Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

7 ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 7% ΚΑΙ Ο ΑΛΑΦΡΟΪΣΚΙΩΤΟΣ ΤΑ ΔΙΝΕΙ

H βασική αρχή της εγκληματολογίας "Ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στο τόπο του εγκλήματος" επιβεβαιώνεται απόλυτα στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ... 

Τουλάχιστον 7 υπουργεία ζητεί το περίπου 7% του εκλογικού σώματος, βάσει των ΟΛΩΝ των δημοσκοπήσεων από τον Ιούνιο μέχρι τώρα!

Δηλαδή το κόμμα που εκτέλεσε εν ψυχρώ την χώρα, σπρώχνοντάς την στο εθνοκτόνο Μνημόνιο, το κόμμα που δεν δίστασε να εφεύρει ένα πραξικόπημα προκειμένου να δικαιολογήσει σε κάποιους ξένους ηγέτες ένα δημοψήφισμα, το κόμμα του οποίου δεκάδες υπουργοί, στελέχη και συμπαθούντες έχουν ενθυλακώσει αποδεδειγμένα δισεκατομμύρια ευρώ, από την εποχή του Σταματελάτου και του Πόπωτα μέχρι την πλέον πρόσφατη περίπτωση του... 


Πρώην υφυπουργού Παιδείας Ανθόπουλου που κατηγορείται για τοκογλυφία και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με την καταβολή παχυλής εγγύησης 200.000 ευρώ (αλήθεια που βρήκε τόσο μετητό;) νιώθει ότι "ξέπλυνε" τις αμαρτίες του στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ που του προσέφερε ο Α.Σαμαράς και η τρόικα και τώρα θέλει να επιστρέψει δριμύτερο στον "σκληρό" πυρήνα της κρατικής εξουσίας.

Από τον οποίο βέβαια, ουδέποτε απομακρύνθηκε ουσιαστικά, αφού παρά την συντριπτική ήττα του σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις η ανάγκη ύπαρξης και επιβίωσης του μνημονιακού εκτρώματος, της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, κατάφερε και διέσωσε στα κρίσιμα πόστα του κρατικού μηχανισμού τους ανθρώπους του.
Πληροφορίες από το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο Ε.Βενιζέλος επιθυμεί να αναλάβει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών ή του υπουργού Εσωτερικών (!) με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες. Τηλεφωνεί, μάλιστα, σε φίλους και στελέχη τους οποίους εμπιστεύεται για να ζητήσει τη γνώμη τους και εκμυστηρεύεται ότι θα επιθυμούσε θέση ... αντιπροέδρου (!) στην κυβέρνηση.

Και μάλιστα εκβιάζει προς αυτή την κατεύθυνση αφού δηλώνει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι "Θα προσέλθει στην συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη με τη δική του αντζέντα" ανεξάρτητα του τι λέει ο Α.Σαμαράς.
Βέβαια δεν συμφωνούν όλοι, αφού δεν είναι λίγοι - ούτε ασήμαντοι για το ΠΑΣΟΚ αυτοί που θεωρούν ότι "Δεν έχουν ξεχαστεί όσα έχουμε κάνει και θα μας παρασύρει ακόμα πιο βαθιά μέσα στην δίνη της οικονομικής καταστροφής τυχόν συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Οι: 

Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Τόνια Αντωνίου διαφωνούν κάθετα με τον Ε.Βενιζέλο που διψά για επιστροφή στην εξουσία.

Το θέμα είναι τι απαντά ο Α.Σαμαράς: Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι δέχεται να αναλάβουν 4-6 υπουργεία κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί με την ανάληψη εκτελεστικής εξουσίας από τον Ε.Βενιζέλο αν δεν εισέλθει και ο Φ.Κουβέλης στο κυβερνητικό σχήμα, κάτι που είναι ελάχιστα πιθανό.

Έτσι λοιπόν θα ξαναδούμε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία στην κυβέρνηση. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αποτυχία της ίδιας της κοινωνίας να αλλάξει. Γιατί το θέμα "ΠΑΣΟΚ" δεν είναι πολιτικό. Είναι βαθιά κοινωνικό. Και αν η κοινωνία δεχθεί την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ σε θέσεις εκτελεστικής εξουσίας, είναι σα να αποδέχεται ότι ορθώς έφτασε στην θεομηνία που πλήττει την Ελλάδα από τον Μάϊο του 2010...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου