Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΑΝΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ...

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ... 

kartesios240413Μιχάλης Σάλλας: «Η Πειραιώς δεν θα χρηματοδοτεί επιχειρήσεις με ανασφάλιστους εργαζόμενους». Μάλιστα! Η ηθική των τραπεζιτών. Η Νέα Ηθική της Αγοράς. Τώρα οι τράπεζες και σε ρόλο επιθεωρητή Εργασίας... 

Άντε με το καλό και στη δικαστική έδρα. Να γίνει ο κάθε Σάλλας πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Ο κάθε Βγενόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δεν αρκεί στους τραπεζίτες να ρυθμίζουν την αγορά και την πολιτική ζωή του τόπου. Θέλουν να αναλάβουν και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. 
Ποιοι; Οι τραπεζίτες! Αυτοί που στέγνωσαν την αγορά από ρευστό. Αυτοί που δίνουν πλέον δάνεια μόνο σε κολλητούς τους, κουμπάρους και κόμματα.
Ποιοι; Οι τραπεζίτες! Αυτοί που εκβιάζουν καθημερινά τους δανειολήπτες. Αυτοί που βάζουν τις εισπρακτικές να σε τρελαίνουν στα τηλεφωνήματα και να δηλώνουν αδιάφοροι για την απόγνωσή σου. Αυτοί που βγάζουν καθημερινά... 


Διαταγές πληρωμής και εντολές κατασχέσεων. Αυτοί που πάνω στις πλάτες μας πήραν σε ρευστό και εγγυήσεις πάνω από 200 δισ. ευρώ και θέλουν κι άλλα.. κι άλλα… κι άλλα! Αυτοί διδάσκουν ηθική.

Ο Σάλλας νομοθετεί! Αυτό κάνει. Αποκλείει επιχειρήσεις με ανασφάλιστους. Πώς θα το ελέγχει άραγε αυτό; Θα δημιουργήσει δικό του Σώμα Ελεγκτών; Ίσως. Ό,τι γουστάρει κάνει. Παίρνει την ΑΤΕ χάρισμα και δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν, στο να δημιουργήσει νέο κράτος θα ζοριστεί; Όμως επίσης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και ως άλλοθι για να συνεχίσει να μη δίνει δάνεια σε επιχειρήσεις «με την υποψία ότι απασχολεί ανασφάλιστους εργαζόμενους». Ποιος θα τον κατηγορήσει; Ο τηλεοπτικός λαός θα ασπαστεί τα «μπράβο» και τα «συγχαρητήρια» των Μπουμπούκων και των Τζουτζούκων «προς την πρωτοβουλία του κ. Τραπεζίτη που κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας».

Το γεγονός ότι η τραπεζική κρίση στην Ελλάδα πέταξε στο δρόμο περίπου 2.000.000 εργαζόμενους οι οποίοι δέχονται να δουλέψουν με 15 ευρώ μεροκάματο και ανασφάλιστοι είναι «άσχετο». Δε λαμβάνεται υπόψη. Σημασία έχει να διδαχθούμε τη Νέα Ηθική της Αγοράς. Να θεωρήσουμε την υποκρισία ως ύψιστη αξία.
Την υποκρισία των τραπεζιτών και των πολιτικών. Υποκρισία προκλητική όπως η «επανάσταση» του Βενιζέλου για το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την κουβέλεια ποντικοουρά να προσπαθεί να χωθεί εναγωνίως κι αυτή στο κάδρο της «οργής».

Μια εμετική υποκρισία καθώς «στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ης ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι παρά τις αντιρρήσεις, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί, διότι η συνοχή της κυβέρνησης αυτή την κρίσιμη περίοδο που περνά ο τόπος είναι πολύτιμη, μπλα, μπλα, μπλα…».
Εν ολίγοις και μιλώντας καθαρά πολιτικά, το τοπίο περιγράφεται στη φράση «λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου