Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΥΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΝΑ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ - ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Πήγαν να περάσουν κρυφή διάταξη που μείωνε 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ - Αποσύρεται έπειτα από τις αντιδράσεις - Οι μειώσεις αφορούσαν όσους καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη και ήταν οριζόντιες 35% ανεξαρτήτως ποσού...

Απέσυραν άρον - άρον την διάταξη που υπήρχε στο πολυνομοσχέδιο και προέβλεπε μείωση των συντάξεων του ΤΕΒΕ έως και 35%, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε.
Την απόσυρση της διάταξης ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως τόνιζε νωρίτερα η ένωση των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ), αφού... 


Δεν θα επιβληθεί το τέλος 2 τοις χιλίοις στον τζίρο των επιχειρήσεων, ως ισοδύναμο μέτρο προκρίνεται η μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων του Οργανισμού.

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, η ΓΣΕΒΕΕ ζητούσε «άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ».

Η ΓΣΕΒΕΕ προειδοποιούσε ότι «σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους. Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 ευρώ. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ».
Παράλληλα, υπενθύμιζε τη «ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων».
Το μέτρο για τις συντάξεις υπολογιζόταν να τεθεί σε εφαρμογή μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, την ερχόμενη Κυριακή, ωστόσο οι σφοδρές αντιδράσεις οδήγησαν την κυβέρνηση σε αναδίπλωση.

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη της διάταξης και, όπως είχε πει, αυτή η απόφαση είχε ληφθεί, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνεται στο 100%.
Η εξοικονόμηση δαπανών υπολογιζόταν στα 300 εκατ. ευρώ.
Το θέμα των συντάξεων του ΟΑΕΕ εκτιμάται ότι είναι και το κύριο θέμα που συζητείται στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Γ. Κουτρουμάνη και Φ.Σαχινίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου