Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΤΑΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΡΙ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Με μια  πρωτοφανή  επιχείρηση επικοινωνιακής καταιγίδας η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα κάνοντας το άσπρο μαύρο και επιχειρώντας να αποπροσανατολίσει την κοινωνία, ώστε να αποδεχθεί τα καινούρια μέτρα που έρχονται με την κατάθεση του μίνι μνημονίου...

Έτσι τις τελευταίες μέρες το σύνολο και τα υποσύνολα της κυβερνητικής τρόικας ξεκίνησαν ένα καρναβαλικό  πανηγύρι που περιλαμβάνει από δηλώσεις υπεραισιοδοξίας για το άμεσο και το εγγύς μέλλον  μέχρι «διαφοροποιήσεις» - αντιθέσεις  και δήθεν κόκκινες γραμμές που τίθενται από τους κοινωνικούς εξισοροπιστές  Κουβέλη και Βενιζέλου.
Ο Αντώνης Σαμαράς αφού έκανε το  όνειρό του πραγματικότητα, να κυβερνήσει αυτή την χώρα – μες στον ορυμαγδό και την αντάρα της φτώχιας και της δυστυχίας που δημιούργησε, ανέσυρε από τα μαθητικά του τετράδια την παλιά του έκθεση, για... 


Να μας ανακοινώσει σε ζωντανή πολιτική κάλυψη πως: ««Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει. Η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει (…) Η εικόνα αλλάζει. Η κοινωνία σύντομα θα νιώσει τη διαφορά. Και η ελπίδα, που ήδη κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι».

Και σαν να μην έφτανε αυτό μέσα στην ισοπέδωση και τον κοινωνικό μεσαίωνα που επέφερε η αδίστακτη πολιτική του ίδιου και των συνεταίρων του, με τους εκατοντάδες χιλιάδες, απολυμένους – ανέργους και με τους εργαζόμενους πισθάγκωνα παραδομένους στις ορέξεις της τάξης του, ανακάλυψε  την επιτυχία των πολιτικών του λέγοντας χαρακτηριστικά: «για πρώτη φορά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις». Ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα ο πρωθυπουργός λοιπόν  της τρόικας και του κεφαλαίου αποκρύπτοντας τα ίδια τα στοιχεία του ΟΑΕΔ αλλά και των «ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους   και του υπουργείου εργασίας  αποκρύπτει και την άνοδο της ανεργίας αλλά και τηνκατάσταση που επικρατεί στα κάτεργα της εργοδοσίας που γεννιέται η ψυχολογία και η νέα  ελπίδα των καπιταλιστών.

Γιατί κατά τον Αντώνη Σαμαρά οι δουλοκτητικές σχέσεις εργασίας που επιβλήθηκαν  εδώ και τρία χρόνια στους εργαζόμενους , των 100. 200.και των 300ευρώ ολημερίς για ένα κομμάτι ψωμί, λογίζονται ως στοιχεία της ανάπτυξης  που μας προετοιμάζει.
Mία ανάπτυξη που αρχινάει, σταματάει και ξανά ξεκινάει με τη συμμετοχή των εθνικών εργολάβων στα πολλοστά εγκαίνια στα άδεια από μηχανήματα και εργάτες εργοτάξια, όπως αυτά που προετοιμάζουν να κάνουν οι τρεις κυβερνήτες στην Ολυμπία οδό προσπαθώντας να ξεγελάσουν την εξαθλιωμένη κοινωνία και να την αποτρέψουν από την επιτακτική  ανάγκη του  ξεσηκωμού  που θα πρέπει να ξεσπάσει άμεσα.

Ο Σαμαράς  λοιπόν  ανακοινώνοντας το σχέδιο «ανάπτυξης» που ετοιμάζουν το συσχέτισε άμεσα με την τεράστια μάζα των ανέργων  λέγοντας: «το υπουργείο Εργασίας θα εκταμιεύσει 2,9 δισεκατομμύρια συνολικά από τα προγράμματα του Κοινωνικού Ταμείου, για να ενισχύσει ανέργους και την επανεκπαίδευση νέων και ευπαθών ομάδων. Συνολικά 715 χιλιάδες άνθρωποι θα ωφεληθούν από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, του ΕΠΑΝΑΔ». Για προγράμματα μιλάμε που θα πάνε απευθείας στις τσέπες των εργοδοτών με φτηνή και απλήρωτη εργασία μέσω των αμαρτωλών  ΜΚΟ και τα 5μηνα απασχόλησης στην Κοινωφελή Εργασία. Λογιστικές απατεωνιές  δηλαδή που θα μειώνουν δήθεν από τη μια  στατιστικά της ανεργίας και θα φουσκώνουν από την άλλη τα πορτοφόλια των κομματικών εργολάβων.
  
Πάντως  παρασκηνιακά για τον έλεγχο η διαχείριση και τη νομή των προγραμμάτων αυτώντις τελευταίες μέρες έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα στην κυβερνητική εταιρία των τριών και  έφθασε σε  σημείο που ο υπουργός εργασίας και στέλεχος της ΝΔ Βρούτσης, να θέλει να παραιτήσει τον επίσης  Νεοδημοκράτη και διοικητή του ΟΑΕΔ  Κικίλια, τον οποίο όπως μαθαίνουμε στηρίζουν ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης.
Από την άλλη μεριά ο πρόεδρος του υπόλοιπου ΠΑΣΟΚ λέει «μάχετα» σθεναρά για την μείωση του ΦΠΑ  καθώς και για την  επανεξέταση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης», δυο φόροι που επιβλήθηκαν με νομοθέτημα επί υπουργίας του στο αντίστοιχο υπουργείο!

Κάπως έτσι λοιπόν οι τρεις τροικανέρος, μαζί με τα επιτελεία τους και τα μέσα αποπροσανατολισμού που υπηρετούν και τους εξυπηρετούν, επέλεξαν –χωρίς ταλέντο και φαντασία μεν αλλά με όλη τους την κυριαρχία – να μας παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και το γκρι για πράσινο.

Τώρα από την πλευρά μας αν δεν ήταν τόσα άσχημα τα πράγματα στο μεγάλο σώμα της εκμεταλλευόμενης κοινωνίας θα μιλούσαμε για ένα αποτυχημένο θίασο κομπάρσων που προσπαθεί να μας παρουσιάσει την πιο τέλεια κωμωδία. Αλλά επειδή αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι εκπρόσωποι των συμφερόντων που τους επέλεξαν, να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως θα πάψουν να μας βλέπουν σαν ιθαγενείς και να μας μοιράζουν καθρεφτάκια όταν αισθανθούν το κύμα της οργής που θα τους ανατρέψει να πλησιάζει.
Ας προσπαθούμε να το προετοιμάζουμε!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου