα εξαγριωμένων Παλαιστινίων από τη Γάζα. Αλλά το Ισραήλ όχι μόνο έχει κρατήσει τους Παλαιστίνιους της Γάζας στο μεγαλύτερο υπαίθριο σωφρονιστικό ίδρυμα του κόσμου, τους έχει θέσει κάτω από έναν παράνομο αποκλεισμό, ο οποίος για κάποια χρόνια είχε ως σκοπό, το να μειώσει τη διατροφή τους, χωρίς να τους λιμοκτονήσει εντελώς. Έγραψα παλιότερα :

“Ο αποκλεισμός στα τρόφιμα έχει πραγματικά αποτελέσματα. Περίπου 10% των παλαιστίνιων παιδιών στη Γάζα κάτω των 5 χρονών, έχουν πρόβλημα με την ανάπτυξη τους λόγω της κακής διατροφής. Μία πρόσφατη [pdf] αναφορά από το Save the Children and Medical Aid for Palestinian βρήκε ότι η αναιμία είναι ευρέως διαδεδομένη, και πλήττει πάνω από τα δύο τρίτα των νεογνών, 58,6 % των παιδιών σχολικής ηλικίας, και πάνω από ένα τρίτο των εγγύων.”
Αν κάποια ξένη δύναμη περικύκλωνε το Ισραήλ, κατέστρεφε το λιμάνι της Χάιφα και το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, και εμπόδιζε τις ισραηλίτικες εξαγωγές, τι νομίζετε ότι θα έκαναν οι Ισραηλίτες; Ω, έχετε δίκαιο, είναι αγενές το να βλέπεις τους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς σαν ισότιμα ανθρώπινα όντα.
 

7. Τα ισραηλινά γεράκια δαιμονοποιούν τους κατοίκους της Γάζας σαν ακόλουθους της Χαμάς, ένα στρατιωτικό κόμμα της  μουσουλμανικής θρησκόληπτης δεξιάς. Αλλά οι μισοί Παλαιστίνιοι στη Γάζα είναι ανήλικοι, δεν ψήφισαν ποτέ για τη Χαμάς και δεν μπορούν να τεθούν συλλογικά υπεύθυνοι για αυτό το κόμμα.  





 








































8. Τα ισραηλινά γεράκια δικαιολογούν την επιθετικότητα τους προς τους Παλαιστίνιους ως αυτοάμυνα. Αλλά το Ισραήλ είναι μια χώρα 7,5 εκατομμυρίων ανθρώπων με τανκς, θωρακισμένα οχήματα, πυροβολικό, οπλισμένα ελικόπτερα , F-16 και F-18, συν 400 πυρηνικές κεφαλές. Η Γάζα είναι μια μικρή κατεχόμενη περιοχή των 1,7 εκατομμυρίων, η οποία δεν έχει βαρύ οπλισμό, αλλά μερικά παλιά όπλα και μερικές αρκετά αναποτελεσματικές ρουκέτες. (Οι Ισραηλινοί λένε ότι εκατοντάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο Ισραήλ από τη Γάζα το 2012, αλλά μέχρι την πρόσφατη επίθεση του Ισραήλ δεν σκότωσαν ούτε έναν ισραηλινό, αν και τραυμάτισαν αρκετούς τον τελευταίο Μάρτιο, όταν οι αψιμαχίες μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών κορυφώθηκαν). Η Γάζα είναι τόση  απειλή για το Ισραήλ, όση το Transkei για το απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής.  Όσον αφορά τις αυθεντικές ασύμμετρες απειλές από τη Γάζα προς το Ισραήλ, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν δίνοντας στους Παλαιστίνιους ένα κράτος και σταματώντας τον αποκλεισμό που τους έχει επιβληθεί, ή στο χειρότερο σενάριο αντιτρομοκρατία, που θα επικεντρώνεται στους τρομοκράτες αντί για βομβαρδισμούς χωρίς διάκριση.
 
 
9. Τα γεράκια του Ισραήλ επιμένουν στο ότι προκλήθηκαν για την επίθεση. Αλλά στην πραγματικότητα ο Ahmad Jabari, ο αρχηγός της Χαμάς, τον οποίο δολοφόνησαν οι Ισραηλινοί νωρίτερα αυτή τη βδομάδα, είχε ξεκινήσει  συνομιλίες με τους Ισραηλινούς σχετικά με ανακωχή. Δολοφονίες που συμβαίνουν με το πρόσχημα έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών εγγυούνται ότι δεν θα ξαναγίνουν ειρηνευτικές συνομιλίες.
 
 
10. Αν και τα περισσότερα αμερικάνικα μέσα χειροκροτούν το κόμμα Λικούντ , στην πραγματικότητα ο κόσμος ολοένα και περισσότερα έχει βαρεθεί την επιθετικότητα του Ισραήλ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου