Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΔΕ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ "ΚΑΨΟΥΝ" ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Το θέμα είναι φυσικό να «πουλάει» με δεδομένο το μένος των συμπατριωτών μας κατά της κυβέρνησης Μέρκελ και της γερμανικής αντι-ευρωπαϊκής, αντι-λαϊκής πολιτικής...

Το δίκαιο της διεκδίκησης (διότι βέβαια οφείλει να είναι διεκδίκηση και όχι αίτημα) είναι διαφορετική υπόθεση από τους λόγους που το ζήτημα έφτασε τώρα στη Βουλή και προβάλλεται αίφνης τόσο από τα πολιτικά κόμματα όσο και από τα ΜΜΕ. Το να ανοίξει επιτέλους επισήμως μια σοβαρή συζήτηση για τις γερμανικές οφειλές απέναντι στο λαό μας, όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά είναι καλό και όφειλε να έχει γίνει προ δεκαετιών. Κακά είναι όμως κάποια άλλα πράγματα, όπως... 


Το να συνδυάζεται η όποια ανάλογη διεκδίκηση, με τις πρόσφατες δανειακές μας υποχρεώσεις και «υποχρεώσεις».
 
Κακή είναι η όποια συμψηφιστική λογική, διότι από τη μια μεριά η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει ό,τι διεκδίκησαν και πήραν τα υπόλοιπα θύματα της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ από την άλλη υπάρχουν σοβαρότατες ενστάσεις σε σχέση με αυτά που η Ελλάδα υποτίθεται ότι χρωστάει. Κακό είναι το να ρίχνουν ξαφνικά οι πολιτικοί μας τις γερμανικές αποζημιώσεις σαν στάχτη στα μάτια του κόσμου, προσπαθώντας να τον συσπειρώσουν πίσω από μια κοινή εθνική προσπάθεια και να τον κάνουν να ξεχάσει ότι στον τομέα της οικονομικής πολιτικής όχι μόνο δεν έχει σηκώσει ανάστημα ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή, αλλά συνήθως είναι ενδοτικότεροι από όσο θα περίμεναν και οι ίδιοι οι Γερμανοί και οι τροϊκανοί «προστάτες μας», αν όχι βασιλικότεροι του βασιλέως! Κακό είναι το να θέλουν να ξεχάσει ο κόσμος τις απολύσεις, την ανεργία, τη διάλυση της κοινωνικής πρόνοιας, στοιχιζόμενος πίσω από ένα καταφανέστατα ανίκανο πολιτικό προσωπικό, που ενώ δεν τολμάει να αρνηθεί μέτρα που αφορούν αποκλειστικά στο τι συμβαίνει στην ελληνική επικράτεια, αλλά παίρνει διαρκώς νέα ειδεχθέστερα, τώρα αφήνει να εννοηθεί ότι θα παλέψει σε διεθνή φόρα διεκδικώντας κάτι που δεν διεκδικούσε τον καλό καιρό, τότε που η εθνική κυριαρχία δεν είχε κατά τα λεγόμενα Έλληνα πρωθυπουργού απολεσθεί!
 
Κακό είναι το να χειριστούν την υπόθεση των όποιων αποζημιώσεων άνθρωποι που όχι μόνο δεν έχουν αρθρώσει μέχρι στιγμής μια σοβαρή άρνηση στους επικυρίαρχούς μας, αλλά ούτε καν ένα «μα...» δεν έχουν ψελλίσει.
Κακό είναι το να «κάψουν» για τα καλά την υπόθεση των αποζημιώσεων και των οφειλών της Γερμανίας, διαπραγματευόμενοι με την ίδια... δεινότητα και θέληση που διαπραγματεύονται τα τελευταία χρόνια με την τρόικα, κάνοντας ατελέσφορες συζητήσεις για τα μάτια του κόσμου, διατυπώνοντας διαρκώς αιτήματα που ισχυροποιούν μακροπρόθεσμα τη θέση του παραλήπτη του αιτήματος, και μη προβάλλοντας σαφέστατες και εντός χρονικών ορίων πολιτικές διεκδικήσεις, πριν την καταφυγή σε νομικές τέτοιες.
 
Κακό είναι επίσης να λέγεται ότι ο ελληνικός λαός θα συνταχτεί σύσσωμος με την ελληνική κυβέρνηση (έστω υπονοώντας το συγκεκριμένο ζήτημα) διότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί ποτέ να συνταχτεί σύσσωμος με τη συγκεκριμένη ή με μια τέτοια κυβέρνηση, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου