Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΘΛΙΩΝ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΩΝ

Συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αναμένεται να έχει σήμερα ΜεγάληΤρίτη ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους...

Η συνάντησή τους θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στη Βουλή και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι άσχετη με τις πρόσφατες διαρροές για «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.
Παρότι καμία πλευρά δεν έχει διαρρεύσει ποιος πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης εντούτοις είναι προφανές ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θορυβήθηκε από τις διαρροές της Ιπποκράτους που κάνουν λόγο για «μαύρη τρύπα» επί ημερών του και θέλει... 


Να βάλει τέλος στη συζήτηση. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιθυμεί να κόψει κάθε συζήτηση για το θέμα που είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για τον ίδιο και θα επιχειρήσει να εξηγήσει ότι τα 110 εκατ. δεν οφείλονται σε άσκοπες δαπάνες αλλά δικαιολογούνται πλήρως. Πιθανόν, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, επιθυμεί να εξασφαλίσει τη σιωπή της Ιπποκράτους ώστε να κλείσει το θέμα χωρίς επιπλέον διαρροές που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα στη σχέση του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εσωκομματική «βόμβα» η μαύρη τρύπα
Η εν δυνάμει εσωκομματική «βόμβα», όπως ήδη χαρακτηρίζεται στις κατ' ιδίαν συζητήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, βασίζεται στον έλεγχο που διενεργούν έξι γνωστές ελεγκτικές εταιρείες και που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν καταγράψει «μαύρη τρύπα» 110 εκατομμυρίων ευρώ από το 2004 και μετά - δηλαδή επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου.
«Οπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα. Πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους την Παρασκευή.

Χρυσά ταξίδια Παπανδρέου
Για όσους απορούν πώς το ΠΑΣΟΚ έφτασε να έχει άνοιγμα 110 εκατομμυρίων ευρώ τα «Νέα» έδωσαν δύο παραδείγματα, τα οποία προφανώς διακινούνται από την Ιπποκράτους:
Τον Μάρτιο του 2012 έφτασε στο ΠΑΣΟΚ ο λογαριασμός για το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην Κόστα Ρίκα τον Ιανουάριο του 2012 για την ετήσια Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Η λυπητερή έφτασε στην Ιπποκράτους και ήταν από τα πρώτα πράγματα που βρήκε στο γραφείο του, κάτω από τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την εκλογή του στη θέση του νέου προέδρου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος «και παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό» όπως αναφέρουν συνεργάτες του αφού το κόστος του ταξιδιού ήταν 200.000 ευρώ.
Ανάλογο αίτημα για κάλυψη εξόδων υπέβαλε ο Γιώργος Παπανδρέου και τον Απρίλιο του 2012, όταν μετέβη στο Κέιπ Τάουν όπου η Σοσιαλιστική Διεθνής τον εξέλεξε εκ νέου πρόεδρο. Ο κ. Βενιζέλος έδινε τότε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών και όταν αντέδρασε για το ποσό που ζητούσε ο πρώην πρωθυπουργός η απάντηση του κ. Παπανδρέου ήταν:
«Είναι προς τιμήν του ΠΑΣΟΚ ότι εκλέχθηκα και πάλι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς», όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα.

Υποβόσκει θύελλα παπανδρεϊκών - βενιζελικών
Ο γνωρίζοντες εκτιμούν ότι με αφορμή το πόρισμα δεν αποκλείεται να αναβιώσει η σύγκρουση παπανδρεϊκών - βενιζελικών. «Μόλις θα υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας» σχολιάζουν πηγές της Ιπποκράτους.
Στο μεταξύ, το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες μέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, εν όψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων», προαναγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας μάλιστα την «απορία» της για το «αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες».
Το σίγουρο είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίστηκε απόλυτα αποφασισμένος (σε πολύωρη σύσκεψη συνεργατών του την Παρασκευή, προ της ανακοίνωσης) όταν επισήμως λάβει το πόρισμα να μην καθυστερήσει πρωτοβουλίες υπέρ της πλήρους διαφάνειας.

Πυρά από παπανδρεϊκούς
«Είναι άλλο η διαφάνεια και άλλο η σκοπιμότητα», ήταν το αιχμηρό σχόλιο συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, οι οποίοι «υπενθυμίζουν» ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε μεγάλες προσπάθειες για τη διαφάνεια και τη «διαύγεια».
Πυρά εναντίον της προσπάθειας του ΠΑΣΟΚ να ρίξει την ευθύνη για τη μαύρη τρύπα στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε και ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πρώην γενικός διευθυντής του κόμματος και υπεύθυνος για τα οικονομικά επί προεδρίας Παπανδρέου.
«Τα οικονομικά όλων των κομμάτων ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα. Οτιδήποτε άλλο διακινείται δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», δήλωσε, με αφορμή δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» όπου καταγράφονται πληροφορίες για έξοδα χωρίς παραστατικά.

Καρχιμάκης λάβρος κατά Βενιζέλου
«Εμείς δεν είμαστε σχολιαστές της πολιτικής επικαιρότητας γι' αυτό και οφείλουμε να δώσουμε το στίγμα μας για το πώς πρέπει να βαδίζουμε από εδώ και πέρα. Πρέπει να λέμε πώς φτάσαμε εδώ, γι' αυτό και είναι απαράδεκτο να αφήνουμε στη ΝΔ να επιρρίπτει ευθύνες για το χρέος στον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για βοναπαρτισμούς και λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών που οδηγούν στην απαξίωση του πολιτικού συστήματος», είπε με νόημα ο Μιχάλης Καρχιμάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Κίνησης των «75» στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πόρισμα για τη μαύρη τρύπα πριν από το Πάσχα
Εγκυρες πληροφορίες από την Ιπποκράτους επιμένουν ότι με βάση την «εικόνα» που έχουν οι έξι εταιρείες δεν πρόκειται να καταλήξουν στο κοινό πόρισμα πριν από το Πάσχα - όπερ σημαίνει ότι το Πολιτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει εν ευθέτω χρόνω και αφού και τα άλλα «καταστατικά όργανα» (π.χ. Επιτροπή Δεοντολογίας) θα κληθούν επί συγκεκριμένων στοιχείων να αποφασίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου