Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΨΕ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Σε ένα απίστευτο τσίρκο εξελίσσεται η σημερινή ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Προκειμένου με κάθε τρόπο να περάσουν οι επιταγές της τρόικας, φαίνεται ότι κάποιοι δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα! 

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιχείρησαν να προχωρήσουν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, σα να μη συμβαίνει τίποτα, την ώρα που κήρυξαν απεργία οι υπάλληλοι της Βουλής. Να ψηφίσουν, δηλαδή, τα επαχθέστερα μέτρα στην Ιστορία του τόπου, ενώ δε μπορούσαν καν να βγάλουν φωτοτυπίες! Οι τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο έρχονταν η μία πίσω από την άλλη, ουσιαστικά εν κρυπτώ, αφού οι βουλευτές της συγκυβέρνησης καλούνταν να τις ψηφίσουν χωρίς καν να γνωρίζουν τι αφορούν, αφού η απεργία δεν επέτρεπε να τις πάρουν στα χέρια τους! Μιλάμε, δηλαδή, για τον ορισμό της κατάργησης κάθε έννοιας δημοκρατίας. Τι συνέβη με τους υπαλλήλους; Κατά τη γνωστή του, πλέον, τακτική... 


O υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας επιχείρησε να περάσει περικοπές την τελευταία στιγμή. Ωστόσο αυτό προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης. Το πρόβλημα τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ότι η εισήγηση είναι αντισυνταγματική και έγινε όχι μόνο δίχως να δοθεί αντίγραφο στους βουλευτές αλλά και όταν δόθηκε ήταν ανυπόγραφο και μόνο πιέζοντας η αντιπολίτευση, ο υπουργός Οικονομικών το υπέγραψε.  

Αμέσως μετά το επεισόδιο αυτό πήρε τον λόγο ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός και ορμώμενος από αυτό τόνισε πως η κυβέρνηση το έχει παρακάνει και κάθε ημέρα φέρνει με αυτόν τον τρόπο νομοθετικές πράξεις που τις περνάει με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα με την μορφή άρθρου. 
Ο κ. Μαριάς τόνισε ότι όχι μόνο η τροπολογία αυτή είναι αντισυνταγματική, καθώς καταργεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής αλλά και η υπόλοιπη διαδικασία και πως όταν έρθει η πρώτη αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα καταργήσει τα νομοσχέδια, αυτά και τα μνημόνια με ένα άρθρο! Κάλεσε μάλιστα, την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την θέση Ομπάμα για κούρεμα της τάξεως του 50% και όχι να κάνει τα χατίρια της  τοκογλυφικής ΕΚΤ. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Παφίλης που πήρε στη συνέχεια τον λόγο, τόνισε πως οι υπάλληλοι της Βουλής μετά από αυτή την τροπολογία, αποφάσισαν να απεργήσουν και πλέον η διαδικασία βρίσκεται στον αέρα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αποκάλεσε δικτάτορα και "καισαρίσκο" τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον κάλεσε να πάρει πίσω την τροπολογία, ενώ τον κατακεραύνωσε για πλήθος τροπολογιών που περιλαμβάνονται στα νομοσχέδιο και τα χαρακτήρισε αισχη.
Επίσης, ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόσει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που χαρακτηρίζει τις περικοπές αυτές αντισυνταγματικές και απαίτησε να πάρει πίσω το νομοσχέδιο! Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης προειδοποίησε, πως όσο υφίσταται απεργία απο τους υπαλλήλους της Βουλής θα σκεσφτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ εάν θα συμμετάσχει στην διαδικασία. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατέθεσε πρόταση να κριθεί αντισυνταγματική η τροπολογία και μετά την απόφαση θα αποχωρήσουν όλοι.
Απέσυρε την τροπολογία ο Στουρνάρας μετά την κατακραυγή για να την φέρει ξανά αργότερα

Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι υποκίνησαν τη στάση εργασίας των υπαλλήλων της Βουλής. Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η τροπολογία για τους υπαλλήλους της Βουλής είναι κυβερνητική επιλογή και όχι απαίτηση της Τρόικας, όπως ισχυρίστηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Είναι απαίτηση όλης της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας. «Είμαι υποχρεωμένος λόγω του μεγάλου διακυβεύματος να αποσύρω την νομοθετική βελτίωση. Όποιος έχει μάτια βλέπει. Θα επανέλθουμε! Θα φέρουμε νέα βελτίωση ώστε να εναρμονίσουμε τα μισθολόγια της Βουλής με εκείνα των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων».

Και μόνον με αυτή τη δήλωση, ο Γιάννης Στουρνάρας προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων τόσο από τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Κάμμενο όσο και από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Φαίνεται πως ο κ. Στουρνάρας δυσκολεύεται να θυμηθεί πως βρίσκεται στη Βουλή και όχι σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας και όσο και αν δεν του αρέσει, είναι υποχρεωμένος να τηρεί το Σύνταγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου