Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΚΟΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κανείς δεν αιφνιδιάστηκε. Το είχαμε πει άλλωστε από το πρωί με τον εύγλωττο τίτλο σε σχετική μας ανάρτηση: "ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ"...

Και πριν προλάβει να κακαρίσει ο κόκορας επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Άλλωστε κοράκου μάτι κόρακας ουδέποτε έβγαλε. Και υτή η αλήθεια - παρά τις προσδοκίες των αφελών - δε θα μπορούσε να ανατραπεί μετά τη συνάντηση του δίδυμου της εθνικής συμφοράς. Ποιά είναι η αλήθεια...


Η αλήθεια είναι πως το χοντρουλό ανθρωπάκι επεχείρησε να αξιοποιήσει το χαρτί της ασυδοσίας του ΓΑΠ για να κλείσει ανοικτές εσωκομματικές εκρεμμότηττες και λογαρισμούς. Εμπνευσμένος όμως από την εξουσιολαγνεία του ακόμη μια φορά φέρθηκε βιαστικά και απερίσκεπτα. Η πρώτη φορά που το έκανε ήταν όταν επεχείρησε να εξανδραποδίσει τον ολετήρα του έθνους το βράδυ των εκλογών. Μια κίνηση βιαστική που έφερε τον ΓΑΠ πανηγυρικά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και με τη βούλα των πράσινων αυστραλοπίθηκων που έσπευσαν να τον υπερψηφίσουν στην ψηφοφορία - παρωδία.

Δεν υπολόγισε λοιπόν το χοντρουλό ανθρωπάκι πως οι φουσκωμένοι του τραπεζικοί λογαριασμοί μπορούν να κάνουν τον ΓΑΠ να λαλήσει. Κι έτσι κατέφυγαν και οι δυό σε έναν προκλητικότατο συμβιβασμό. ¨Σκάσε για να σκάσω" ή διαφορετικά... "Αν το τρβήξεις θα σε πηδήξω"...

Αυτό ήταν το κλίμα... Εκεί τελείωσαν όλα...  Ο ΓΑΠ φρόντισε να έχει τους πάντες στο χέρι ως καθαρτήριο της πολιτικής και της προσωπικής του βρωμιάς και η κοινωνία αν δεν εξεγερθεί και δεν αποφασίσει να τιμωρήσει παραδειγματικά τους πρωταίτιους της καταστροφής της, δε θα μάθει ποτέ τη βρωμερή αλήθεια για τον πρόστυχο πολιτικά ρόλο που έπαιξαν σε βάρος της και σε βάρος της πατρίδας η συμμορίες των Ιμίων και του Καστελόριζου. Απλά και ξεκάθαρα...
Reporto

Συνάντηση που διήρκεσε περίπου 50 λεπτά είχαν σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου...

Ο τέως και ο νυν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσαν για τα διαμειφθέντα στη συνάντηση με χωριστές ανακοινώσεις, από τις οποίες προκύπτει διαφορετική προσέγγιση στο θέμα, που δημιουργήθηκε σχετικά με τα οικονομικά του Κινήματος, ύστερα από τις διαρροές, τις οποίες ο Γιώργος Παπανδρέου θεώρησε ότι προέρχονται από ανθρώπους που δεν είναι άσχετοι με το ΠΑΣΟΚ, τους οποίους, μάλιστα, απείλησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέρεται ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα θέματα, από τα οποία ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε μόνο στο ένα, αυτό της οικονομικής διαχείρισης. Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για την οικονομική διαχείριση της περιόδου 2003-2011, η οποία αρχίζει επί ηγεσίας Κώστα Σημίτη.
Από την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου κάνει λόγο για «γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα» και οι οποίες ανέρχονται σε, περίπου 110 εκ. ευρώ, ενώ ο κ. Βενιζέλος τις «ανεβάζει» στα 116,5 εκ. ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι όλα τα κόμματα έχουν να επιδείξουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα και κατηγόρησε όσους βρίσκονται πίσω από τις διαρροές ότι «δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού» του ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Και προσθέτει ότι όσοι κάνουν τις διαρροές αποσιωπούν σκόπιμα το γεγονός ότι τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην οποία μετέχουν και ορκωτοί λογιστές. Το κλίμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες από τις διαρροές για τα οικονομικά του κινήματος έχουν εξοργίσει τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος εξέφρασε αυτή την οργή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου του, στον κ. Βενιζέλο και χαρακτήρισε τις διαρροές «απαράδεκτες», «άθλιες» και «ανήθικες», οι οποίες «στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του».

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι όλο αυτό το κλίμα «διαλύει το ΠΑΣΟΚ» και «αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό» από τον ίδιο. Και θεωρεί ότι τα δημοσιεύματα που προκλήθηκαν από τις διαρροές, έχουν ως στόχο «την ηθική του απαξίωση με ανήθικες πρακτικές». Για το ίδιο θέμα, κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος είπε στον κ. Παπανδρέου ότι «ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. -που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.

Το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση». Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.
Κατά τους ίδιους κύκλους της Ιπποκράτους, κατά τη σημερινή συζήτηση, «ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ», θέμα για το οποίο δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στήθηκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος».

Γίνεται επίσης αναφορά στους αγώνες που έκανε ο κ. Παπανδρέου, με αρχές και αξίες, όπως η διαφάνεια, καθώς και στο γεγονός ότι ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ «σήκωσαν στην πλάτη τους το μεγάλο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή» και την οποία «έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν». Η ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου καταλήγει με μια προειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία η σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού «με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι διαρκής και σκληρή».
Στη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου, όπως, εξάλλου, αναφέρουν οι κύκλοι της Ιπποκράτους, συζητήθηκαν επίσης η πορεία της χώρας και της κυβέρνησης καθώς και τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και ιδίως στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα. Αντικείμενο, επίσης, της συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ», ενώ ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

Επειδή, ο κ. Παπανδρέου τις ημέρες του Πάσχα θα επισκεφθεί την Πάτρα, συζήτησαν και για τις εξελίξεις σε σχέση με τους οδικούς άξονες και ιδίως την Ολυμπία Οδό, που πρέπει να ολοκληρωθεί και για την απόδοση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στην πόλη και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου