Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Αυτή η Ε.Ε. είναι μια αποικία του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων...

Έφθασε η ώρα να πάψουμε να πιστεύουμε στα ανέκδοτα που μας διηγούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι δημοσιογράφοι που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα σε μια διατεταγμένη υπηρεσία των αφεντικών τους. Αν συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την χυδαία προπαγάνδα των υπαλλήλων της διεθνούς τοκογλυφίας θ’ αρχίσουμε στ’ αλήθεια να πιστεύουμε ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», οι τραπεζίτες πατέρες μας κι οι πολιτικοί ως πεφωτισμένοι, οι σωτήρες μας.

«Χωρίς κυρίαρχο εθνικό νόμισμα οι νέες γενιές δεν θα έχουν άλλη επιλογή από εκείνες της αυτοκτονίας και της απελπισίας» τόνιζε ο ιταλός καθηγητής Τζιακίντο Αουρίτι, πριν από περίπου είκοσι χρόνια, μόλις τυπώθηκαν τα πρώτα χαρτονομίσματα του Ευρώ!
Σήμερα η «κρίση» στις χώρες της Νότιας Ευρώπης, το επονομαζόμενο «δημόσιο χρέος», η απελπισία και οι αυτοκτονίες... 
 
Μαζί με την εξαθλίωση των λαών θα πρέπει να μας οδηγήσουν σε ένα νέο προβληματισμό, πέρα κι έξω από τις... κλασικές διαχωριστικές γραμμές (αριστερά, δεξιά) κι από κομματικά σχήματα. Αυτός ο νέος προβληματισμός αναδύεται με έντονα χαρακτηριστικά από την Ευρωπαϊκή Εθνική αριστερά, εκείνη την αριστερά που δεν αφομοιώθηκε από τα νεοφιλελεύθερα κελεύσματα της σοσιαλδημοκρατίας, του βασικού όπλου ενσωμάτωσης της παραδοσιακής ευρωπαϊκής αριστεράς (σοσιαλιστικά και πρώην κομμουνιστικά κόμματα) στο άρμα του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων! Εκείνη η πατριωτική αριστερά, που είναι αλήθεια μια μικρή μειοψηφία μπροστά στον φοβερό και τρομερό «εκσυγχρονισμό» που χρησιμοποιήθηκε για να αλωθεί η ευρωπαϊκή αριστερά, αλλά που τώρα επισημαίνει πως δεν κατανοεί γιατί διαδηλώνουμε για την Παλαιστίνη, για την Κούβα, για τη Βενεζουέλα του Τσάβες σηκώνοντας τις σημαίες αυτών των αδέσποτων χωρών και θα πρέπει να νοιώθουμε «ενοχές» αν σηκώσουμε και τη σημαία της δικής μας πατρίδας. Άλλωστε ο Μεγάλος Τιμονιέρης ήταν σαφής: «Είμαι πρώτα πατριώτης και μετά κομμουνιστής».
 
Ταυτόχρονα αυτός ο προβληματισμός αναπτύσσεται και στον χώρο της παραδοσιακής δεξιάς, στον ευρωπαϊκό συντηρητικό πολιτικό χώρο που διαβλέπει στον νεοφιλελευθερισμό και την προοπτική της Ευρωπαϊκής «Ομοσπονδοποίησης» τα έντονα χαρακτηριστικά και συμφέροντα του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων. Επιπροσθέτως οι ευρωσκεπτικιστές στην Αγγλία, Αυστρία και Δανία κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Τι ΑΞΙΑ παρέχουν εκείνα τα πολύχρωμα χαρτιά ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η εκτύπωση των οποίων στοιχίζει ελάχιστα εκατοστά του σεντς; Η αξία του πολύχρωμου χαρτιού ιδιοκτησίας ΕΚΤ (ούτε καν ιδιοκτησία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή έστω των Κεντρικών Τραπεζών -αν και ΟΛΩΝ πλέον ιδιωτικών- κάθε χώρας μέλους της Ευρωζώνης, βασίζεται στο ότι αποδεχόμαστε να συναλλασσόμαστε, να ανταλλάσουμε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία ενώ θα πρέπει να γνωρίζουμε (το σάπιο πολιτικό σύστημα το αποκρύβει, διότι χρηματοδοτείται από τους τοκογλύφους και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους) ότι η Νομισματική Κυριαρχία θα πρέπει να ανήκει στο Λαό ή έστω στους εθνικούς -άντε κι Ευρωπαϊκούς- θεσμούς!
 
Ο ιμπεριαλισμός των μεγάλων τοκογλύφων έχει εξαγοράσει πλήρως το πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Οι «τραπεζίτες» -σκληρά εργαζόμενους τους αποκαλεί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλος-  έχουν εμπροσθοφυλακή το πολιτικό και μιντιακό σύστημα που μας βομβαρδίζει: «Δημόσιο χρέος, σπατάλες, λιτότητα, θυσίες…». Κανείς δεν τολμάει καν ν’ αναφέρει κάτι απλό κι αυτονόητο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι “δημόσιος Ευρωπαϊκός θεσμός”, αλλά μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ! Πρόκειται για μια ιδιωτική επιχείρηση όπως η BMW, η Fiat, ο Κωτσόβολος… το κρεοπωλείο της γειτονιάς μας. Οι «Διοικητές» των τραπεζών, ακόμη κι εκεί που ακόμη διορίζονται από το κράτος, είναι πρόσωπα που στις επιχειρήσεις ονομάζονται Διευθύνοντες Σύμβουλοι, Γενικοί Διευθυντές των Κεντρικών Τραπεζών που είναι ιδιωτικές και συνεπώς εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων κι όχι των πολιτών! Το τραγικό είναι πως η Δικαιοσύνη, τόσο σε Ευρωπαϊκό όπως και σε εθνικό επίπεδο παρατηρούν ως θεατές το διαπραττόμενο έγκλημα. Ανενόχλητες από τη δικαιοσύνη κι έχοντας εξασφαλίσει (εξαγοράσει) το πολιτικό σύστημα, οι ιδιωτικές Κεντρικές Τράπεζες, μεταξύ αυτών η Τράπεζα της Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαπράττουν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των λαών, των πληθυσμών των πολιτών.
 
Σήμερα η ιδιωτική επιχείρηση Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εκτυπώνει το χαρτονόμισμα των 100 ευρώ με κόστος 3 εκατοστά του σεντς και το πουλάει στις εμπορικές τράπεζες στην τιμή των 100 ευρώ κι επιπροσθέτως 1% επιτόκιο, με αντάλλαγμα τίτλους εγγυήσεων. Οι τράπεζες πουλάνε το χαρτονόμισμα στο Κράτος με υψηλότερο επιτόκιο και με αντάλλαγμα τίτλους χρέους. Το κράτος για να πληρώσει τους τόκους αυξάνει τους φόρους και βάζει νέα χαράτσια στους πολίτες. Το χρήμα που κυκλοφορεί, που εισέρχεται στην "αγορά", στην κατανάλωση, στους πολίτες είναι ήδη επιβαρυμένο κι η επιβάρυνση μετατίθεται στις πλάτες των πολιτών. Οι πολίτες είναι χρεωμένοι πριν καν γεννηθούν κι έτσι έχουμε ένα τέλειο σύγχρονο «Εργοστάσιο» Παραγωγής Χρέους! Πως συμβαίνει αυτό και ποιοι είναι υπεύθυνοι; Η ΕΚΤ εκτελεί δημόσιες λειτουργίες, αλλά είναι ιδιωτική και υπόλογος σε ιδιωτικές τράπεζες, ακόμη και των χωρών που δεν συμμετέχουν στο ευρώ (άραγε γιατί τα πολιτικά κόμματα δεν το επισημαίνουν, δεν το αναδεικνύουν και δεν το εκλαϊκεύουν;).
 
Η αυτόνομη δομή της ΕΚΤ, δομή εταιρίας με πολυμετοχικό κεφάλαιο, της επιτρέπει να απολαμβάνει απόλυτη αυτονομία από την πολιτική, αν και η ίδια καθορίζει και μάλιστα καθοριστικά την πολιτική. Το «Εργοστάσιο του Χρέους» έγινε πάμπλουτο χάρις δύο νέων Ευρωπαϊκών συμφωνιών: το Fiscal Compact ("Fiscal compact" entered into force on 1 January 2013) και  Mes - European Stability Mechanism (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας). Δύο συμφωνίες που πρόθυμοι βουλευτές ψήφισαν στη βουλή χωρίς ή με ανάγνωσή τους. Γεννιόμαστε χρεωμένοι διότι το νόμισμα δεν το εκδίδει και δεν ανήκει στο κράτος αλλά μια ιδιωτική τράπεζα και έχουμε υπογράψει συμφωνίες με υπερεθνικούς θεσμούς, των οποίων οι αποφάσεις δεν αντιμετωπίζονται με το εθνικό δίκαιο, αλλά με το αγγλικό. Θα εργαζόμαστε μέχρι να πεθάνουμε για να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν μας ανήκει κι όσο αργούμε να πεθάνουμε τόσο χειρότερα γιατί θα αυξάνει το χρέος που πρέπει να πληρώνει ο κάθε πολίτης.
 
Παρά τις προσπάθειες του σάπιου και κομπραδόρικου πολιτικού συστήματος διαπλοκής, νομοτελειακά ο προβληματισμός για εθνικό νόμισμα θα διαπεράσει την ελληνική κοινωνία και τις κοινωνίες της Νότιας Ευρώπης: Να σώσουμε το ευρώ και να πεθάνουμε ή ν’ απελευθερωθούμε με εθνικό νόμισμα για να σώσουμε τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα; Tα αντιμνημονιακά πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα οφείλουν να υπερβούν κομματικές περιχαρακώσεις και ιδεολογήματα σ’ αυτή την εποχή του ιμπεριαλισμού των μεγάλων τοκογλύφων, ώστε να φύγει η συγκυβέρνηση των γερμανοτσολιάδων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), να μιλήσουν ειλικρινά στο λαό για την απάτη του ευρώ. Να αφήσουν κατά μέρος τις διαφορές τους για το ποια κοινωνία θέλουν να οικοδομήσουν και να παραδειγματιστούν από το ΕΑΜ. Είναι ώρα για ένα νέο ΕΑΜ, ένα Αντιμνημονιακό Μέτωπο που μπορούν και οφείλουν να συμπράξουν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ! Μόνο ένα πλατύ, λαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο μπορεί να διώξει τους κατακτητές και να μας δώσει πίσω την πατρίδα μας. Το αν θα οικοδομήσουμε δικτατορία του προλεταριάτου, σοσιαλισμό ή αστική δημοκρατία με κανόνες δικαίου… ας είναι υπόθεση του λαού όταν η τρόικα και οι δωσίλογοι της συγκυβέρνησης μας αδειάσουν τον τόπο!
Υ.Γ. 1: Η σημασία του εθνικού νομίσματος είναι πασιφανής με το παράδειγμα της Ιαπωνίας. Είχε Χρέος 235% του ΑΕΠ το 2012 και έχει Χρέος 240% του ΑΕΠ το 2013! Υ.Γ. 2: Δείτε παρακάτω των Πίνακα σχέσης Χρέους ΑΕΠ των χωρών, σύμφωνα με την αμερικάνικη (Cia – Central Intelligence Agency) και βγάλτε συμπεράσματα...

ΚράτοςΧρέος σε σχέση με το ΑΕΠ
Bandiera dello Zimbabwe Zimbabwe233,20
Bandiera del Giappone Giappone199,70
Bandiera di Saint Kitts e Nevis Saint Kitts e Nevis185,00
Bandiera della Grecia Grecia142,70
Bandiera del Libano Libano133,80
Bandiera dell'Islanda Islanda126,30
Bandiera della Giamaica Giamaica126,20
Bandiera dell'Italia Italia119,10
Bandiera di Singapore Singapore105,80
Bandiera delle Barbados Barbados102,10
Bandiera del Belgio Belgio100,70
Bandiera dell'Irlanda Irlanda94,90
Bandiera del Portogallo Portogallo93,00
Bandiera del Sudan Sudan90,80
Bandiera del Canada Canada84,00
Bandiera della Germania Germania83,40
Bandiera del Belize Belize83,00
Bandiera della Francia Francia82,40
Bandiera dello Sri Lanka Sri Lanka81,90
Bandiera dell'Egitto Egitto81,40
Bandiera dell'Ungheria Ungheria80,20
Bandiera della Dominica Dominica78,20
Bandiera del Regno Unito Regno Unito76,10
Bandiera d'Israele Israele74,60
Bandiera dell'Austria Austria72,30
Bandiera di Malta Malta67,80
Bandiera del Nicaragua Nicaragua63,60
Bandiera della Costa d'Avorio Costa d'Avorio63,10
Bandiera degli Stati Uniti Stati Uniti62,90
Bandiera dei Paesi Bassi Paesi Bassi62,70
Bandiera della Giordania Giordania61,20
Bandiera del Marocco Marocco61,10
Bandiera di Cipro Cipro60,80
Bandiera del Bahrain Bahrain60,10
Bandiera della Spagna Spagna60,10
Bandiera della Croazia Croazia58,20
Bandiera del Bhutan Bhutan57,80
Bandiera delle Mauritius Mauritius57,70
Bandiera dell'Albania Albania57,10
Bandiera del Vietnam Vietnam57,10
Bandiera della Guyana Guyana57,00
Bandiera dell'Uruguay Uruguay56,30
Bandiera del Brasile Brasile54,70
Bandiera di El Salvador El Salvador54,40
Bandiera delle Seychelles Seychelles53,40
Bandiera della Malesia Malesia53,10
Bandiera della Polonia Polonia52,80
Bandiera delle Filippine Filippine52,40
Bandiera degli Emirati Arabi Uniti Emirati Arabi Uniti51,20
Bandiera dell'India India50,60
Bandiera del Pakistan Pakistan50,60
Bandiera della Norvegia Norvegia48,70
Bandiera della Finlandia Finlandia48,40
Bandiera dell'Etiopia Etiopia48,30
Bandiera della Tunisia Tunisia48,00
Bandiera del Kenya Kenya47,70
Bandiera di Aruba Aruba46,30
Bandiera del Mozambico Mozambico46,30
Bandiera della Colombia Colombia45,30
Bandiera dell'Argentina Argentina45,10
Bandiera della Lettonia Lettonia44,70
Bandiera della Danimarca Danimarca43,70
Bandiera di Panamá Panamá43,30
Bandiera della Thailandia Thailandia43,10
Bandiera della Turchia Turchia43,00
Bandiera della Serbia Serbia42,90
Bandiera della Costa Rica Costa Rica42,70
Bandiera dell'Ucraina Ucraina42,30
Bandiera della Slovacchia Slovacchia41,00
Bandiera della Svezia Svezia39,70
Bandiera della Bosnia-Erzegovina Bosnia-Erzegovina39,10
Bandiera della Rep. Ceca Rep. Ceca38,90
Bandiera della Lituania Lituania38,70
Bandiera della Svizzera Svizzera38,40
Bandiera della Bolivia Bolivia38,10
Bandiera del Montenegro Montenegro38,00
Bandiera del Messico Messico36,80
Bandiera della Repubblica Dominicana Repubblica Dominicana36,80
Bandiera del Bangladesh Bangladesh35,40
Bandiera del Malawi Malawi34,60
Bandiera della Tanzania Tanzania34,40
Bandiera di Cuba Cuba34,00
Bandiera del Ghana Ghana34,00
Bandiera della Romania Romania33,80
Bandiera del Sudafrica Sudafrica33,40
Bandiera di Taiwan Taiwan33,40
Bandiera del Senegal Senegal33,30
Bandiera della Slovenia Slovenia33,00
Bandiera dello Yemen Yemen30,80
Bandiera del Mali Mali30,50
Bandiera di Trinidad e Tobago Trinidad e Tobago29,80
Bandiera del Guatemala Guatemala29,70
Bandiera dell'Honduras Honduras29,10
Bandiera dell'Australia Australia28,80
Bandiera della Siria Siria27,80
Bandiera della Nuova Zelanda Nuova Zelanda27,50
Bandiera dello Zambia Zambia26,70
Bandiera della Papua Nuova Guinea Papua Nuova Guinea25,70
Bandiera dell'Indonesia Indonesia25,70
Bandiera del Venezuela Venezuela24,90
Bandiera della Macedonia Macedonia24,60
Bandiera del Perù Perù23,90
Bandiera dell'Ecuador Ecuador23,20
Bandiera della Corea del Sud Corea del Sud22,60
Bandiera dell'Uganda Uganda21,80
Bandiera dell'Angola Angola21,40
Bandiera della Moldavia Moldavia21,20
Bandiera del Gabon Gabon20,90
Bandiera della Namibia Namibia19,10
Bandiera del Botswana Botswana19,90
Bandiera del Lussemburgo Lussemburgo19,70
Bandiera del Paraguay Paraguay19,30
Bandiera della Nigeria Nigeria17,80
Bandiera di Hong Kong Hong Kong17,80
Bandiera dell'Arabia Saudita Arabia Saudita16,60
Bandiera della Cina Cina16,30
Bandiera dell'Iran Iran16,30
Bandiera della Bulgaria Bulgaria16,20
Bandiera del Camerun Camerun16,10
Bandiera del Kazakistan Kazakistan15,50
Bandiera del Kuwait Kuwait9,60
Bandiera del Cile Cile9,20
Bandiera della Russia Russia9,00
Bandiera del Qatar Qatar8,60
Bandiera dell'Uzbekistan Uzbekistan8,70
Bandiera di Gibilterra Gibilterra7,60
Bandiera dell'Algeria Algeria6,60
Bandiera dell'Estonia Estonia6,60
Bandiera di Wallis e Futuna Wallis e Futuna5,60
Bandiera dell'Azerbaigian Azerbaigian5,20
Bandiera della Guinea Equatoriale Guinea Equatoriale5,10
Bandiera dell'Oman Oman4,00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου